Goditi milioni di eBook, audiolibri, riviste e tanto altro ancora con una prova gratuita

Solo $11.99/mese al termine del periodo di prova. Cancella quando vuoi.

C van crimineel
D van doodslag
A van alibi
Serie di audiolibri6 titoli

De Alfabet-serie

Scritto da Sue Grafton

Narrato da Inge Ipenburg

Valutazione: 0 su 5 stelle

()

Info su questa serie

Privédetective Kinsey Millhone viert haar drieëndertigste verjaardag door zichzelf een makkelijke speuropdracht cadeau te geven. De hoogbejaarde moeder van Irene Gersh, die alleen in een afgelegen camper woont, wordt vermist. Maar er staat haar nog een onaangename verrassing te wachten op haar verjaardag. Ze krijgt te horen dat ze op de dodenlijst van de gevaarlijke crimineel Tyrone Patty staat. Daarom huurt ze bodyguard Robert Dietz in, die haar op de voeten volgt tijdens haar zoektocht naar de oude vrouw. De spanningen lopen hoog op, zowel in de verdwijningszaak als in haar relatie met de aantrekkelijke Robert. Weet ze haar hoofd koel te houden en de vermiste vrouw én zichzelf in leven te houden?

‘G van genadeloos’ is het zevende boek in de populaire Alfabetreeks van New York Times-bestsellerauteur Sue Grafton, met de eigenwijze Kinsey Millhone in de hoofdrol.
"[Kinsey Millhone is] one of the sassiest, most appealing of the recent spate of female gumshoes...'G' is for a glorious, galloping read and I can't wait for 'H.'"
—Cosmopolitan

"[A]nother can't-put-it-down outing for this talented writer."
—Kirkus Reviews (starred)

"'G' is for gratifying."
—Publishers Weekly

"The sort of realistic fictional detective created by Dashiell Hammett and Raymond Chandler in the 1930s and developed by Ross Macdonald in the '50s and '60s is alive and well today in California, and one good reason is Sue Grafton."
—Philadelphia Inquirer Magazine

"Seven letters and seven novels later, Kinsey is well-established as a refreshing addition to the hardboiled detective tradition."
—Los Angeles Times MagazineSue Grafton (1940 - 2017) was een beroemde Amerikaanse detectiveschrijfster. Haar populaire Alfabetreeks, die in 1982 begon met ‘A van alibi’, werd wereldwijd een hit. Het was ten tijde van de eerste publicatie bijzonder dat een vrouwelijke detective de hoofdrol had. In de reeks volgt Graftons miljoenenpubliek privédetective Kinsey Millhone die moordzaken probeert op te lossen. Vlak voor haar overlijden in 2017 kwam de laatste misdaadroman in de reeks uit: ‘Y staat voor...’, waarmee Graftons moordalfabet eindigt met de letter Y. De New York Times-bestsellerauteur heeft het hoofdpersonage Kinsey op haar eigen alter ego gebaseerd, een versie van zichzelf als ze niet jong was getrouwd en geen kinderen had gehad. Haar boeken zijn in 29 landen uitgegeven. Bovendien won de schrijfster, naast vele andere prijzen, de Anthony Best Novel Award maar liefst drie keer.
LinguaUnknown
Data di uscita28 set 2022
C van crimineel
D van doodslag
A van alibi

Titoli di questa serie (6)

 • A van alibi
  A van alibi
  A van alibi

  De misdaadroman ‘A van alibi’ is het eerste boek in Graftons spannende Alfabetreeks, waarin de jonge privédetective Kinsey Millhone moordenaars opspoort. Met een passie voor het oplossen van oude moordzaken is ze haar eigen detectivebureau gestart - haar ziel en zaligheid. De hulp van de gewiekste speurder wordt ingeschakeld door Nikki Fife, die acht jaar lang in de gevangenis heeft gezeten voor de moord op haar man. Maar Nikki is onschuldig en vastberaden om de echte dader te pakken te krijgen. Kinsey strijdt met hart en ziel voor gerechtigheid maar de zaak wordt met de minuut grimmiger - helemaal wanneer ze opzienbarende gelijkenissen vindt met een andere oude moordzaak... Lukt het Kinsey om de moordenaar van de man met vele vijanden te achterhalen? Laat je meeslepen door New York Times-bestsellerauteur Sue Grafton en haar bloedstollende moordalfabet. "Kinsey Millhone is smart, sexual, likable and a very modern operator. A pleasure to read." —Dorothy Salisbury Davis "Grafton has created a woman we feel we know, a tough cookie with a soft center, a gregarious loner...smart, well paced, and very funny." —Newsweek "The best new private eye." —The Detroit News Sue Grafton (1940 - 2017) was een beroemde Amerikaanse detectiveschrijfster. Haar populaire Alfabetreeks, die in 1982 begon met ‘A van alibi’, werd wereldwijd een hit. Het was ten tijde van de eerste publicatie bijzonder dat een vrouwelijke detective de hoofdrol had. In de reeks volgt Graftons miljoenenpubliek privédetective Kinsey Millhone die moordzaken probeert op te lossen. Vlak voor haar overlijden in 2017 kwam de laatste misdaadroman in de reeks uit: ‘Y staat voor...’, waarmee Graftons moordalfabet eindigt met de letter Y. De New York Times-bestsellerauteur heeft het hoofdpersonage Kinsey op haar eigen alter ego gebaseerd, een versie van zichzelf als ze niet jong was getrouwd en geen kinderen had gehad. Haar boeken zijn in 29 landen uitgegeven. Bovendien won de schrijfster, naast vele andere prijzen, de Anthony Best Novel Award maar liefst drie keer.

 • C van crimineel
  C van crimineel
  C van crimineel

  Welke geheime informatie heeft Bobby, en wie heeft geprobeerd hem ervoor om te leggen? De eigengereide privédetective Kinsey Millhone wordt aangesproken door de gebroken Bobby in de sportschool. Hij vertelt dat hij op een nacht werd aangereden en in een ravijn belandde. Wonder boven wonder overleefde hij het ongeluk, maar na de traumatische gebeurtenis is zijn geheugen bijna helemaal verdwenen. Toch is hij ervan overtuigd dat het niet zomaar een ongeluk was, maar een gerichte moordpoging. Doodsbenauwd voor een nieuwe aanslag schakelt hij de hulp in van Kinsey. Maar hoe kan zij hem helpen als Bobby zich niets meer kan herinneren? Dan slaat het noodlot toe. Vlak nadat Kinsey met de opdracht is begonnen, wordt Bobby dood gevonden... ‘C van crimineel’ is het derde boek in de populaire Alfabetreeks van New York Times-bestsellerauteur Sue Grafton, met de eigenwijze Kinsey Millhone in de hoofdrol. "The writing is as good as the literary tradition behind it." —Patricia Holt, San Francisco Chronicle "A nice piece of work." —John D. MacDonald "Grafton's a heads-up delight." —Cryptus, Detroit News Sue Grafton (1940 - 2017) was een beroemde Amerikaanse detectiveschrijfster. Haar populaire Alfabetreeks, die in 1982 begon met ‘A van alibi’, werd wereldwijd een hit. Het was ten tijde van de eerste publicatie bijzonder dat een vrouwelijke detective de hoofdrol had. In de reeks volgt Graftons miljoenenpubliek privédetective Kinsey Millhone die moordzaken probeert op te lossen. Vlak voor haar overlijden in 2017 kwam de laatste misdaadroman in de reeks uit: ‘Y staat voor...’, waarmee Graftons moordalfabet eindigt met de letter Y. De New York Times-bestsellerauteur heeft het hoofdpersonage Kinsey op haar eigen alter ego gebaseerd, een versie van zichzelf als ze niet jong was getrouwd en geen kinderen had gehad. Haar boeken zijn in 29 landen uitgegeven. Bovendien won de schrijfster, naast vele andere prijzen, de Anthony Best Novel Award maar liefst drie keer.

 • D van doodslag
  D van doodslag
  D van doodslag

  In deze sensationele misdaadroman staat de D niet alleen voor doodslag, maar ook voor dronkaard, dodelijk en een denderend drama. Wat op het eerste gezicht een gemakkelijke klus lijkt voor privédetective Kinsey Millhone, wordt al gauw een zaak vol vijanden, verdachten en overtuigende motieven. Wanneer ene Alvin Limardo Kinsey betaalt om de jonge Tony 25.000 euro cash te overhandigen, voelt ze dat er iets niet in de haak is. Wat blijkt? Alvins echte naam is John Daggett en hij wordt een paar dagen later dood gevonden op het strand. Hij was een beruchte dronkaard met meer vijanden dan vrienden. Maar wie van die vijanden is ook een moordenaar? ‘D van doodslag' is het vierde boek in de populaire Alfabetreeks van New York Times-bestsellerauteur Sue Grafton, met de eigenwijze Kinsey Millhone in de hoofdrol. "Grafton's no-bull private eye proves a credit to the alphabet in 'D' is for Deadbeat, a mystery that deserves another 'D'—Damned Good...Grafton tells a dandy story." —Marilyn Stasio, Cleveland Plain Dealer Sue Grafton (1940 - 2017) was een beroemde Amerikaanse detectiveschrijfster. Haar populaire Alfabetreeks, die in 1982 begon met ‘A van alibi’, werd wereldwijd een hit. Het was ten tijde van de eerste publicatie bijzonder dat een vrouwelijke detective de hoofdrol had. In de reeks volgt Graftons miljoenenpubliek privédetective Kinsey Millhone die moordzaken probeert op te lossen. Vlak voor haar overlijden in 2017 kwam de laatste misdaadroman in de reeks uit: ‘Y staat voor...’, waarmee Graftons moordalfabet eindigt met de letter Y. De New York Times-bestsellerauteur heeft het hoofdpersonage Kinsey op haar eigen alter ego gebaseerd, een versie van zichzelf als ze niet jong was getrouwd en geen kinderen had gehad. Haar boeken zijn in 29 landen uitgegeven. Bovendien won de schrijfster, naast vele andere prijzen, de Anthony Best Novel Award maar liefst drie keer.

 • E van explosief
  E van explosief
  E van explosief

  Voor de meeste mensen is Kerstmis de mooiste tijd van het jaar, maar privédetective Kinsey Millhone hoeft dit keer geen rustige kerst te verwachten. Alhoewel het begint met een genereus gebaar, namelijk een anonieme schenking van 5.000 dollar op haar bankrekening, krijgt ze meteen een beklemmend gevoel. Wanneer ze de bank om uitleg vraagt, krijgt ze te horen dat ze verdacht wordt van corruptie. De kerststemming is per direct ver te zoeken. De banktransactie is geen foutje geweest, maar het begin van een vooropgezet plan. Wie heeft het op Kinsey gemunt en hoe kan ze haar reputatie en haar gloednieuwe bedrijf van de ondergang redden? ‘E van explosief' is het vijfde boek in de populaire Alfabetreeks van New York Times-bestsellerauteur Sue Grafton, met de eigenwijze Kinsey Millhone in de hoofdrol. "The best detective fiction I have read in years...Lord, how I like this Kinsey Millhone. May her practice flourish." —Vincent Patrick, The New York Times Book Review Sue Grafton (1940 - 2017) was een beroemde Amerikaanse detectiveschrijfster. Haar populaire Alfabetreeks, die in 1982 begon met ‘A van alibi’, werd wereldwijd een hit. Het was ten tijde van de eerste publicatie bijzonder dat een vrouwelijke detective de hoofdrol had. In de reeks volgt Graftons miljoenenpubliek privédetective Kinsey Millhone die moordzaken probeert op te lossen. Vlak voor haar overlijden in 2017 kwam de laatste misdaadroman in de reeks uit: ‘Y staat voor...’, waarmee Graftons moordalfabet eindigt met de letter Y. De New York Times-bestsellerauteur heeft het hoofdpersonage Kinsey op haar eigen alter ego gebaseerd, een versie van zichzelf als ze niet jong was getrouwd en geen kinderen had gehad. Haar boeken zijn in 29 landen uitgegeven. Bovendien won de schrijfster, naast vele andere prijzen, de Anthony Best Novel Award maar liefst drie keer.

 • F van fataal
  F van fataal
  F van fataal

  In ‘F van fataal’ komt een oude opgeloste moordzaak weer boven water en is het aan privédetective Kinsey Millhone om gerechtigheid te brengen in een wirwar van tegenstrijdige herinneringen en zwijgende buurtbewoners. Zeventien jaar geleden werd het levenloze lichaam van de jonge Jean Timberlake op het strand aangetroffen. Haar vriendje, Bailey Fowler, werd schuldig bevonden aan moord, maar wist uit de gevangenis te ontsnappen. Het rustige dorpje aan de kust wordt plotseling opgeschrikt wanneer Bailey na al die jaren opnieuw wordt opgepakt. Er is één iemand die altijd in zijn onschuld is blijven geloven: Bailey’s vader. De wanhopige en doodzieke Royce vraagt Kinsey om hulp om de onschuld van zijn zoon te bewijzen. Zou de echte dader zo’n verschrikkelijk geheim jarenlang bij zich kunnen dragen zonder ook maar één fout te maken? ‘F van fataal’ is het zesde boek in de populaire Alfabetreeks van New York Times-bestsellerauteur Sue Grafton, met de eigenwijze Kinsey Millhone in de hoofdrol. "Unconventional, unsentimental, conscientious, Millhone is a fine addition to the ranks of fictional private eyes." —Houston Chronicle "Millhone, cool, competent and convincing, may be the best of the female private eyes." —Robert Wade, The San Diego Union "Thanks be that the alphabet has 26 letters." —Jean White, The Washington Post Book World Sue Grafton (1940 - 2017) was een beroemde Amerikaanse detectiveschrijfster. Haar populaire Alfabetreeks, die in 1982 begon met ‘A van alibi’, werd wereldwijd een hit. Het was ten tijde van de eerste publicatie bijzonder dat een vrouwelijke detective de hoofdrol had. In de reeks volgt Graftons miljoenenpubliek privédetective Kinsey Millhone die moordzaken probeert op te lossen. Vlak voor haar overlijden in 2017 kwam de laatste misdaadroman in de reeks uit: ‘Y staat voor...’, waarmee Graftons moordalfabet eindigt met de letter Y. De New York Times-bestsellerauteur heeft het hoofdpersonage Kinsey op haar eigen alter ego gebaseerd, een versie van zichzelf als ze niet jong was getrouwd en geen kinderen had gehad. Haar boeken zijn in 29 landen uitgegeven. Bovendien won de schrijfster, naast vele andere prijzen, de Anthony Best Novel Award maar liefst drie keer.

 • G van genadeloos
  G van genadeloos
  G van genadeloos

  Privédetective Kinsey Millhone viert haar drieëndertigste verjaardag door zichzelf een makkelijke speuropdracht cadeau te geven. De hoogbejaarde moeder van Irene Gersh, die alleen in een afgelegen camper woont, wordt vermist. Maar er staat haar nog een onaangename verrassing te wachten op haar verjaardag. Ze krijgt te horen dat ze op de dodenlijst van de gevaarlijke crimineel Tyrone Patty staat. Daarom huurt ze bodyguard Robert Dietz in, die haar op de voeten volgt tijdens haar zoektocht naar de oude vrouw. De spanningen lopen hoog op, zowel in de verdwijningszaak als in haar relatie met de aantrekkelijke Robert. Weet ze haar hoofd koel te houden en de vermiste vrouw én zichzelf in leven te houden? ‘G van genadeloos’ is het zevende boek in de populaire Alfabetreeks van New York Times-bestsellerauteur Sue Grafton, met de eigenwijze Kinsey Millhone in de hoofdrol. "[Kinsey Millhone is] one of the sassiest, most appealing of the recent spate of female gumshoes...'G' is for a glorious, galloping read and I can't wait for 'H.'" —Cosmopolitan "[A]nother can't-put-it-down outing for this talented writer." —Kirkus Reviews (starred) "'G' is for gratifying." —Publishers Weekly "The sort of realistic fictional detective created by Dashiell Hammett and Raymond Chandler in the 1930s and developed by Ross Macdonald in the '50s and '60s is alive and well today in California, and one good reason is Sue Grafton." —Philadelphia Inquirer Magazine "Seven letters and seven novels later, Kinsey is well-established as a refreshing addition to the hardboiled detective tradition." —Los Angeles Times Magazine Sue Grafton (1940 - 2017) was een beroemde Amerikaanse detectiveschrijfster. Haar populaire Alfabetreeks, die in 1982 begon met ‘A van alibi’, werd wereldwijd een hit. Het was ten tijde van de eerste publicatie bijzonder dat een vrouwelijke detective de hoofdrol had. In de reeks volgt Graftons miljoenenpubliek privédetective Kinsey Millhone die moordzaken probeert op te lossen. Vlak voor haar overlijden in 2017 kwam de laatste misdaadroman in de reeks uit: ‘Y staat voor...’, waarmee Graftons moordalfabet eindigt met de letter Y. De New York Times-bestsellerauteur heeft het hoofdpersonage Kinsey op haar eigen alter ego gebaseerd, een versie van zichzelf als ze niet jong was getrouwd en geen kinderen had gehad. Haar boeken zijn in 29 landen uitgegeven. Bovendien won de schrijfster, naast vele andere prijzen, de Anthony Best Novel Award maar liefst drie keer.

Autore

Sue Grafton

Sue Grafton was one of the most popular female writers, both in the UK and in the US. Born in Kentucky in 1940, she began her career as a TV scriptwriter before Kinsey Millhone and the 'alphabet' series took off. Two of the novels B is for Burglar and C is for Corpse won the first Anthony Awards for Best Novel. Sue lived and wrote in Montecito, California and Louisville, Kentucky.

Correlato a De Alfabet-serie

Categorie correlate

Recensioni su De Alfabet-serie

Valutazione: 0 su 5 stelle
0 valutazioni

0 valutazioni0 recensioni

Cosa ne pensi?

Tocca per valutare

La recensione deve contenere almeno 10 parole