Sei sulla pagina 1di 33

Dr.

Muhammad Saeed
(Education Dept.)

Curriculum development and instruction


BS 4th Semester
1 . Curriculum is:
A
Course
.
B
Syllabus
.
C
Co-curricular activities
.
D
Overall activities of an institution
.
2 . Important factor of curriculum is to help to achieve the:
A B
Education Objectives
. .
C D
Values Job
. .
3 . Mini Culture is:
A B
Content Classroom
. .
C D
Curriculum Home
. .
4 . Which domain of objectives is not being evaluated through our
present system of examination:
A B
Affective Cognitive
. .
C D
Psychomotor None of these
. .
5 . Which of the following is the nature of curriculum?
A B
Critical Creative
. .
C D
Conservative All of the above
. .
6 . Curriculum provides guidance for:
A. School B. Teacher
C. Students D. Parents
7 . Psychological foundation play its role in the development of
curriculum keeping in view the:
Dr.Muhammad Saeed
(Education Dept.)
A
Student’s needs
.
B
Student’s interest
.
C
Student’s capabilities
.
D
All of the above
.
8 . Syllabus is a part of:
A B
Curriculum Classroom
. .
C D
Activities Society
. .
9 . Curriculum presents instructional material is stated by:
A B
Elizhalh Maccis Jack Kerr
. .
C D
WTeller Smith
. .
10 . An outline-of the topics of a subject to the covered in specific
time is called:
A B
Programme Syllabus
. .
C D
Curriculum Course
. .
11 . Curriculum organization used for different concepts at the same class
is:
A B
Horizontal Vertical
. .
C D
Logical None of these
. .
12 . The category of Audio Visual Aids is:
A B
Tape-recorder Television
. .
C D
Radio All of the above
. .
13 . Major concern of curriculum is:
A
Change in individuals behavior
.
B
Preparation for service
.
C
Personal satisfaction
.
DNone of the above
Dr.Muhammad Saeed
(Education Dept.)
.
14 . The importance of curriculum in the system of education is just like a:
A
Preparation of students for service
.
B
Constitution in a country
.
C
Provision of latest knowledge
.
D
None of the above
.
15 . Curriculum is supposed to:
A
Be organized by the school
.
B
Achieve the objective
.
C
Both (a) and (b)
.
D
None of the above
.
16 . Curriculum reflects the culture of:
A B
School Home
. .
C D
Area Society
. .
17 . Curriculum is interpreted to mean all the organized courses, activities and
experiences which students have under the directions of the school, whether in the classroom
or not, is said by:
A B
John Dewey Stephen Romine
. .
C D
H. Rugg Hilda taba
. .
18 . Learning means:
A B
Teaching process Curriculum change
. .
C D
Change in behavior None of the above
. .
19 . The outline of the Contents is;
A B
Syllabus Programme
. .
C D
Course All of the above
. .
20 . Component of curriculum is:
A
Teaching strategies
.
BObjectives
Dr.Muhammad Saeed
(Education Dept.)
.
C
Evaluation
.
All of the above
21 . Intelligence level of gifted students is:
A B
90 and above 110 and above
. .
C D
140 and above None of the above
. .
22 . The mirror of the Society is:
DA B
Playground community
.. .
C D
Hospital School
. .
23 . Types of individual differences are:
A B
Mental Physical
. .
C D
Emotional All of the above
. .
24 . A curriculum is blue print or pip of the school that includes
experiences for the:
A B
Experts Teacher
. .
C D
Learner Curriculum planner
. .
25 . If two or more methods are mixed up for teaching, the teaching
method will be known as:
A B
Eclectic method Combined method
. .
C D
Mixed method None of these
. .
26 . The Concise Oxford Dictionary defines curriculum as a:

A. Chariot race course B. Course of learning

C. Course of Education D. Course of study


27 . The model of curriculum could not move above elementary stage is:

A. Subject curriculum B. activity curriculum

C. Core curriculum D. None of these


28 . A curriculum is the sum total of a school’s t influence a child’s:

A. Action B. Attitude

C. Personality D. Behaviors
29 . Percentage of knowledge gained through observation/vision is:
Dr.Muhammad Saeed
(Education Dept.)
A. 40% B. 55%

C. 60% D. 75%
30 . The base on which the subject activities and experience are planned is called:

A. Unit B. Design

C. Lesson D. Curriculum
31 . Summative evaluation takes place:
A. In the beginning B. In the middle

C. After regular inter D. At the end


32 . In planning and implementing curricula school makes its selection from:

A. Nation B. Region

C. Culture D. Mass communication


33 . How many basic components of curriculum have:

A. 2 B. 4

C. 6 D. 8
34 . Curriculum development refers to the total process of curriculum:

A. Implementing B. Evaluating

C. Designing D. All of the above


35 . Which one is not the component, of the Curriculum

A. Contents B. Design

C. Objectives D. Evaluation
36 . Effectiveness of curriculum is determined by:
A
Evaluation
.
B
Objective
.
C
Method
.
D
Design
.
37 . The arrangement of the elements of curriculum can be can as:
A
Curriculum Design
.
B
Curriculum Foundation
.
C
Curriculum Construction
.
DCurriculum Development
Dr.Muhammad Saeed
(Education Dept.)
.
38 . The model of behavioral objectives of curriculum evaluation was presented by:

A. John Dewey B. Tyler

C. Hilda taba D. Stuffle beam


39 . The method used to evaluate the curriculum is:
A
Summative Evaluation
.
B
Diagnostic Evaluation
.
C
Formative Evaluation
.
D
All of the above
.
40 . When, What, Why & How, to teach is the main task of:
A
Educational psychology
.
B
Educational philosophy
.
C
Economics
.
D
History
.
41 . The forces that effect the development of curriculum are called:
A
Curriculum Design
.
B
Curriculum Evaluation
.
C
Elements of curriculum
.
D
Foundations of curriculum
.
42 . Philosophical foundation of curriculum is concerned with:

A. Ideas B. History

C. Economy D. Contents
43 . Student’s needs and interests are important in
A
Sociological foundation
.
B
Psychological foundation
.
C
Economical foundation
.
D
Historical foundation
.
Dr.Muhammad Saeed
(Education Dept.)
44 . Psychological foundations of curriculum help curriculum developers to understand
the nature of:

A. Content B. Learner

C. Teacher D. Ideas
45 . Sociological foundations are concerned with:

A. History B. Economy

C. Soceity D. Idea
46 . Subject Centered designs revolve around:

A. Content B. Learner

C. Social values D. Social problems


47 . Areas/sources of information for psychological foundation are:
A
Learning process
.
B
Teaching method
.
C
Student characteristics
.
D
All of the above
.
48 . Knowledge is compartmentalized in:
A
Learner centred curriculum
.
B
Activity centred curriculum
.
C
Subject centred curriculum
.
D
None of the above
.
49 . Prior planning is characteristic of:
A
Subject centred curriculum
.
B
Activity centred curriculum
.
C
Learner centred curriculum
.
D
None of these
.
50 . Broad field curriculum is a modification of;
A
Activity centred curriculum
.
B
Learner centred curriculum
.
Dr.Muhammad Saeed
(Education Dept.)
C
Subject centred curriculum
.
D
None of these
.
51 . Curriculum based on thinking of John Dewey is
A
learner centred curriculum
.
B
activity centred curriculum
.
C
subject centred curriculum
.
D
None of these
.
52 . The characteristics of Activity Centred Curriculum:
A
Student Interest
.
B
Training of practical work
.
C
Overall development
.
D
All of the above
.
53 . Curriculum emphasized for primary classes is:
A
Teacher centred curriculum
.
B
Integrated curriculum
.
C
Subject based curriculum
.
D
None of these
.
54 . Development of curriculum at higher level and its application at different levels is:
A
Horizontal organization
.
B
Vertical organization
.
C
Centralized
.
D
Decentralized
.
55 . The purpose of integrated curriculum is:
A
Increase in no. of books
.
B
Decrease in no. of books
.
C
Increases is student enrolment
.
Dr.Muhammad Saeed
(Education Dept.)
D
Decrease in dropout
.
56 . The relationship of different concepts at one level is:
A
Horizontal organization
.
B
Vertical organization
.
C
Centralized
.
D
Decentralized
.
57 . The factor effecting curriculum development is:

A. Sociological factor B. Economical factor

C. Scientific factor D. All of the above


58 . Making value judgment about curriculum is:
A
Curriculum development
.
B
Curriculum evaluation
.
C
Curriculum elements
.
D
Curriculum design
.
59 . The evaluation used to improve the contents during curriculum development is:
A
Summative evaluation
.
B
Formative evaluation
.
C
Diagnostic evaluation
.
D
None of the above
.
60 . Evaluation used to improve the contents after curriculum development is:
A
Summative evaluation
.
B
Formative evaluation
.
C
Diagnostic evaluation
.
D
None of the above
.
61 . Repetition of concepts of same level in two consecutive classes lacks the quality of:
A
Horizontal organization
.
BVertical organization
Dr.Muhammad Saeed
(Education Dept.)
.

C
Relevancy
.
D
Flexibility
.
62 . The major purpose of co-curricular activities is to:
A
Help students achieve a well-adjusted personality
.
B
Provide relief from the usual classroom routine
.
C
Allow students an opportunity to develop in to good citizens
.
D
Permit students to have a choice of educational program
.
63 . Curriculum improvement should a ------------------ process
A
Last
.
B
Initial
.
C
Internal
.
D
Continuous
.
64 . Five stages of awareness, interest, evaluation, trial and adoption are for:
A
Curriculum change
.
B
Curriculum formation
.
C
Curriculum development
.
D
Curriculum implementation
.
65 . The highest in rank in ministry of education is:
A
Administrative officer
.
B
Secretary
.
C
Education officer
.
D
Research Officer
.
66 . To select subject matter, one should consider student’s:

A. I.Q B. Class

C. Health D. Physical age


Dr.Muhammad Saeed
(Education Dept.)
67 . School curriculum is defined as
A
Methods of instruction
.
B
Experiences organized by school
.
C
Materials of instruction
.
D
Courses of study
.
68 . The part of the curriculum designed to meet the needs of all students is:
A
General education
.
B
Specialized education
.
C
The extra-curriculum
.
D
The program of studies
.
69 . What the child studies in a class is decided by:

A. Principal B. Parents

C. Teacher D. Child himself


70 . Curriculum effectiveness is determined by:
A
Community cooperation
.
B
Teacher competence
.
C
Student interest
.
D
Quality of supervision
.

71 . “Curriculum” is a word of:


A
Greek
.
B
Latin
.
C
Persian
.
D
English
.
72 . The factors that effect the development of curriculum are called:
A
Curriculum design
.
Dr.Muhammad Saeed
(Education Dept.)
B
Curriculum evaluation
.
C
Foundation of curriculum
.
D
Elements of curriculum
.
73 . Making value judgment about curriculum is:
A
Curriculum design
.
B
Curriculum elements
.
C
Curriculum evaluation
.
D
Curriculum development
.
74 . Psychomotor domain deals with.
A
Feelings
.
B
Practical skills
.
C
Intellectual abilities
.
D
None of the above
.
75 . Development of a learner is linked to:
A
Effective development
.
B
Cognitive development
.
C
Psychomotor development
.
D
Sensorimotor development
.
76 . In experimental procedure of the content selection, the content is selected by:
A
The scientific pattern
.
B
Analysis of experiences
.
C
The opinion of the expert
.
D
Concerns of subject specialists
.
77 . In the subject centered curriculum, the important element is:
A
Division of knowledge
.
B
Mixing of activities
.
Dr.Muhammad Saeed
(Education Dept.)
C
Influence of social values
.
D
Psychomotor development
.
78 . Teaching and learning combines to make:
A
Curriculum
.
B
Instruction
.
C
Classroom
.
D
Syllabus
.
79 . The Curriculum is affected by the following factor:
A
Government
.
B
Religious group
.
C
Ideology of the nation
.
D
All of the above
.
80 . The term refer to the total process of designing implementing and evaluating:
A
Curriculum design
.
B
Curriculum implementation
.
C
Curriculum Construction
.
D
Curriculum Development
.
81 . A school curriculum is best defined as:
A
All materials and methods of instruction
.
B
All materials used to pupil activities
.
C
The complete collection of courses of study
.
D
The organized pupil experiences set by the school
.

ANSWER:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
D B B A D C D A D B
Dr.Muhammad Saeed
(Education Dept.)
11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
A D A C C D D B A D
21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
C D D C A A B D D B
31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
D C B D B A A B D A
41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
D A B B C A D C A C
51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
B D B C B A D B B A
61 62 63 64 65 66 67 68 69 70
B A D A B A B A C C
71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
B C C B A B A A D D
81
D

1. Components of a curriculum is /are ___?


(A) Teaching Strategy
(B) Objectives
(C) Evaluation
(D) All of the Above
(E) None of the above.

2. Name the committee which is responsible for finalization Curriculum for


Secondary Level?
(A) Provincial Curriculum Wing Committee
(B) National Curriculum Committee
(C) Both A & B
(D) None of the above..
Dr.Muhammad Saeed
(Education Dept.)
3. Number of the basic components of a Curriculum are ____?
(A) 4
(B) 12
(C) 24
(D) All of the Above..

4. How the Effectiveness of the Curriculum is determined?


(A) Objectives
(B) Evaluation
(C) Economics
(D) None of the above.

5. From the given options which one is the component of a curriculum?


(A) Design
(B) Evaluation
(C) Implementation
(D) None of the Above.

6. An Educational System depends on What to systematize and execute the process


of Education?
(A) Syllabus
(B) Curriculum
(C) Course
(D) None of the Above..

7. A plan of action for preparing a curriculum is _________?


(A) Elements of Curriculum
Dr.Muhammad Saeed
(Education Dept.)
(B) Curriculum Design
(C) Both A & B
(D) None of the Above.

8. The problem being faced in Curriculum Development in Pakistan is ?


(A) Less no of trained teachers
(B) insufficient financial resources
(C) Lack of buildings
(D) All of the Above.

9. Major functions of all Text Book Boards in Pakistan ?


(A) Printing Curriculum
(B) Printing Books
(C) Both A & B
(D) None of the Above.

10. West Pakistan Text Book Board was established in ?


(A) July 1961
(B) July 1962
(C) July 1963
(D) All of the Above

Answers to Educational Psychology Pedagogy MCQs for FPSC SST Vol 2

1. D
2. B
3. A
Dr.Muhammad Saeed
(Education Dept.)
4. B
5. B
6. B
7. B
8. D
9. B
10. B

1.
The IEP must be
reviewed at least __________ by the IEP team and the parents

a.
Quarterly

b.
Biannually

c.
Every two years

d.
Annually

2.
An Individualized
Family Service Plan is a written plan that identities and organizes services
and resources for

a.
Children with special
needs who are from birth through age 4 and their families.

b.
Children with
special needs who are from birth through age 5 and their families

c.
Children with special
needs who are preschool age and their families

d.
Children with special
needs who are from birth through age 2
and their families.
Dr.Muhammad Saeed
(Education Dept.)
3.
Speech impairments can
occur in all of the following areas except:

a.
Semantics problem

b.
Articulation problems

c.
Voice problems

d.
Fluency problems

4.
The process of making
judgement is called

a.
Budgeting

b.
Evaluation

c.
Demonstration

d.
Documentation

5.
The level of school
administration can best be judged through

a.
Head teacher

b.
Beautiful building

c.
Learning out comes

d.
Teachers students
relations

6.
Acquaintance roll is
used for

a.
Dr.Muhammad Saeed
(Education Dept.)
Salary disbursement

b.
Stock

c.
Govt. Grants

d.
Expenditures

7.
The degree to which
organizational resources contribute to productivity is:

a.
Effectiveness

b.
Efficiency

c.
Output

d.
Production

8.
All transaction should
be entered in which register

a.
Fee

b.
Cash

c.
Funds

d.
With drawl

9.
Coordinating,
stimulating and directing the growth of teacher is the purpose of

a.
Administration

b.
Inspection

c.
Dr.Muhammad Saeed
(Education Dept.)
Supervision

d.
Management

10.
Metacognition is the

a.
Awareness and
monitoring of one’s attitudes and attention while learning

b.
Application of analytic
tools to society at large

c.
Umbrella term for such
skills as comparing, observing, and summarizing.

d.
Curricular
pendulum when it swings toward a “back
to basics” approach.

11.
Which type of
curriculum emphasizes direct instruction?

a.
Psychosical curriculum

b.
Behavioural
curriculum

c.
Cognitive curriculum

d.
Constructivist
curriculum

12.
Education imparted in a
series of lessions or class meetings is called:

a.
Text

b.
Syllabus

c.
Dr.Muhammad Saeed
(Education Dept.)
Course

d.
Curriculum

13.
All experiences of the
children for whom school assumes responsibility is

a.
Curricular activities

b.
Co-curricular
activities

c.
School program

d.
Curriculum

14.
Which type of
curriculum is derived from the work of Piaget?

a.
Development Curriculum

b.
Behavioural Curriculum

c.
Psychosocial curriculum

d.
Cognitive curriculum

15.
The guidelines for
Developmentally Appropriate Practice DAP emphasize

a.
Structural teaching

b.
Academic instruction

c.
Task Analysis

d.
Age and individual appropriateness
Dr.Muhammad Saeed
(Education Dept.)
16.
Which curriculum is
emphasized in Erikson’s theories?

a.
Direct instruction
curriculum

b.
Psychosocial
curriculum

c.
Cognitive curriculum

d.
Behavioural curriculum

17.
The Transactional
intervention Program emphasizes

a.
Autism

b.
Sensory Impairments

c.
Quality caregiver-children
interactions

d.
Physical disabilities

18.
What is the emphasis of
the High Scope Model?

a.
Learning through
structural teaching

b.
Learning through
academic instruction

c.
Learning through
vocational exercises

d.
Learning through
exploration and discovery
Dr.Muhammad Saeed
(Education Dept.)
19.
Curriculum is a fixed
programme of courses is ____________ of curriculum
a.
Old concept
b.
Contemporary concept
c.
Logical concet
d.
A&B
20.
A type of curriculum
presented by experts is called:
a.
Entitlement Curriculum
b.
Intended Curriculum
c.
Recommeded
Curriculum
d.
Supported Curriculum
1 The IEP must be reviewed at least __________ by the IEP team and the parents

A Quarterly

B Biannually

C Every two years

D Annually

View Answer
2 An Individualized Family Service Plan is a written plan that identities and organizes
services and resources for

A Children with special needs who are from birth through age 4 and their families.

B Children with special needs who are from birth through age 5 and their families

C Children with special needs who are preschool age and their families

D Children with special needs who are from birth through age 2 and their families

View Answer
3 Speech impairments can occur in all of the following areas except:

A Semantics problem

B Articulation problems
Dr.Muhammad Saeed
(Education Dept.)
C Voice problems

D Fluency problems

View Answer
4 The process of making judgement is called

A Budgeting

B Evaluation

C Demonstration

D Documentation

View Answer
5 All transaction should be entered in which register

A Fee

B Cash

C Funds

D With drawl

View Answer
6 Which type of curriculum emphasizes direct instruction?

A Psychosical curriculum

B Behavioural curriculum

C Cognitive curriculum

D Constructivist curriculum

View Answer
Answer: Behavioural curriculum
7 Education imparted in a series of lessions or class meetings is called:

A Text

B Syllabus

C Course

D Curriculum
Dr.Muhammad Saeed
(Education Dept.)
View Answer
8 All experiences of the children for whom school assumes responsibility is

A Curricular activities

B Co-curricular activities

C School program

D Curriculum

View Answer
9 Which curriculum is emphasized in Erikson’s theories?

A Direct instruction curriculum

B Psychosocial curriculum

C Cognitive curriculum

D Behavioural curriculum

View Answer
10 Curriculum is a fixed programme of courses is ____________ of curriculum

A Old concept

B Contemporary concept

C Logical concet

D A&B

View Answer
11 The factors that effect the development of curriculum are called:

A Foundation of curriculum

B Curriculum design

C Curriculum evaluation

D Elements of curriculum

View Answer
12 Making value judgment about curriculum is:

A Curriculum evaluation
Dr.Muhammad Saeed
(Education Dept.)
B Curriculum design

C Curriculum development

D Curriculum elements

View Answer
13 At school level curriculum is developed by:

A Provincial Govt

B Federal Govt.

C University of Education

D Textbook board

View Answer
14 development of a learner is linked to:

A cognitive development

B Psychomotor development

C Sensorimotor development

D Effective development

View Answer
15 In the subject centered curriculum, the important element is:

A Division of knowledge

B Influence of social values

C Mixing of activities

D Psychomotor development

View Answer
16 Cognitive development is a process of:

A Physical development

B Sentimental development

C Mental development

D Structural development
Dr.Muhammad Saeed
(Education Dept.)
View Answer
17 Content includes

A knowledge

B Skills

C Attitudes and values

D All of the above

View Answer
18 Goals provide guidance in selection of:

A Activities

B Means

C Contents

D Objective

View Answer
19 School wide outcomes may be classified under

A Aims

B Goals

C Objectives

D Goals and Objectives

View Answer
20 The Curriculum is affected by the following factor:

A Government

B Religious group

C Ideology of the nation

D All of the above

21 A school curriculum is best defined as:

A All materials used to pupil activities

B All materials and methods of instruction


Dr.Muhammad Saeed
(Education Dept.)
C The organized pupil experiences set by the school

D The complete collection of courses of study

View Answer
22 What type of curriculum is the syllabus?

A Supportive

B Recommended

C Written

D Ideal

23 The nature of aims indicates that they are basically

A None of the above

B Operational

C Practical

D Philosophical

View Answer
24 Which of the evidences are used in formative evaluation of curriculum:

A Judgmental

B Observational

C Student learning

D All of the above

View Answer
25 The term refer to the total process of designing implementing and evaluating:.

A Curriculum Construction

B Curriculum Development

C Curriculum design

D Curriculum implementation

View Answer
26 Teaching and learning combines to make:
Dr.Muhammad Saeed
(Education Dept.)
A Curriculum

B Instruction

C Classroom

D Syllabus

View Answer
27 Cognitive theory is presented by:

A Bloom

B Thorndike

C Jean Piaget

D Erikson

View Answer
28 Who is not the curriculum expert?

A Hilda Taba

B S.S. Shore

C L.R. Cay

D Murray Print

View Answer
29 A list of topics and subtopics given in a subject is called:

A curriculum

B Course

C attitudes and values

D All of the above

View Answer
30 All those activities which are utilized by the schools in order to obtain their objectives
is called:

A Syllabus

B Curriculum
Dr.Muhammad Saeed
(Education Dept.)
C Evaluation

D Course

View Answer
31 The objectives and structure of knowledge is determined by:

A Philosophers

B Psychologists

C economists

D Sociologists

View Answer
32 In experimental procedure of the content selection, the content is selected by:

A The opinion of the expert

B The scientific pattern

C Concerns of subject specialists

D Analysis of experiences

View Answer
33 Psychomotor domain deals wit

A Intellectual abilities

B Feelings

C Practical skills

D None of the above

View Answer
34 Foundation/foundation of curriculum is/are:

A Historical

B Psychological

C Economical

D All of the above

View Answer
Dr.Muhammad Saeed
(Education Dept.)
35 Students over all development is emphasize in

A Subject centered

B Learner centered

C Activity based

D Integrated

View Answer
36 A type of curriculum presented by experts is called:

A Entitlement Curriculum

B Intended Curriculum

C Recommeded Curriculum

D Supported Curriculum

View Answer
37 What is the emphasis of the High Scope Model?

A Learning through structural teaching

B Learning through academic instruction

C Learning through vocational exercises

D Learning through exploration and discovery

View Answer
38 The Transactional intervention Program emphasizes

A Autism

B Sensory Impairments

C Quality caregiver-children interactions

D Physical disabilities

View Answer
The guidelines for Developmentally Appropriate Practice DAP emphasize

A Structural teaching

B Academic instruction
Dr.Muhammad Saeed
(Education Dept.)
C Task Analysis

D Age and individual appropriateness

View Answer
40 Which type of curriculum is derived from the work of Piaget?

A Cognitive curriculum

B Development Curriculum

C Behavioural Curriculum

D All of the above

41 Metacognition is the

A Awareness and monitoring of one’s attitudes and attention while learning

B Application of analytic tools to society at large

C Umbrella term for such skills as comparing, observing, and summarizing

D Curricular pendulum when it swings toward a “back to basics” approach

View Answer
42 Coordinating, stimulating and directing the growth of teacher is the purpose of

A Administration

B Inspection

C Supervision

D Management

43 The degree to which organizational resources contribute to productivity is:

A Effectiveness

B Efficiency

C Output

D Production

View Answer
44 The level of school administration can best be judged through

A Head teacher
Dr.Muhammad Saeed
(Education Dept.)
B Beautiful building

C Learning out comes

D Teachers students relations

View Answer
45 Acquaintance roll is used for

A Salary disbursement

B Stock

C Govt. Grants

D Expenditures

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
D B A B B B C D B A
11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
A A A D A C D D B D
21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
C C D D B A A C C B
31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
A D C D B C D C D D
41 42 43 44 45
A B B C A