Sei sulla pagina 1di 16

Test bank For Introductory Chemistry

Concepts and Critical Thinking 7th Edition


by Charles H. Corwin

To purchase this Complete Test Bank with Answers Click the


link Below

https://quizsolutions.site/product/test-bank-for-introductory-chemistry-concepts-and-critical-thinking-
7th-edition-by-charles-h-corwin/

If face any problem or Further information contact us At Exambanks123@gmail.com

Test bank For Introductory Chemistry Concepts and Critical Thinking 7th
Edition by Charles H. Corwin
Order will Be Deliver in 8 To 10 Hours
Sample Questions

Introductory Chemistry: Concepts and Critical Thinking, 7e (Corwin)


Chapter 2 The Metric System

Key Terms

1) What is the term for the amount of energy required to raise one gram of
water one degree on the Celsius scale?

1. A) Calorie
2. B) calorie
3. C) joule
4. D) kilocalorie
5. E) none of the above

Answer: B
Section: Key Terms

2) What is the term for the base unit of temperature in the metric system?

1. A) Celsius degree (°C)


2. B) Fahrenheit degree (°F)
3. C) Kelvin unit (K)
4. D) all of the above
5. E) none of the above

Answer: A
Section: Key Terms

3) What is the term for a unit that expresses the volume occupied by a cube 1
centimeter on a side?

1. A) cm2
2. B) cm3
3. C) mm2
4. D) mm3
5. E) none of the above

Answer: B
Section: Key Terms

4) What is the term for the amount of mass in a unit volume?

1. A) density
2. B) specific mass
3. C) specific gravity
4. D) specific volume
5. E) none of the above
Answer: A
Section: Key Terms

5) What is the term for a nondecimal system of measurement without any


base unit for length, mass, or volume?

1. A) English system
2. B) metric system
3. C) International System (SI)
4. D) all of the above
5. E) none of the above

Answer: A
Section: Key Terms

6) What is the term for a statement of two exactly equal values?

1. A) exact equivalent
2. B) exact value
3. C) identical equivalent
4. D) identical value
5. E) none of the above

Answer: A
Section: Key Terms

7) What is the term for the base unit of temperature in the English system?

1. A) Celsius degree (°C)


2. B) Fahrenheit degree (°F)
3. C) Kelvin unit (K)
4. D) all of the above
5. E) none of the above

Answer: B
Section: Key Terms
8) What is the term for the base unit of mass in the metric system?

1. A) gram
2. B) liter
3. C) meter
4. D) second
5. E) none of the above

Answer: A
Section: Key Terms

9) What is the term that refers to the flow of energy from an object at a higher
temperature to an object at a lower temperature?

1. A) calorie
2. B) heat
3. C) specific heat
4. D) joule
5. E) none of the above

Answer: B
Section: Key Terms

10) What is the term that refers to a measurement system with seven base
units?

1. A) English system
2. B) metric system
3. C) International System (SI)
4. D) all of the above
5. E) none of the above

Answer: C
Section: Key Terms
11) What is the term for a unit of energy in the SI system?

1. A) Calorie
2. B) calorie
3. C) joule
4. D) kilocalorie
5. E) none of the above

Answer: C
Section: Key Terms

12) What is the term for the base unit of temperature in the SI system?

1. A) Celsius degree (°C)


2. B) Fahrenheit degree (°F)
3. C) Kelvin unit (K)
4. D) all of the above
5. E) none of the above

Answer: C
Section: Key Terms

13) What is the term for the base unit of volume in the metric system?

1. A) gram
2. B) liter
3. C) meter
4. D) second
5. E) none of the above

Answer: B
Section: Key Terms

14) What is the term for the base unit of length in the metric system?

1. A) gram
2. B) liter
3. C) meter
4. D) second
5. E) none of the above

Answer: C
Section: Key Terms

15) What is the term for a decimal system of measurement with base units for
length, mass, and volume?

1. A) English system
2. B) metric system
3. C) troy system
4. D) all of the above
5. E) none of the above

Answer: B
Section: Key Terms

16) What is the term that expresses the amount of a single quantity compared
to an entire sample; an expression of parts per hundred parts?

1. A) percent
2. B) proportion
3. C) quotient
4. D) reciprocal
5. E) none of the above

Answer: A
Section: Key Terms

17) What is the term for the relationship between a fraction and its inverse?

1. A) percent
2. B) proportion
3. C) ratio
4. D) reciprocal
5. E) none of the above

Answer: D
Section: Key Terms

18) What is the term for the base unit of time in the metric system?

1. A) gram
2. B) liter
3. C) meter
4. D) second
5. E) none of the above

Answer: D
Section: Key Terms

19) What is the term for the ratio of the density of a substance compared to
the density of water at 4 °C?

1. A) density
2. B) specific mass
3. C) specific gravity
4. D) specific volume
5. E) none of the above

Answer: C
Section: Key Terms

20) What is the term for the amount of energy required to raise one gram of
any substance one degree on the Celsius scale?

1. A) calorie
2. B) heat
3. C) specific heat
4. D) joule
5. E) none of the above
Answer: C
Section: Key Terms

21) What is the term for the average energy of molecules in motion?

1. A) heat
2. B) joule
3. C) specific heat
4. D) temperature
5. E) none of the above

Answer: D
Section: Key Terms

22) What is the term for a systematic method of problem solving which
proceeds from a given value to a desired value by the conversion of units?

1. A) algebraic analysis
2. B) metric analysis
3. C) problem analysis
4. D) unit analysis
5. E) none of the above

Answer: D
Section: Key Terms

23) What is the term for a statement of two equivalent quantities?

1. A) unit analysis
2. B) unit equation
3. C) unit equivalent
4. D) unit factor
5. E) none of the above

Answer: B
Section: Key Terms
24) What is the term for the ratio of two equivalent quantities?

1. A) unit analysis
2. B) unit equation
3. C) unit equivalent
4. D) unit factor
5. E) none of the above

Answer: D
Section: Key Terms

25) What is the term for the technique of determining the volume of a solid or
a gas by measuring the volume of water it displaces?

1. A) volume by calculation
2. B) volume by difference
3. C) volume by displacement
4. D) volume by immersion
5. E) none of the above

Answer: C
Section: Key Terms

Questions for Chapter 2

1) Which of the following is a base unit and symbol in the metric system?

1. A) meter (m)
2. B) gram (g)
3. C) liter (L)
4. D) all of the above
5. E) none of the above

Answer: D
Section: 2.1 Basic Units and Symbols
2) Which of the following is a base unit and symbol in the metric system?

1. A) centimeter (cm)
2. B) kilogram (kg)
3. C) milliliter (mL)
4. D) all of the above
5. E) none of the above

Answer: E
Section: 2.1 Basic Units and Symbols

3) Which of the following is a base unit and symbol in the metric system?

1. A) decimeter (dm)
2. B) gram (gm)
3. C) liter (L)
4. D) all of the above
5. E) none of the above

Answer: C
Section: 2.1 Basic Units and Symbols

4) What is the symbol for the metric unit micrometer?

1. A) cm
2. B) mm
3. C) Mm
4. D) µm
5. E) none of the above

Answer: D
Section: 2.1 Basic Units and Symbols

5) What is the symbol for the metric unit nanogram?

1. A) mg
2. B) Ng
3. C) ng
4. D) µg
5. E) none of the above

Answer: C
Section: 2.1 Basic Units and Symbols

6) What is the symbol for the metric unit microliter?

1. A) cL
2. B) mL
3. C) ML
4. D) µL
5. E) none of the above

Answer: D
Section: 2.1 Basic Units and Symbols

7) What is the name corresponding to the metric symbol km?

1. A) kilomega
2. B) kilometer
3. C) kilomicro
4. D) kilomilli
5. E) none of the above

Answer: B
Section: 2.1 Basic Units and Symbols

8) What is the name corresponding to the metric symbol dg?

1. A) decagram
2. B) decigram
3. C) dekagram
4. D) dekigram
5. E) none of the above
Answer: B
Section: 2.1 Basic Units and Symbols

9) What is the name corresponding to the metric symbol mL?

1. A) megaliter
2. B) metroliter
3. C) microliter
4. D) milliliter
5. E) none of the above

Answer: D
Section: 2.1 Basic Units and Symbols

10) What physical quantity is expressed by the metric unit centimeter?

1. A) length
2. B) mass
3. C) volume
4. D) density
5. E) none of the above

Answer: A
Section: 2.1 Basic Units and Symbols

11) What physical quantity is expressed by the metric unit kilogram?

1. A) length
2. B) mass
3. C) volume
4. D) density
5. E) none of the above

Answer: B
Section: 2.1 Basic Units and Symbols
12) What physical quantity is expressed by the metric unit milliliter?

1. A) length
2. B) mass
3. C) volume
4. D) density
5. E) none of the above

Answer: C
Section: 2.1 Basic Units and Symbols

13) According to the metric system, 1 Tm = ________ m.

1. A) 1 x 1012
2. B) 1 x 109
3. C) 1 x 106
4. D) 1 x 103
5. E) none of the above

Answer: A
Section: 2.2 Metric Conversion Factors

14) According to the metric system, 1 Gg = ________ g.

1. A) 1 x 1012
2. B) 1 x 109
3. C) 1 x 106
4. D) 1 x 103
5. E) none of the above

Answer: B
Section: 2.2 Metric Conversion Factors

15) According to the metric system, 1 ML = ________ L.


1. A) 1 x 1012
2. B) 1 x 109
3. C) 1 x 106
4. D) 1 x 103
5. E) none of the above

Answer: C
Section: 2.2 Metric Conversion Factors

16) According to the metric system, 1 m = ________ dm.

1. A) 1 x 101
2. B) 1 x 102
3. C) 1 x 103
4. D) 1 x 106
5. E) none of the above

Answer: A
Section: 2.2 Metric Conversion Factors

17) According to the metric system, 1 g = ________ cg.

1. A) 1 x 101
2. B) 1 x 102
3. C) 1 x 103
4. D) 1 x 106
5. E) none of the above

Answer: B
Section: 2.2 Metric Conversion Factors

18) According to the metric system, 1 L = ________ mL.

1. A) 1 x 101
2. B) 1 x 102
3. C) 1 x 103
4. D) 1 x 106
5. E) none of the above

Answer: C
Section: 2.2 Metric Conversion Factors

19) According to the metric system, 1 s = ________ µs.

1. A) 1 x 103
2. B) 1 x 106
3. C) 1 x 109
4. D) 1 x 1012
5. E) none of the above

Answer: B
Section: 2.2 Metric Conversion Factors

20) According to the metric system, 1 s = ________ ns.

1. A) 1 x 103
2. B) 1 x 106
3. C) 1 x 109
4. D) 1 x 1012
5. E) none of the above

Answer: C
Section: 2.2 Metric Conversion Factors

21) According to the metric system, 1 s = ________ ps.

1. A) 1 x 103
2. B) 1 x 106
3. C) 1 x 109
4. D) 1 x 1012
5. E) none of the above

Answer: D
Section: 2.2 Metric Conversion Factors