Sei sulla pagina 1di 7

Department of Education

Region III
Division of Angeles City
West District
CUAYAN ELEMENTARY SCHOOL
Angeles City

FIRST QUARTER ACTIVITY SHEET MAPEH VI


Scores: Music ___/14 Arts __/16

P.E. __/11 Health ___/9


NAME: _________________________________________________
_________
Section: ________________________ Date: _____________
DIRECTION: Write the letter that corresponds to the BEST answer before each number. (1-14)

MUSIC

I. USE THIS MUSICAL SCORE TO ANSWER QUESTION 1 TO 4:

1. Name the rest used in the first measure of the song.


A. Whole rest B.Quarter rest C. Half rest D. Eighth rest

2. What musical note is used on the second beat of the fifth measure of the song?
A. Eighth note B. Eighth rest C. Quarter note D. Quarter rest

3. In the 15th measure of the song, name the note that has the corresponding lyrics “rin”.
A. dotted quarter note B. dotted quarter rest C. dotted half note D. dotted eighth note

4. In a time signature, how many beats are there in a measure?


A. One beat B. Two beats C. Three beat D. Four beats

5. In a time signature, how many beats are there in a measure?


A. One beat B. Two beats C. Three beat D. Four beats

6. In a time signature, how many beats are there in a measure?


A. One beat B. two beats C. Three beat D.\\our beats

7. In ,, and , and time signatures, a quarter note receives how many beat?

A. one beat B. two beats C. three beats D. four beats


1
8. In ,, , and time signatures, a quarter rest receives how many beat?

A. Four beats B Three beats C. TWO beats D. One beat

9. What time signature is shown by this beat pattern:

A. B. C. D.

10. What time signature is shown by this beat pattern:

A. B. C. D.
11. Which of the following pictures shows/demonstrates time signature?

A. B. C.

12. Which group of measures below shows time signature?

A. C.

B. D.

13. Which group of measures below shows time signature?

A. C.

B. D. D.

14. Draw a note/rest on the blank to complete the measure with the given time signature below.

ARTS
II. Choose the letter of the correct answer and write it on the blank before the number. (15-30)

_______ 15. What is the method of creating an art object like digitally and or a technique for making art in the
computer?
A. Digital art B. Digital camera C. Digital painting D. Digital work

_______ 16. Which is often called advertising art and is used to sell goods and services?
A. Commercial art B.Communication art C.Fashion art D. Industrial art

_______ 17. What is the basic unit of a computer graphics that is made up only one shape, a square, and one
specific color?
A. Pixel B. Grid C. Layout D. Design

2
_______ 18. What do you call an artist who creates cartoons?
A. Tattoo artist B. Painter C. Graphic artist D. Cartoonist

_______ 19. In the absence of computer, what material can you use to come up with this

A. Graphic paper B. Japanese paper C. Pad paper D. Oslo paper

_______ 20. What is a graphic mark, embedded, or symbol commonly used by commercial enterprises
organizations even individual to aid and promotes instant public recognition?
A. Adobe Design B.Cartooning C. Logo design D. Poster making

_______ 21. What do you call an art that exaggerates the feature of the individual for comic result?
A. Caricature B. Cartoon C. Poster D. Slogan

_______ 22. What type of cartoon where in the artist can express his or her opinion and it is usually located in
newspaper?
A. Caricature B. Editorial C. Comics D. Slogan

_______ 23. What type of cartoon where in it is a style of series.


A. Caricature B. Editorial C. Comics D. Slogan

_______ 24. What do you call an artist who draw a caricature?


B. Artist B. Caricaturist C. Cartoonist D. Painter

_______ 25. Which element of art is refer to the pigment that added to any artwork to bring it to life and make it
more attractive?
A. Color B. Emphasis C. Shape D. Texture

Refer to the inkscape window on the right to answer items no.26-28

_______ 26. If you wants to create 3D boxes, which menu botton will you
click on?
A. 1 B. 2 C. 3 D. 4

_______ 27. If you wants to create a stars and polygons, which menu botton
will you click on?
A. 1 B. 2 C. 3 D. 4

_______ 28. If you wants to create circle, ellipses, and arcs, which menu
botton will you click on?
A. 1 B. 2 C. 3 D. 4

29-30 (2pts) Assuming that you will have a business, create your own logo as a visual representation of
you product or trademark. Draw it inside the box and write the name of your business on the blank.

__________________________________________________________________

3
PHYSICAL EDUCATION
III. Write the CAPITAL LETTER of the correct answer and write on the blank before the number. (31-41)

_______ 31. What is the diagram that shows the different kinds of physical activities that can do each day in one
week?
A. Physical Activity Chart C. Physical Activity Pyramid
B. Physical Activity Cycle D. Physical Activity Table

_______ 32. Which activity you should limit doing?


A. Exercise in the morning C. Sitting and texting for long hours
B. Jogging at least two hours D. Walking going to school

_______ 33. What fitness indicator has the ability of the heart, blood vessels, blood, and respiratory system to
supply nutrients and oxygen to the working muscle and their ability to utilize this fuel to allow sustained exercise?
A. Cardio vascular endurance B. Flexibility C. Muscular Endurance D. Speed

_______ 34. Which of the following fitness indicator has the ability of the joint to move through its full range of
motion?
A. Agility B. Flexibility C. Muscular Endurance D. Speed

_______ 35. What is the ability of the muscle to exert an eternal force to lift a heavy object?
A. Agility B. Muscular Strength C. Muscular Endurance D. Speed

_______ 36. Which of the following fitness test measures your speed and endurance?

A. 40-meter sprint B. Basic Plank C. Sit and Reach D. Standing long jump

_______ 37. Is the “syato” ang “bagsakan” are examples of traditional target games?
A. True B. False C. Maybe D. None of the above

_______ 38. Is stretching, bending and reaching are consider as a loco-motor skills?
A. True B. False C. Maybe D. None of the above

_______ 39. These are activities in which player score points by striking an object and running to designated
playing areas or prevent from scoring by retrieving the object and returning it to stop the play?
A. Target games B. Striking/fielding games C. Obstacles D. Games

_______ 40. Which statements shows observing safety precaution during the game/activity?
A. Talking to your classmates while doing the physical activity
B. Play with your classmate even though its time to rest.
C. Do not wait for your teacher’s instruction in performing the activity.
D. Perform the activity with the guidance of your teacher.

_______ 41. What do you think will be the benefit of regular physical activity?
A. Contribute good posture
B. Keep mind active and alert
C. Live life longer
D. All of the above

4
HEALTH
IV. Choose the CAPITAL LETTER of the correct answer and write it on the blank before the number. (42-
50)

_______ 42. Which personal health issue is a condition of the eye in which you can see objects near to you
clearly, but objects farther away are blurry?
A. Astigmatism B. Myopia C. Hyperopia D. Blurred vision

_______ 43. Which picture below shows obesity?

A. B. C. D.

_______ 44. Why is nutrition especially important for children?


A. Nutrition is directly linked to all aspects of children’s growth and development.
B. Nutrition is important for children to have plenty of friends.
C. Nutrition is a vital need for children to acquire sickness.
D. None of the above.

_______ 45. Which picture below does not demonstrate a good self management skills?

A. B. C. D.

_______ 46. What refer to the procedure to determine the health statue of the students?
A. Academic Appraisal Procedure C. Health Appraisal Procedure
B. Economic Appraisal Procedure D. Property Appraisal Procedure

_______ 47. Which is a part of an ear exam that tests how well a person is able to hear?
A. Vision screening B. Scoliosis test C. Hearing test D. Height/weight management

_______ 48. Which statement is true about breast self-examination?


A. Breast self-examination helps doctor to check that everything is normal.
B. Doctor don’t usually start doing breast exams until a girl reach 20’s.
C. During breast exam a doctor or nurse practitioner will feel a women breast to check any lumps
and bumps and see if there are any changes.
D. All of the above.

_______ 49. When you need to have your eyes checked up, whom do you go to?
A. Dentist B. Gynecologist C. Pediatrician D. Ophthalmologist
_______ 50. How often should you visit your dentist?
A. At least once a year C. At least once a month
B. At least twice a year D. Monthly

5
KEY TO CORRECTON MAPEH VI- 1st Periodic Test
1. C 26. B

2. D 27. D

3. A 28. C

4. D 29. Teacher Discretion

5. B 30. Teacher Discretion

6. C 31. C

7. A 32. C

8. D 33. A

9. C 34. B

10. B 35. B

11. B 36. A

12. C 37. B

13. D 38. B

14. 39. B

Or
15. A 40. D

16. A 41. D

17. A 42. B

18. D 43. D

19. A 44. A

20. C 45. C

21. A 46. C

22. B 47. C

23. C 48. D

24. B 49. D

25. A 50. B

6
7