Sei sulla pagina 1di 3

1.

The degree of motion at a joint is determined by:


A. the amount of synovial fluid in a joint
B. the number of bursa around a joint
C. the bone shape and joint structure
D. the unusual amount of exercise

2. The lasting power of the heart, lungs and skeletal muscle as a result of regular
exercise such as walking jogging, swimming and aerobic dancing is
referred to as
A. Flexibility
B. Strength
C. Power
D. Stamina

3. When the body systems work together smoothly to carry out your daily life
activities, you are said to have:
A. Strength
B. Physical Fitness
C. Full of energy
D. Healthy lifestyle

4. Walking is an example of
A. Catalyst
B. Kinetic energy
C. Matter
D. Potential energy

5. Forward movement of a part of the body in a plane


A. Insertion
B. Obstruction
C. Protraction
D. Extension

6. When Joe White put out his arm to receive money from his father which pair
of action are involved
A. pronation and rotation
B. flexion and abduction
C. flexion and inversion
D. extension and supination

7. The component of a second-class lever are positioned in this sequence


A. Pivot , resistance, effort
B. Resistance, pivot, effort
C. Pivot, effort, resistance
D. Effort, pivot , resistance

8. The carpometacarpal joint of the thumb


A. Saddle joint
B. Pivot joint
C. Hinge joint
D. Gliding joint

9. The longest and strongest bone in the body


A. Humerus
B. Tibia
C. Femur
D. Fibula

10. The muscle in the upper arm used as the injection site
A. Biceps
B. Deltoid
C. Triceps
D. Trapezius

11. Muscle fatigue is caused by a built-up of


A. ATP
B. Oxygen
C. Lactic acid
D. Glycogen
12. The strongest muscle of the body is the buttocks also called
A. Gastrocnemius
B. Trapezius
C. Gluteus
D. Rectus femoris

13. The biggest part of the human brain consisting of the frontal, parietal, temporal
and occipital lobe
A. Cerebellum
B. Midbrain
C. Cerebrum
D. Brain stem

14. The nerve which contains fibers that both send and receive messages
A. Afferent nerve
B. Efferent nerve
C. Mixed nerve
D. Sensory nerve

15. The blood type found in the largest percent of the population
A. Type AB
B. Type A
C. Type B
D. Type O

16. The valve between the right atrium and the right ventricle that prevents the
back flow of blood
A. Tricuspid valve
B. Aortic semi-lunar valve
C. Bicuspid valve
D. Pulmonary semi-lunar valve

17. The blood circulation that carries blood from the heart to lungs & back to heart
A. Coronary
B. Fetal
C. Cardiopulmonary
D. Portal

18. The blood vessel that carries blood away from the heart to the lung
A. Pulmonary artery
B. Pulmonary vein
C. Aorta
D. Vena cave

19. In archery, the amount of pull given to the bow will determine the speed
and distance of the arrow upon its release.
A. First Law of Motion
B. Second Law of Motion
C. Third Law of Motion
D. Newton’s Law of Gravitation

20. The type of bone that usually functions as a lever


A. Flat bone
B. Short bone
C. Irregular bone
D. Long bone

21. The blood flow to the brain during moderate exercise


A. Increases
B. Decreases
C. Remains unchanged
D. Initially increase then decreases

22. A person’s blood pressure is generally taken with a cuff around the humerus
A. The subclavian artery
B. The humeral artery
C. Brachial artery
D. Radial artery

23. Lifting a 2 lbs dumbell with one arm is like a


A. Third class lever
B. First class lever
C. Second class lever
D. Inclined plane

24. The force that pushes your body off the water in swimming is
A. Gravity
B. Hydraulics
C. Pressure
D. Buoyancy

25. Dribbling as a require skill in basketball proves the Newton’s Law of Motion
A. First Law of Motion
B. Second Law of Motion
C. Third Law of Motion
D. Newton’s Law of Gravitation

Answer Key:
1. C
2. D
3. B
4. B
5. D
6. D
7. A
8. A
9. C
10. B
11. C
12. C
13. C
14. D
15. D
16. A
17. C
18. C
19. B
20. D
21. C
22. C
23. B
24. D
25. C