Sei sulla pagina 1di 2

Adrian Enescu

Adrian Enescu (n. 31 martie 1948 - d. 19 august 2016) a fost un muzician și


compozitor român cunoscut în special pentru activitatea sa în domeniul muzicii
de film (aprox. 65 de titluri).
Ca muzician, a fost printre primii artiști de muzică electronică din România,
începând cu anii '70. A absolvit Conservatorul de Muzică „Ciprian Porumbescu“
din București, (compoziție-Aurel Stroe armonie - Alexandru Pascanu). A fost
audient al facultatii de muzică electronică a Universității Stanford-California
(1985/1986); Membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România.
Compune muzica foarte diversa stilistic , de la muzica Electro Acoustica la
Muzica simfonica si Muzica de Jazz .
Distinctii
A obținut 20 de premii oferite de Uniunea Cineaștilor din România și 15 premii
oferite de Uniunea Compozitorilor din România.
Medalia Meritul Cultural Clasa I oferită de Președinția României.
Premiul pentru întreaga activitate la Festivalul de Film TIFF 2013.
Premiul „George Enescu” oferit de Academia Română în 2014.
Muzica de film Discografie
 2013 Kyra Kiralina  1976: Basorelief (muzică pop
 2005 Femeia visurilor simfonică)
 2005 Second-Hand  1978-1982: orchestrator și
 2001 Struma (documentar) compozitor pe mai multe
 1999 Love and Other Unspeakable Acts discuri de jazz
 1998 Die letzte Station  1981: Funky Synthesizer - Vol.
 1996 Eu sunt Adam! 1 (muzică electrojazz,
 1994 Pepi si Fifi electroacustică)
 1994 Somnul insulei  1983: Stereo Grup (muzică
 1994 Thalassa, Thalassa pop)
 1992 Domnisoara Christina  1984: Funky Synthesizer - Vol.
2 (muzică electronică)
 1992 Hotel de lux
 1988: Cred în tine (muzică
 1991 Unde la soare e frig
music)
 1990 Coroana de foc
 1989: Doi navigatori (muzică
 1989 Flori de gheata music)
 1989 Mircea  1988: Bună seara,
 1988 Rezerva la start iubite (muzică music)
 1987 François Villon - Poetul vagabond  1989: Un buchet de
 1986 Batalia din umbra trandafiri (muzică music)
 1986 Umbrele soarelui  1999-2000: Arcadia Jingle
 1985 Ringul Bank (Germania)
 1985 Adela  2000: Millennium Angel
 1985 Ciuleandra  2001: Diva (muzică pop)
 1985 Noi, cei din linia întîi  2001: November Dreams (Axel
 1985 Pas în doi Springer Company, Germany)
 1985 Racolarea (muzică electronică)
 1983 Dreptate în lanturi  2001: Invisible
 1983 Faleze de nisip Movies (EarthTone Sonic
 1983 Sa mori ranit din dragoste de viata Images Records, SUA (muzică
ambientală)
 1982 Asteptând un tren
 2002: Invisible Movies (Buddha
 1982 Concurs
Bar) (muzică ambientală)
 1982 Sfîrsitul noptii
 2003: orchestrator Christmas
 1981 Pruncul, petrolul si ardelenii Parade Disneyland (Franța)
 1981 Semnul sarpelui  2013: Bird in Space (muzică
 1979 Artista, dolarii si ardelenii jazz) (A&A Records)
 1979 Bietul Ioanide  2014: Invisible Movies (muzică
 1978 Doctorul Poenaru de film) (A&A Records &
 1978 Profetul, aurul si ardelenii Fundația Muzza)
 1977 Urgia  2014: Funky Synthtesiser
 1976 Tanase Scatiu 2.0 (muzică electronică) (A&A
 1973 Întoarcerea lui Magellan Records & Fundația Muzza)
 1973 Sapte zile  2017: MyBach (muzică
electronică, jazz, clasică) (A&A
Records & Fundația Muzza)