Sei sulla pagina 1di 12

EMQS with answers January 2003 PLAB Paper January 2003 PLAB

Paper January 2003 PLAB

http://www.aippg.com/plab-uk/

http://www.aippg.net/forum/viewforum.php?f=2

Theme 1. Shock

A.

Septic -gram -ve septicemia

B.

Cardiogenic

C.

Hypovolemic

D.

Anaphylaxis

E

1. A young boy after eating peanuts suddenly develop difficulty of breathing with red oedematous lips.

2. Pt had an accident & fracture of pelvis & femur ,B.P-100/70, Pulse-90

3. Pt had an M.I. & then is in shock now

4. A middle aged man has been operated for a perforated gall bladder. He becomes progressively drowsy with warm peripheries. BP 90/60, PR 110

Theme 2. Epistaxis

A. Anterior nasal packing

B. Post nasal packing

C. Neomycin cream

D. Pinching of the nose

E. Reassurance

F. Vit k

G. FFP

H. Ice pack on the nose

5. Pt on warfarin , comes with you with nose bleeds INR is 0.9

6. Boy has come with slight bleeding from nose 2 days ago. On examination of the nose showed redness & crusting.

7. Pt came with BP-230/110, bleeding from nose, his circulatory system has been stabilized, nose ant. packing done ? but he continues to bleed

8. Girl has come with slight bleeding from ant part of nose . by the time she reaches a-e bleeding has stopped

Theme 3. Fractures Of Wrist Joint

A.

X -ray of wrist scaphoid view

B.

Refer to ortho doctor immediately

C.

Bandage & discharge

D.

Isotope scan

E

9. Boy fell from tree now has come with painful wrist x- ray taken was normal

10. Pt had a fall x- ray shows perilunate fracture .

11. Pt had a fall x ray normal , tenderness in anatomical snuff box

12. Pt had a fall, X-ray showed displacement of the radius

Theme 4. Relation To Obesity

A. Obstructive sleep apnoea

B. Type 1 DM

C. Type 2 DM

D. Alcohol

E. Cushing’s

F. Hypothyroidism

G. Polycystic Ovary Disease

13. Wt loss would help night sleep & this condition & improve family relations

14. Wt loss would even help to stop the medications

15. Stop of this would help in wt loss & vitamin deficiency

16. Surgery in this condition in a female would help in wt loss & improve this condition

www.AIPPG.com ™ For more emqs visit www.aippg.com/plab -uk/emqs

Page 1 of 12

1

EMQS with answers January 2003 PLAB Paper January 2003 PLAB

Theme 5. Delayed Milestone

A. Fragile x syndrome

B. Tay-sachs disease

C. Bacterial meningitis

D.

E.

F. Duchennes muscular atrophy

G. Fetus alcohol syndrome

Hypothyroidim

Prematurity

17.

circle & square; he walks with a lordosis & he cannot run.

18. 3 yrs boy, has delayed milestones his uncle & & brother also have this condition

19. Girl can sort out cube 4 9 & is 97 percentile for her weight, but her head circumference is lower than normal

20. A six months old child, can smile, but has head lag.

21. Child was normal but then delayed milestones after a fever

his name & draw a

A

4

yrs

old boy can write

Theme 6. Psychiatric Management How Can You Help These Pts

A. Methadone

B. P ropanolol

C. Diazepam

D. Acomprosate

E. Zopiclone

F. Risperidone

G. Amitryptilline

Theme 7. Diagnosis Of Psychiatric Disease

A. Post-traumatic disorder

B. Post natal-psychosis

C. Thou gh -broadcasting ,

D.

E.

F. Hallucination

G. Illusion

H. Paranoid delusions

I. Judgment

J. Insight

K. Low mood

L. Flight of ideas

Insertion ,

Echo

28. Pt keeps on talking to you non stop & jumps from one topic to another

29. Pt after the birth of her child feels sad & does not want to feed the baby

30. Pt has the believe that his neighbor is planning an attack

31. A old woman has been admitted & feels that the staff of the hospital knows what she is thinking all the time.

32. Pt who lost her husband is sad now & avoids eye contact

33. A man has psychiatric problem & he knows that he need a treatment

Theme 8 Vomitting In Pregnancy

A. Hyperemesis gravidum

B. Hydatid form mole

C. Cholecystitis

D. Chloecystic pregancy

E. Brain tumour

F. pre eclampsia

22. A girl has oral numbness & limb paraesthesias after an argument with her friend

 

G. migraine

34.

12

weeks pregnant woman has been

23. Pt a heroin addict - now in ward in withdrawal wants u to help him

continuously vomiting , comes with a furred tongue & signs of dehydration &

24. An alcoholic now has been detoxified feel that he

uremia.

wants to

remain off it but is scare he may

35.

A 14 weeks pregnant woman comes to

relapse

25. Female with s-s of pain in chest; tightness,

you with severe vomiting , u.s of uterus shows absence of f.h.s. & the uterine is

18

weeks to date.

feeling like dying & sinking feeling, wants some medication for her condition.

36.

Pt comes to u with severe vomitting

26. Pt has to go for an interview has sweaty palms & palpitations asks for your help.

27. Pt having restlessness, pacing up & down after death of her husband with difficulty in falling

,diziness & photohobia. She is in the 34 week ,she tells you that she had these symptoms since 14 weeks & o/e her pulse rate is 60 /min

asleep .

37.

A pregnant woman had a nauseous & vomit since week 18 & these symptoms

2 www.AIPPG.com ™ For more emqs visit www.aippg.com/plab -uk/emqs

Page 2 of 12

EMQS with answers January 2003 PLAB Paper January 2003 PLAB

have got worse since two weeks & she is anorexic, vomiting & slightly jaundice.

Theme 9. Nerve Injury

A. Axillary

B. Musculocutaneous

C. Radial

D. Ulnar

E. Common peroneal nerve

F. Sciatic

38. Pt has history of fracture shoulder now has decreased sens ation on the lateral aspect of the deltoid muscle

39. Pt had fracture of fibula or at level of fibula & now lost his dorsiflex & sensation loss on the lateral side of his low leg.

40. Pt had fracture of medial epicondyle & now come with decreased sensation of

5 th & 4 th finger

41. Pt has some fracture of humerus & comes with s/s/ of wrist drop

42. Old man had a fall & fracture or dislocation of hip now has weakness in his hamstring.

Theme 10. Pain relief

A. Allopurinol

B. Radio therapy

C. TENS

D. I/m diam orphine

E. Oral NSAIDs

F. Paracetamol

G. Prednisolone

H. Physiotherapy

I. Home exercise

J. I/M steroids in joint

43. Pt with CA-prostate & now has 2 aries to back with severe pain, no NSAIDs, morphine has helped? wants to continue his work.

44. Pt with ca lung with 2 aries now has come with an unilateral swollen arm , all other medications have failed ( i.e nsaids & morphine )

45. 50 yr old woman has come with painful shoulder joint & hip joint

46. 30 yr old busy executive has got pain on lateral aspect of thigh . he shows no improvement with nsaids . x ray taken was normal

www.AIPPG.com ™ For more emqs visit www.aippg.com/plab -uk/emqs

Page 3 of 12

3

EMQS with answers January 2003 PLAB Paper January 2003 PLAB

47. A man is on Fresmide & got pain in his joint

Theme 11. MECHANISM OF ABORTION

a.

Immunological

b.

Genetic

c.

Anatomical

d.

Endocrine

e.

Drug-induced

f

48. Pt having 6 abortions inmid trimester

49. Pt having some problem with the deformed child (She married her cousin)

50. Pt has recurrent abortions, is obese & hirsutism.

Theme 12. Investigation Of Leg Ulcers

A. Pyoderma gangrenosum

B. Bowen’s disease

C. Venous stasis

D.

Arteriography

E.

Melanoma biopsy

F

51. Pt having pain on walking. His leg & foot

are pale

&

with

the

4th

&

5 th digit

blackened

52. Pt with diarrhea. abdominal pain had a small round (with central necrotic tissue)

53. Female fat obese & having edema of leg now has a small ulcer on medial aspect of her ankle.

54. 60 Yrs old man with a pigmented skin lesion on his shin.

4 www.AIPPG.com ™ For more emqs visit www.aippg.com/plab -uk/emqs

Page 4 of 12

EMQS with answers January 2003 PLAB Paper January 2003 PLAB

Theme 13. Head Pathology

A. Intra-cerebral hematoma

B. Brain stem injury

C. Extradural hematoma

D. Subdural hematoma (SDH)

E. Acute SDH

F. C hronic SDH

G. Vertebrobasilar ischaemia

H. Migraine

I. Depressed fracture of skull

J. Subarachnoid Hemorrhage

55. Motor cyclist with accident is brought to A&E with head injury. GCS-3 & his BP-180/100 & Pulse- 56/min & his pupil is dilated & sluggish to light, no neurological sign except his plantars are going up.

56. Young male 27 after a heavy bout of alcohol fell down on the road & then got up n walked home. His wife found him on the floor & cannot rouse & has fluctuating consciousness.

57. 67 yrs old man had recent falls, became agitated & confused.

58. A old lady has dizziness & vertigo & walking reeling to one side.

59. Female at A&E with vomiting & severe pain in the back of the head

60. Pt hit on the head with a hammer, now comes with vomiting

61. Young man fell over & there is injury on his temple scalp (he is alert)

Theme 14. Diagnostic tests on loss of vison

A. MRI temporal lobe

B. MRI pituitary

C. MRI occipital lobe

D. Doppler carotid artery

E. ESR

F. MRI parietal lobe

62. Pt comes with repeated h/o loss of vision in one eye & it improves after a few hours

63. Pt with bitemporal hemianopia & increase in shoe size.

64. Pt has come with vomiting & upper quadranopia (not sure of the full question )

65. Pt having pain while brushing her hair & now comes with loss of vision in one eye

Theme 15. Management Of Injuries

A. Laparotomy

B. Refer to surgeon

C. Admit & observe

D. Give iv fluids 1 litre in 30 mins

E. IV fluids 2 litters in 30 mins

F. Reassurance & send home

66. Boy has come with injury by fall on handle of cycle & had got pain & tenderness in left upper side of abdomen. U/S of spleen shows a small sized haematoma or infarct in the splenic capsule

67. Pt with being hit by a ball comes with severe pain in epigastrium

68. Pt was stabbed in a fight & now comes with his omentum (or omentocele outside in the

umbilical area).

His BP

is

110/70 & heart

rate 80.

69. Pt with h/o fall has come with tenderness in left side of abdomen & fracture of 2 right- sided ribs. Pt in shock

70. Pt had (some sort of injur y), after 2- L IV fluid, his BP is low & HR higher.

Theme 16. Management investigation of seizures

A. Start anti-convulsants

B. Reassurance

C. Anxiolytic treatment

D. Vulvar surgery

E. EEG.

F. ECG

G. I.V. glucose

71. A 50 yrs old man had hemoptysis & coughfor some time & now come with a first fit.

72. 8 year girl falls down in the assembly. She is pale & loss consciousness for 1 min. She often falls in dentist visit.

73. Boy has period of breath holding spells where he becomes blue & loss consciousness. This happens when he is separating from his parents.

74. A 30 year female has 2- 3 episodes of falling down, she also has got a loud murmur in inspiration

75. A 50 yrs woman has episodes of unconsciousness starting in the left thumb & then going to whole body . she loses consciousness

76. A 10 yrs boy behaves strangely (cannot remember exactly), & his teacher says that he is not concentrating at the moment.

77. A young man has some kind of fit, his heart rate drop down to 50/min

78. A young boy has fit, he is a DM, his blood glucose is 2mmol.

www.AIPPG.com ™ For more emqs visit www.aippg.com/plab -uk/emqs

Page 5 of 12

5

EMQS with answers January 2003 PLAB Paper January 2003 PLAB

Theme 17. Haemetemesis

A. Mallory Weiss tear

B. Alcoholic cirrhosis

C. Gastric erosion

D. Peptic ulcer

E.

F.

G. Benign gastric ulcer

Duodenal ulcer

Diverticulosis

78.

55 - yrs alcoholic drinking 15-units/day now came with massive hematemesis

79.

Pt

comes with massive hematemesis after eating

a

lot & a bout of alcohol

80.

Pt

suffering from RA comes with vomiting with

streaks of blood

81.

A

50 years old manager had epigastric

discomfort for some time & his stool is tarry. He

is otherwise normal.

Theme 18. Management Of Drug Side-Effects

A. Drug serum levels

B. Thyroid function tests

C. Liver function tests

D. S Prolactin levels

E. Urea & electrolytes

F. Increase / decrease levels of insulin

82.

Pt on lithium now comes to you with tremors of hand

83.

Pt

on lithium now comes with wt gain, slow down

84.

Pt on phenytoin for epilepsy now came with dizziness, blurred vision & ataxia

85.

Male Pt on phenothiazines now comes with a painful or lactating breasts?

86.

man take overdose of his Aspirin. Conscious (did not mention how much & when)

A

Theme 19. Hearing Problem

A. Ototoxicity

B. Tilt test (BPV)

C. Salicylate levels

D. Fracture petrous temporal

bone

E. Wax in ears

F. Acoustic neuroma

G. Blast injury

H. Syringing

87. Pt on gentamycin comes with ringing of ears

88. Pt with some pathology of ear comes with tinnitus & it worsens withmovement. the test for it is by lowering the Pt

89. Pt took some treatment for his should pain or headache? & now comes with tininitus

90. A boy was hit & fell & hit somewhere behind his ear & now comes with difficulty in hearing & tinnitus

91. Vagrant comes to A&E with diminished hearing particularly after a shower.

92. A Pt who is anesthetic to his cornea reflex has a diminished hearing. CT showed a widened ear canal.

Theme 20. How Would You Help This Lady

A. Home redecoration

B. Advice on posture

C. Neck collar

D. Review the dose of anti

hypertension

E. Review the dose of anti

diabetics

F. Rearrange home

G. Eye sight test

93. Lady on Asprin, end of loridazole 7.5 mg comes to you with repeated falls while trying to get out of bed

94. Lady on various medication one of them which is glibenclamide come to you with sweating & altered consciousness

95. Lady 85 year old lives alone fell down while trying to put up her curtains. This

6 www.AIPPG.com ™ For more emqs visit www.aippg.com/plab -uk/emqs

Page 6 of 12

EMQS with answers January 2003 PLAB Paper January 2003 PLAB

has occurred on another same occasion.

Theme 21. Anal Conditions

A) Anal hematoma

B) Ischaemic colitis

C) Proctalis fugalis

D) CA rectum

E) Sq cell ca of anus

F) Choron’s

G) Ulcerative colitis

H) Anal fissure

96. Ptcomes to you a young woman with electric pain in the rectum

97. Young girl with h/o/ constipation cannot pass stools. PR is impossible because of the pain.

98. A young woman has constipation & painless fresh blood after defecation

99. A woman of 29 of age has diarrhea & colic abdominal pain with tags in her anal exam

Theme 22. Diagnosis Of Rectal Conditions

A) Rectal hematoma

B) Carcinoma of rectum

C) Ischaemia colitis

D) Ulcerative colitis

E) Crohns disease

100. 50 year old Pt with diarrhea & pain in abdomen

101. On proctosigmoidoscopy an ulcer is found 10 cm from the rectum

102. Pt has come with pain while

defecating. o/e anal cushions are found which are purple in color

103. Pt comes with h/o/ fever & diarrhea on biopsy granuloma found

www.AIPPG.com ™ For more emqs visit www.aippg.com/plab -uk/emqs

Page 7 of 12

7

EMQS with answers January 2003 PLAB Paper January 2003 PLAB

Theme 23 Contraception

A) Abstinence

B) Mirena coil

C) 9 nothistone

D) OCPs

E) Progesterone only pills

F) IUCD

G) Depot preparations depot vera

H) Tubal ligation

I) Vasectomy

J) Rhythm method

K) Withdrawal

L) Ovulation testing

M) Condom

N) Diaphragm

104.

A

47

year

old

woman with 9 month h/o

amenorrhea

now comes wanting to have

contraception. She says that her husband is not

reliable with condoms & she doesnt want chemicals in her body

105.

A 26 yrs old lady with irregular periods of 24 to 40 day variations, she does not want children for the next two years. She comes to you saying she wants a natural method of contraception

106. 37 yrs old lady with 2 children & a hectic life style comes to you for contraception. She wants reliable method since she was pregnant when she was on the oral combined contraceptive last time.

107. Lady 26 year old .2 kids the youngest 6 months says she wants to be sterilized. She has separated from her husband & she does not want to put weight on since the oral combined contraception did before.

Theme 24. Investigations for fever

A) Plasmodium vivax

B) Falciparum ovale

C) Lumbar puncture

D) Lyme’s serology

E) Brucellosis

108. Pt returned from Zambia now has fever with rigors & fits

109. Young girl with fever, ash & neck stiffness

110. 18 yr old boy has come back from Mexico after working in a farm there & now has fever with splenomegaly.

111. Girl went out in the forest for walk now has a tick bite & has fever at the moment

112. Surgical conditions what is the rx

Theme 25. Management of post- operation

A) Catecholamine

B) Dopamine

C) Laparotomy

D) Antibiotics

E) Wide excision of affected tissue

F) Percutaneous drainage

G) Insert stent

H) Excision of the dead tissue

113. A middle aged woman had operation

on the perforated. She has been unwell since the operation. She has difficulties in breathing. Despite of the full support

from

PO 2 is 6.

her

the

high

independent

unit,

114. Pt post acute pancreatic attack has on CT-scan have non-enhanced .behind the tail of pancreas.

115. Girl post chicken-pox gets blue discoloration of skin after scratching ,it is spreading at the moment .

Theme 25. NATURE OF ANAEMIA

A. Folate deficiency

B. B12

C. Iron deficiency

D. Sickle cell

E. B-thalassemia trait

F. G-6-PD

G. Hereditary spherocytosis

116. A boy brough t Hb 8, unconjugate bilirubin 120 mother says that anemia is hereditary in the family

117. A Greek boy brought by mother says

that

normal

he

looks

pale

inspite

of

being

118. Pt with severe menorrhagia & tired

119. A four year old boy has been having funny dietary pattern. He likes cheese & drinks 2 litters of milk a day. He looks pale & otherwise normal.

8 www.AIPPG.com ™ For more emqs visit www.aippg.com/plab -uk/emqs

Page 8 of 12

EMQS with answers January 2003 PLAB Paper January 2003 PLAB

Theme 26. Dysphagia

A. Achalasia

B. Pill Stricture

C. Barrett’s

D. CA esophagus

E. Post cricoid cancer

F. Phar Pouch

G. GORD

120. A 34 yrs aged plump wom an has difficult in swallowing food, particularly after drinking alcohol & in the night.

121. A young girl (cannot remember this Q)

122. 45 yrs old man, he has difficulties in swallowing the food to start with, but the rest of the swallow is normal. He does not have regurgitation.

123.

This

Q

is

about

a

man

has

difficult

in

swallowing, & there is lump in his throat.

124. Pt

having

difficulty

in

swallowing

specially

liquids (did not mention about weight loss)

Theme 27. Cervical Pathology

A. Cervical smear

B. Cervical biopsy

C. Colposcopy

125. Young Pt gets post coital bleeding. Speculum shows cervical ectopic

126. Pt attend clinic because of CIN 1

127. Pt with CIN-2 what will you do now

because of CIN 1 127. Pt with CIN-2 what will you do now THEME 28. RESPIRATORY

THEME 28. RESPIRATORY DISESE

this was given in an value form EMQ with clinical findings ? ECG & chest X-Ray & temp given in serial order.

A. Pneumonia

B. Pulmonary embolism.

C. Pulmonary edema

D. Rupture of esophagus

E. MI

F. Pneumothorax

128 . Pt with fever? basal consolidation & ECG normal

129 . Pt with surgical emphysema (ca nt remember the rest --)

130 . Pt with breathlessness & absent markings on chest x ray

131 . Pt with severe pin in chest & q waves in v 3

132 . Pt with severe pain in chest & q waves in v 1 to

v3

Theme 28. Diagnosis Of Chest Pain

A. Occupational asthma

B. Pneumothorax

C. Aortic dissection

D. Interstitial ~{~}

E. Pulmonary embolism

133. A carpenter has chronic

breathlessness, he does not smoke. He

becomes normal when he goes away for holidays.

134. A woman has cough. On examination

she has crept on her lung base. (not exactly)

135. 50 year old Pt comes with severe pain

in chest & now has breathlessness & difficult in breathing ECG shows gallop rhythm

136. A 50 yrs old man had severe chest

pain under the sternal. He late had hemiparesis.

Theme 29. Asthma in children

A. Peak flow diary

B. Spirometry

C. Exercise test

D. No need investigation

E. CXR

137. A young girl has 2 episodes of

breathless so far & she is on short acting bronchodilator & now she is fine. Mother had eczema.

138. Boy comes with sudden breathless & trachea deviated to the left - pneumothorax

139. A girl in the A&E, she is too breathless to have her peak flow checked.

140. A boy has asthma, & he is given some

short acting dilator inhaler. His parents

dont know when he should use it.

www.AIPPG.com ™ For more emqs visit www.aippg.com/plab -uk/emqs

Page 9 of 12

9

EMQS with answers January 2003 PLAB Paper January 2003 PLAB

Theme 30. Anatomy Of Renal Failure

A.

B.

C. Parpilla

D. Medullary

E. Interstitium

F. Ureter

G. Renal artery

H. Cortex

Bladder

Prostate

141. A woman has not pass her urine for many hours (not exactly), on examination there is mass on super pubic

142. A old man has difficult in passing urine & dribbling for long time

143. A woman of sickle cell disease has not passed urine for many hours

144. A woman has protein urine & edema

145. Pt with hypertension & small kidney on one side

Theme 31. Investigation Of Hem aturia

A. Ultra sound

B. Microscopy & sedimentation

C. Anti-strep. Trite

D. Creatinine

E. IVU

F. Urine osmolarity

146. A man came with Haematuria, he says this runs in the family

147. A boy has fever, oliguria and edema.

148. A 56 yrs old woman had operation on her uterine cancer years ago now comes with Haematuria

149. A man has been unwell for long time, came with hypertension & hematuria (cannot remember exactly, but sounded like he has got DM to me)

Theme 32 Diagnosis Of Hematuria

A. Bladder cancer

B.

C.

D. Polycystic kidney

HSP

SLE

150. A smoker with painless Haematuria

151. A 40 yrs old woman has Haematuria. She has got non-blanching purpura on her legs & back. (it is obviously HSP, but never come cross with somebody who is 40!)

152. A man with Haematuria, his father or somebody has got it.

Theme 33. Management of cardiac pts

A. Nitrates

B. B-blockers

C. AEC

D. Surgical intervention

E. Valve replacement

153. A Pt has angina & he is on nitrates. He is having pains once a week although he has been taking his medication

154. A old woman has pains in her chest, angiograph shows three severe antero- sclerotic lesions.

155. 65 old woman, has murmur &

palpitation {~}

(cannot

remember)

Theme 34. Investigations for breast lump

A. FNA

B. Ultra sound

C. Mammograph

D. Discharge cytosis

E. CT scan of the spine

F. X-ray of the spine

G. Duct-graphy

156. A young 24 yrs old woman with a

breast lump. She has other lumps in the

out quarter of her breast.

157. A young lady with a breast lump that

varies in size according to her menses

158. 56 yrs old woman has blood stained

nipple discharge. The discharge is from a solitary duct. Ultra sound &

mammography show normal

159).48 yrs old woman has a breast lump in the upper out quarter of her breast. Mammograph showed a solid lump.

10 www.AIPPG.com ™ For more emqs visit www.aippg.com/plab-uk/emqs

Page 10 of 12

EMQS with answers January 2003 PLAB Paper January 2003 PLAB

160. A old woman had breast cancer which was operated a few years ago, now she has numbness on her chest.

Theme 35. Diagnosis of gastroenterology findings

A. Crampy diarrhea

B. Gastroenteritis

C. UTI

D. Carcinoma Colon

E. Acute appendicitis

F. Salmonella infection

161. A young boy has fever, nausea & vomiting for 24 hours

162. A pregnant teacher has diarrhea & vomiting. The children with her all had same symptoms

163. A young boy has bloody diarrhea & vomiting for one day

Theme 36. Preparation for pre-operation

A. ECG

B. CXR

C. FBC

D. Blood glucose

E. Angiography

F. CT

164. A old Pt is due for his {~}. Operation. He has palpitation {~}

165. A woman due for her operation, she is amenarrhgic & tired

Theme 37. Bites & Stings

A. Thick & thin blood film

B. Lyme disease serology

C. Leptospirosis serology

D. Hep a serology

E. Hep b serology

F. Skin swab test

G. Skin prick test

165. 28 yrs old policeman is brought to A&E after bitten by a drug addict while the f catch. There is a deep wound at his right hand.

166. 16 yo girl after forest walking, she had to remove an insect form her leg, now present with red raised ulcer.

167. 52 yo businessman present with fever & rigor after coming back form 10 days meeting at Zambia

www.AIPPG.com ™ For more emqs visit www.aippg.com/plab-uk/emqs

Page 11 of 12

11

EMQS with answers January 2003 PLAB Paper January 2003 PLAB

Answers by Dr. Junaid

01-D

47-E

93-D

139 -E

02-C

48-C

94-E

140 -A

03-B

49-B

95-C

141 -A

04-A

50-D

96-C

142 -B

05-D

51-D

97-H

143 -C

06-C

52-A

98-G

144-H

07-B

53-C

99-F

145

-G

08-A

54-B

100-E

146

-A

09-A

55-C/A

101-D

147

-C

10-B

56-D

102-A

148

-E

11-A

57-F

103E

149

-D

12-B

58-G

104-F

150

-A

13-A

59-J

105-K

151

-B

14-C

60-C

106-G

152

-D

15-D

61-I

107-H

153

-B

16-E

62-

108-B/A

154

-D

17-F

63-

109-C

155

-E

18-A

64-

110-E

156

-A/B

19-G

65-

111-D

157

-B

20-B

66-C

112-

158

-D

21-C

67-C

113-C?

159

-A

22-B

68-A

114-F

160

-E

23-A

69-E

115-E

161

-E

24-D

70-B

116-G

162

-B

25-C

71-E

117-E

163

-A

26-B

72-C

118-C

164

-A

27-C

73-B

119-A

165

-C

28-L

74-D

120-G?

 

29-K?

75-A

121-

165

-F

30-H

.76-E

122-E?

166

-B

31-C

77-F

123-F

167

-A

32-

78-G

124-A

168

-

33-J

79-A

125-A/C

169

-

34-A

80-C

126-B

170

-

35-B

81-D

127-A

171

-

36-G

82-A

128-

172

-

37-D

83-B

129-D

173

-

38-A

84-A

130-F

174

-

39-E

85-D

131-E

175

-

40-D

86-E

132-E

176

-

41-C

87-A

133-A

177

-

42-F

88-B

134-

178

-

43-B

89-C

135-E

179

-

44-G/B?

90-D

136-C

180

-

45-F

91-H/E

137-D

181

-

46-H

92-F

138-E

182

-

12 www.AIPPG.com ™ For more emqs visit www.aippg.com/plab-uk/emqs

Page 12 of 12