Sei sulla pagina 1di 6

Test Bank for Pharmacy Technician Principles and Practice 3rd Edition

by Hoppe
Complete downloadable file at:
https://testbanku.eu/Test-Bank-for-Pharmacy-Technician-Principles-and-Practice-3rd-
Edition-by-Hoppe

Test Bank

TRUE/FALSE

1. Gerhard Domagk discovered sulfonamide, the first synthetic antibiotic.

ANS: T
The first synthetic drug, a sulfonamide, was discovered by Gerhard Domagk in 1938 and
was derived from a chemical dye found to inhibit bacterial growth. This sulfonamide was
used extensively during WWII to treat infections that were a result of battle wounds.

PTS: 1 DIF: 1 (Knowledge) REF: p. 11

2. The first pharmacy technicians were family members of the pharmacist.

ANS: F
The first pharmacy technicians were those enlisted in the military because of the high
demand for medications to treat injuries and illness. These individuals were trained on the
job not only to fill prescriptions but also to perform many of the functions of a
pharmacist.

PTS: 1 DIF: 1 (Knowledge) REF: p. 15

3. A pharmacy technician can enter new prescriptions into the computer.

ANS: T
Each year more pharmacies are requiring a certain level of education from their
technicians. This in turn allows expansion of job duties and higher pay for the technician.
Clerk’s duties also are expanding and changing. In some pharmacies, clerks regularly
enter new prescription orders into the computer.

PTS: 1 DIF: 1 (Knowledge) REF: p. 19

4. The term apothecary means “pharmacist.”

ANS: T
Apothecary is a Latin term for pharmacist. It also can be a place where drugs are sold.

PTS: 1 DIF: 1 (Knowledge) REF: p. 3

5. Alexander Fleming’s experiments on pea plants were the basis for our understanding of
genetics.

Copyright © 2012, 2007, 2004 by Saunders, an imprint of Elsevier Inc. All rights reserved.
Full file at https://testbanku.eu/

ANS: F
The Scottish physician and bacteriologist Alexander Fleming accidentally contaminated a
plate of bacteria with penicillium mold while working in his lab in 1928; the mold
inhibited the growth of the bacteria and he named the mold “penicillin.” Penicillin was
the first antibiotic discovered and is still in use today.

PTS: 1 DIF: 1 (Knowledge) REF: p. 11

6. Leeches have the ability to remove dead skin because this is their main dietary intake.

ANS: F
Maggots have the ability to remove dead skin and this is their main dietary intake.
Maggots only eat dead tissue but they have the ability to kill the bacterium that is the
cause of the infection.

PTS: 1 DIF: 1 (Knowledge) REF: p. 13

7. The PTCB is a pharmacist organization that realized technicians would be better able to
serve the patient with additional training.

ANS: F
In 1995 the Pharmacy Technician Certification Board (PTCB) was formed; it is
responsible for creating a national exam for technicians. As of June 30, 2009, the PTCB
has certified more than 345,929 technicians nationwide.

PTS: 1 DIF: 1 (Knowledge) REF: p. 16

8. Over the years, the technician’s job description has remained the same.

ANS: F
Forecasts indicate that the pharmacy technician will play a critical role in the future
pharmacy setting. New job positions are constantly being created for those technicians
who have the necessary skills and knowledge to fulfill them.

PTS: 1 DIF: 1 (Knowledge) REF: p. 18

9. Paracelsus was known as the father of medicine.

ANS: F
Hippocrates was a Greek physician and philosopher; he is considered to be the father of
medicine.

PTS: 1 DIF: 1 (Knowledge) REF: p. 6

10. A protocol is a set of standards and guidelines within which a facility works.

ANS: T
A protocol is a set of standards and guidelines within which a facility works.

Copyright © 2012, 2007, 2004 by Saunders, an imprint of Elsevier Inc. All rights reserved.
Full file at https://testbanku.eu/

PTS: 1 DIF: 1 (Knowledge) REF: p. 4

MULTIPLE CHOICE

1. The side effects associated with the opioid receptors include all of the following except:
a. Analgesia c. Pupil dilation
b. Respiratory depression d. Euphoria
ANS: C
The side effects associated with the opioid receptors include analgesia, respiratory
depression, pupil constriction, reduced gastrointestinal motility, euphoria, dysphoria,
sedation, and physical dependence.

PTS: 1 DIF: 1 (Knowledge) REF: p. 11

2. What is the term used for a set of standards written by a hospital or insurance company
for patient treatment?
a. Laws c. Dogma
b. Ethics d. Protocol
ANS: D
A protocol is a set of standards or guidelines within which a facility functions.

PTS: 1 DIF: 2 (Comprehension) REF: p. 4

3. Which of the following choices best describes sources of materials for remedies in
ancient times?
a. Chemicals, minerals, vitamins c. Minerals, animals, plants
b. Minerals, animals, prayer d. Plants, seeds, leaves
ANS: C
Archaeological discoveries have revealed civilizations that documented the use of
minerals, animals, and plant parts to heal the sick.

PTS: 1 DIF: 2 (Comprehension) REF: p. 4

4. What is the term for cutting a hole into the skull to give a disease a portal to leave the
body?
a. Trephining c. Leaching
b. Blood letting d. Phrenology
ANS: A
To rid a person of an evil spirit, a cut was made into the skull to give the disease a portal
to exit the body. This type of treatment was called trephining.

PTS: 1 DIF: 1 (Knowledge) REF: p. 4

5. The first pharmacy operated by a registered pharmacist opened in what city in 1823?

Copyright © 2012, 2007, 2004 by Saunders, an imprint of Elsevier Inc. All rights reserved.
Full file at https://testbanku.eu/

a. New York c. New Boston


b. New Orleans d. None of the above
ANS: B
The first pharmacy operated by a registered pharmacist opened in New Orleans in 1823.

PTS: 1 DIF: 1 (Knowledge) REF: p. 14

6. During the Civil War many soldiers died from:


a. Unsanitary conditions c. Gunshot wounds
b. Postsurgical infections d. All of the above
ANS: B
Due to the overflow of injured soldiers, and the rapid spread of diseases, many soldiers
died from post-surgical infections

PTS: 1 DIF: 1 (Knowledge) REF: p. 10

7. Who introduced the art of treating an illness with one medication at a time?
a. Galen c. Bacon
b. Hippocrates d. Paracelsus
ANS: D
Paracelsus (AD 1493-1541), a Swiss physician and alchemist, believed that it was
important to treat illness with one medication at a time.

PTS: 1 DIF: 1 (Knowledge) REF: p. 7

8. What is a code of beliefs based on tradition rather than fact?


a. Laws c. Dogma
b. Ethics d. Protocol
ANS: C
Dogma is a code of beliefs based on tradition rather than fact.

PTS: 1 DIF: 1 (Knowledge) REF: p. 3

9. Which scientist described much of the human anatomy based on the dissection of
animals?
a. Hippocrates c. Galen
b. Aristotle d. Paracelsus
ANS: B
Aristotle classified humans as animals. Because the belief system in his time did not
allow dissection of the dead, he described much of human anatomy from observations he
made from dissection of other animals.

PTS: 1 DIF: 1 (Knowledge) REF: p. 6

10. Which physician introduced laudanum, which was used to relieve pain?

Copyright © 2012, 2007, 2004 by Saunders, an imprint of Elsevier Inc. All rights reserved.
Full file at https://testbanku.eu/

a. Hippocrates c. Galen
b. Aristotle d. Paracelsus
ANS: D
Paracelsus was able to produce many nontoxic medications. He introduced one of the
most popular tonics of that time, laudanum, which was used to relieve pain.

PTS: 1 DIF: 1 (Knowledge) REF: p. 7

11. The placebo effect:


a. Works from the outside of the body to the inside
b. Works by placing the drug over the area to be treated
c. Works because the patient strongly believes it will work
d. Works only after midnight
ANS: C
Some illnesses may have been cured by means of a placebo effect. Because the patient
believed so strongly in the treatment rendered, the ailment was cured. This effect is still
evident today, and no conclusive explanation of why or how it works has yet been found.

PTS: 1 DIF: 2 (Comprehension) REF: p. 7

12. The concept that physicians act only for the good of the patient and keep confidential
what they learn about their patients reflects the:
a. Galenic Oath c. Hippocratic Oath
b. Corpus hippocratum d. De Materia Medica
ANS: C
Today’s medical schools still use the Hippocratic Oath as part of their graduation
ceremony. This oath, taken from the book of Ancient Greece and Rome by Moulton,
states: “Doctors act only for the good of their patients and keep confidential what they
learn about their patients.”

PTS: 1 DIF: 2 (Comprehension) REF: p. 6

MATCHING

Match the descriptions with the correct names.


a.Paracelsus e. Hippocrates
b.Asclepius f. Roger Bacon
c.Gregor Mendel g. Galen
d.Aristotle
1. Scientist and monk
2. Greek scientist and philosopher
3. English scientist responsible for scientific methods
4. Swiss physician, philosopher, and scientist
5. Greek physician

Copyright © 2012, 2007, 2004 by Saunders, an imprint of Elsevier Inc. All rights reserved.
Full file at https://testbanku.eu/

6. God of medicine
7. Father of medicine

1. ANS: C PTS: 1 DIF: 1 (Knowledge)


REF: p. 3
2. ANS: D PTS: 1 DIF: 1 (Knowledge)
REF: p. 3
3. ANS: F PTS: 1 DIF: 1 (Knowledge)
REF: p. 3
4. ANS: A PTS: 1 DIF: 1 (Knowledge)
REF: p. 3
5. ANS: G PTS: 1 DIF: 1 (Knowledge)
REF: p. 3
6. ANS: B PTS: 1 DIF: 1 (Knowledge)
REF: p. 3
7. ANS: E PTS: 1 DIF: 1 (Knowledge)
REF: p. 3

Copyright © 2012, 2007, 2004 by Saunders, an imprint of Elsevier Inc. All rights reserved.