Sei sulla pagina 1di 5

N CHUYN 5

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from those of the other.
1. A. hobby B. honest C. humor D. hole
2. A. flood B. typhoon C. groom D. balloon
3. A. fly B. hobby C. energy D. ordinary
4. A. garbage B. garage C. sewage D. carriage
5. A. exchange B. champagne C. teacher D. children
II. Choose the word that has a different stress pattern from the others.
1. A. appliance B. activity C. adventure D. average
2. A. favorite B. government C. influence D. identify
3. A. economic B. volcanic C.disappointed D. scientific
4. A. reputation B. description C. suggestion D. pollution
5. A. magazine B. pictures C. documentary D. entertain
III. Choose the word or phrase which best complete each sentence.
1. I will see you .................. Sunday morning.
A. in B. at C. till D. on
2. Lan failed the exam, ................... very sad.
A. so she was B. since she was C. because she was D. but she was
3. We couldnt go to work ......................... her sickness.
A. because of B. because C. as D. so
4. If we go on .................. water, we will soon run out of fresh water.
A. to waste B. waste C. wasting D. to be wasting
5. Don't forget to buy me a stamp, ........................?
A. will you B. shall you C. do you D. dont you
6. How much time do you spend ...................... everyday?
A. to watch TV B. on watching TV C. watching TV D. watch TV
7. He wishes he .................. English well.
A. learns B. learnt C. can learn D. will learn
8. If you feel tired, you .................. .
A. should lie down B. ought lie down
C. had better to lie down D. should to lie down
9. Most of English boys ................. playing football.
A. are fond of B. are tired of C. dislike D. enjoying
10. The Richter system is named after the person .................. invented it.
A. who B. whom C. whose D. which
11. Will your sister be home ............ dinner tonight?
A. with B. on C. for D. to
12. If someone ................... into the store, smile and say, "May I help you?"
A. comes B. came C. will come D. would come
13. Mathematics, Literature and English are ................ subjects in high schools.
A. adding B. compulsory C. optional D. religious
14. Michael was ............. tired .............. he couldnt finish his work.
A. very/that B. so/and C. so/that D. too/so
15. Bill and Janet danced ................ professional dancers.
A. more beautiful than B.as beautifully as
C.as beautiful as D.more beautifully as
16. How often do you have a vacation? - ............................. .
A. Once a year B. One a year C. Once the year D. One the year
17. Listen to the weather ................ to know what the weather will bw like tomorrow.
A. temperature B. area C. forecast D. climate
18. My mother said she .................. busy then.
A. is B. being C. is being D. was
19. The children .................. back since last Sunday.
A. haven't come B. hasn't come C. hadn't come D. didn't come
20. If I were you, I .................. the truth.
A. say B. will say C. said D. would say
21. What's your birthday, Ann ? - It's ............................... .
A. on the thirty-one of July B. on July the thirty-one
C. on the thirty-first of July D. in July the thirty-first
22. The sun .................. in the west. Look ! It ....................... .
A. set/ is setting B. sets/ is setting C. setting/ set D. set/ set
23. All the boys are good at cooking, but ............ is as good as the girls.
A. either B. neither C. none D. every
24. The weather ................ fine so far this week.
A. is B. was C. has been D. had been
25. I have so many routines that sometimes I feel ........... I am an automatic robot.
A. as if B. even if C. even though D. like

VO LP 10 CHUYN L QU N TNH VNG TU NH: 2009 2010 Page 1


26. The walls of the house are covered ........... a coat of paint.
A. with B. in C. by D. under
27. That was a ............ ceremony.
A. prepared-well B. prepare-well C. well-prepared D. well-prepare
28. That novel was written by a well-known writer. It is worth ............. .
A. to read B. reading C. read D. have read
29. Is this the address to ........ you want the package sent ?
A. where B. which C. that D. whom
30. The father sat by his ........ childs bedside all night as he was sick.
A. sleep B. asleep C. oversleep D. sleeping
31. He has adopted three orphans ........ his own six children so that, all together, he has nine children to provide for.
A. except B. beside C. besides D. in place of
32. You should take regular exercise ......... sitting in front of the television all day.
A. in spite of B. instead of C. without D. even
33. I dont want to go out tonight .......... Anna phones.
A. so that B. even though C. when D. in case
34. I object to ....... like this.
A. be treating B. treating C. being treated D. have been treated
35. Since ........ to a warmer and less humid climate, Ive had no trouble with my asthma.
A. I move B. I moving C. upon moving D. moving
36. Shy people often find it difficult to ....... group discussions.
A. take place in B. take part in C. get on with D. get in touch with
37. Our soccer team lost ........ three goals to nil.
A. with B. by C. to D. in
38. Dont forget to ........ the alarm clock for six oclock tomorrow morning.
A. set B. put C. ring D. wind
39. Not only did he lose the keys, but he also forgot the tickets.
A. He forgot the pair of tickets to the concert.
B. He didnt know he had to have tickets.
C. He got the tickets after he found his keys.
D. He lost his keys and forgot the tickets as well.
40. Do not write on the walls, said the teacher to the boy.
A. The teacher told the boys do not write on the walls.
B. The teacher told the boys not to write on the walls.
C. The teacher said to the boys not write on the walls.
D. The teacher said to the boys do not write on the walls.
IV. Choose the underlined word or phrase in each sentence that needs correcting.
1. They asked me what did happen lastnight, but I was unable to tell them.
A B C D
2. Air pollution, together with littering, are causing many problems in our large, industrial cities today.
A B C D
3. These televisions are quite popular in Europe, but those ones are not.
A B C D
4. Nora hardly never misses an opportunity to play in the tennis tournaments.
A B C D
5. Many people believe that New York is the most great city in America.
A B C D
6. Each year people around the world spending billions of dollars buying goods on the Internet
A B C D
7. Children enjoy telling and listening to ghosts stories, especially on Hallowen night.
A B C D
8. One of the most urgent problem facing us now is the need to control population growth.
A B C D
9. I'd lost my front door key and I had to smash a window by a brick to get in.
A B C D
10. Despite of the heavy snow, she went out.
A B C D
V. Give the correct form of the words in brackets.
1. He is interested in the of old building ( Preserve) .
2. Don't depend on him; he's a very .. person. (rely) .
3. Rob was dismissed after being told by histhat he must leave in a month's time.( employ)
4. He's quite an person. He plays lots of sport and goes running everyday (energy)
5. English is aeasy language for Swedes to learn. (compare)
6. I think it's veryof him to expect us to work over time every night this week. (reason )
7. His boss told him off because he had behaved .. (responsible)
8. She left school with good . (qualify)
9. She has one of the biggest in Britain (collect)

VO LP 10 CHUYN L QU N TNH VNG TU NH: 2009 2010 Page 2


10. Sorry about the mistakes, I . the instructions you gave me . (understand)
VI. Read the following passage and the decide which option A,B,C or D best fits each space.
Have you ever stopped (1) why people give each (2).. eggs at Easter ? - The Christian festival of Easter celebrates the
return of Christ from the dead, but the festival is actually name (3).. the goddess of the sun, Eostre, whose name is taken from the East where
she (4).. In very ancient times, Easter was a celebration that winter was (5) and that a new life was about to begin . The rabbit , (6)
.. to the number of young it produces, it the symbol of life. In some parts of the world, the rabbit leaves large (7) .. of eggs (another
symbol of new life ) in the garden and children have to find as many as they can . This is very (8). Christmas when Santa Claus leave
presents for individual children. At Easter children have to be independent and (9) after themselves . In this (10).. the hunt for Easter
eggs presents the need for young people to go out in to the world and make their own fortune .
1A. to wonder B. wondering C. wonder D. wander
2A.else B. person C. others D.other
3A.for B. about C. after D. with
4A. goes B. sets C . rises D. raises
5A. finish B.conclusion C. up D. over
6A. as B.since C. due D. because
7A. numbers B. sums C. fingures D. totals
8A. like B.unlike C.different D.similar
9A.take B.get C.look D. carry
10A day B. way C.habit D.time
VII. Read the passage carefully and choose the best answer to the questions below ;
During the teenage years, many young people can at times be difficult to talk to . They often seem to dislike being questioned. They
may seem unwilling to talk about their work in school. This is a normal development at this age , though it can be very hard for parents to
understand. It is part of becoming independent of teenagers trying to be adult while they are still growing up . Young people are usually more willing
to talk if they believe that questions are asked out of real interest and not because people are trying to check up on them .
Parents should do their best to talk to their sons and daughters about school work and future plant but should not push them to talk if
they don't want to . Parents should also watch for the danger signs: some young people in trying to be adult may experiment with sex, drugs, alcohol,
or smoking. Parents need to watch for any signs of unusual behaviour which may be connected with these and get help if necessarry.
1..This passage is taken from a
A. handbook for parents B. school timetable
C. teenage magazine. C. book for children
2. Why do adults sometimes find teenagers difficult to talk to.
A. because most teenagers are quiet
B. because teenagers don't want to talk to other people.
C. because teenagers think adults are not honest
D. because most teenagers hate adults.
3. When can you expect young people to be more talkative than usual.
A. When people talk to them because they are really interested and not just checking on them.
B. When adults give them a lot money to spend.
C. When adults talk to them about something other than their work in school.
D. When adults talk to them about sex, alcohol and drugs.
4. Some teenagers experiment with drinking bad smoking because
A. cigarettes and alcohol are available everywhere.
B. cigarettes and alcohol are cheap
C. women like smoking and drinking men
D. they regard them as a mark of eduthood
5. The word BEHAVIOUR in the passage most nearly means
A. feeling B. manners
C.activities D. reaction.
VIII. Fill in the blanks in the following passage with ONE suitable word.
Watching Television and going for a walk are the most popular leisure (1)................. in Britain. But although longer holidays and shorter working
hours have given people more free (2) ............, women generally have less free time (3)............ men, because they spend time (4)................. domestic
work, shopping and childcare ..
Surveys showed that more men (5).................. newspapers than women, and (6).............. slightly higher proportion of adult read Sunday
newspapers than read (7).................... morning national newspaper.
More people are taking holidays abroad (8)............... 1971 only 36 percent of (9).............. in Britain had been abroad on holiday; but by 1983 this
proportion had (10)................. to 62 percent, nearly fifteen million people.
IX.Complete the following sentences by choosing the best option A, B,C or D
1. Can you please tell me
A. What time arrives the next bus. B. when arrives the next bus.
C. What time the next bus arrives D. when arrives the bus.
2. I think you should
A. have your hair be cut B. cut your hair.
C. have your hair cut D. have your hair been cut.
3. He wanted to win the race . He ran ..
A. faster than he can B. as fast as he could.
C. fast as he could. D. so fast as he can.
4. The problem.. never occurred.

VO LP 10 CHUYN L QU N TNH VNG TU NH: 2009 2010 Page 3


A. I had expected it B. who I had expected
C. that I had expected it D. I had expected.
5. Does any body know. on the ground
A. how long this plane will be B. how long will be this plane .
C. how long will this plane be. D. that how long this plane will be.
6. All the students do well in writing
A. Mr David teaches them B. Mr David teaches
C. which Mr David teaches D.whom Mr David teaches them.
7. "I don't like your attitude"- "I don't care ."
A. If or not you like it B. whether you like it or not .
C. do you like it or not D. you like it or not
8. "What do you think about Maria"- ""
A. I forget all about her. B. She's sweet and gentle.
C. She went to York D. No, I don't.
9. Mr John forgot.. he was supposed to go to
A. Which the room B. which room
C. which was the room D. what room was it.
10. "When did you get the bike"- " My farther gave.."
A.to me the bike lastweek B.me the bike last night
C. to me the bike lastnight D. last night the bike to me .
X. Under each of following sentences, there are 4 sentences marked A, B, C or D . Choose sentences has the same meaning as the original one
1. "Where does your father work" - He asked me.
A. He asked me to find where my father works. B. He asked me to find where my father worked.
C. He asked me where my father works. D. He asked me where my father worked.
2. Although he is trong , he can't lift the box.
A. As he is strong, he can lift the box B. Eventhough he is not strong, he can lift the box
C.In spite of his strength, he can't lift the box D. He can't lift that box because is not strong
3. How old do you think this house is?
A. Do you know when the house is built? B. When do you think the house was built?
C. When do you think the house is built? D. When is the house built ?
4. The cakes were too stale to eat.
A. The cakes were so stale in order to eat B. The cakes were very stale to be eaten.
C. The cakes weren't fresh enough to eat. D. The cakes weren't enough fresh to eat.
5. They left early because they didn't want to get caught in the traffic.
A.They left early so that not to get caught in the traffic
B.They left early so to avoid getting caught in the traffic
C.They left early so as not to get caught in the traffic
D.They left early in order to not get caught in the traffic.
6.They last visited me five year ago.
A.They haven't visited me for a long time. B. I haven't been visited me for a long time.
C.They haven't visited me for five years. D.They have known me for five years.
7. As soon as he arrived at the airport, he called home.
A. No sooner had he arrived at the airport than he called home.
B.He arrived at the airport sooner than he had expected.
C.Calling home , he said that he had arrived at the airport.
D. He arrived at the airport and called me to take him home .
8. Your refusal to attend the party made everyone feel sad.
A.Every one felt sad when you refused to attend the party.
B.Your attendance at the party made everyone feel sad.
C. Everyone felt sad attending the party.
D. You made everyone sad about your refusal to throw the party.
9. "Let's invite Tom to the party this sunday"- Mark said
A. Mark suggested us to invite Tom to the party on sunday.
B. Mark suggested inviting Tom to the party on sunday.
C. Mark said that we should invite Tom to the party on sunday.
D. Mark told us to invite Tom to the party on sunday.
10. Anne worked too hard at the office, and this led to her illness.
A.Anne's illness was the result of his working hard at the office.
B If Anne didn't work too hard at the office, she wouldn't be ill.
C. Every time Anne works hard at the office, he is ill
D. Anne's illness prevented her from working hard at the office.
XI. Make all changes and addition necessary to produce from following sets of words or phrases to make a complete letter.
Dear Jack,
1. Thank you/ letter/ I receive / when/ get home/ last night.
--> ..................................................................................................................................................
2. I/ be/ please/ hear you/ after such/ long time.
--> ..................................................................................................................................................

VO LP 10 CHUYN L QU N TNH VNG TU NH: 2009 2010 Page 4


3. I/ love/ go/ ballet/ with you/ but/ I/ not be free / until 6.30 p.m/
--> ..................................................................................................................................................
4. How about come/ my flat/ and have/ something/ eat/ before/ go ?
--> ..................................................................................................................................................
5. I/ not want/ take my car/ because/ it be / difficult/ find / somewhere/ park.
--> ..................................................................................................................................................
6. Why/ we/not go/ taxi ?
--> ..................................................................................................................................................
7. Let's hope/ dancing/ be / good as/ reviews say/
--> ..................................................................................................................................................
8. I/ look forward / see you/ tomorrow night.
--> ..................................................................................................................................................
Love Anne.

--- The End---

Answer
A. Phonology:
I. 5 points ( one point for each correct answer )
1. B 2. A 3. A 4. B 5.B.
II. 5 points ( one point for each correct answer )
1. D 2. D 3. B 4. A 5.B.
B. Grammar and vocabulary.
I. 10 points ( one point for each correct answer )
1. A 2.C 3.A 4.C 5.A 6.B; 7.D 8.B 9.C 10.B
II. 10 points ( one point for each correct answer )
1. A 2.B 3.C 4.A 5.C 6.B 7.B 8.B 9.C 10.A
III. 10 points (one point for each correct answer )
1. preservation 4. energetic 7. irresponsibly
2. un reliable 5. comparatively 8. qualifications
3. employer 6. unreasonable 9. collections
10. misunderstood.
C. Reading:
I. 10 point (one point for each correct answer)
1. A 2.D 3.C 4.C 5.D 6.C 7.A 8.A 9.C 10.B
II. 10 point (Two points for each correct answer)
1.A 2. 3.A 4.D 5.B
III. 10 point (one point for each correct answer)
.1.activities 2. time 3. than 4. on 5. read 6. a 7. daily 8. in 9. adults 10. risen
D. Writing:
I. 10 point (one point for each correct answer)
1. C 2.C 3.B 4.D 5.A 6.B 7.B 8. 9.A 10.B
II. 10 point (one point for each correct answer)
1. D 2.C 3.B 4.C 5.C 6.C 7.A 8.A 9.B 10.B
III. 10 points:
1. Thank you for the letter that I received when I got home last night.
2. I was very pleased to hear from you after such a long time.
3. I'd love to go to the ballet with you but I won't be free until 6.30 p.m
4. How about coming to my flat and have something to eat before we go?
5. I don't want to take my car because it will be difficult to find somewhere to park.
6. Why don't we go by taxi?
7. Let's hope the dancing will be good as the reviews say.
8. I'm looking forward to seeing you tomorrow night.
love
Anne
Total : 100 points
==========The End ==========

VO LP 10 CHUYN L QU N TNH VNG TU NH: 2009 2010 Page 5

Interessi correlati