Sei sulla pagina 1di 9
LET REVIEWER IN GENERAL EDUCATION SET 19 101. Which organism receives the least amount of

LET REVIEWER IN GENERAL EDUCATION SET 19

101. Which organism receives the least amount of energy in the energy pyramid?

a. Snake

b. Hawk

c. Chicks d. Corn plant 102. The product of two whole numbers is 36, and
c. Chicks
d.
Corn plant
102.
The product of two whole numbers is 36, and their ratio is 1:4. Which of these is the smaller
number?
a. 9
b.
12
c. 2
d. 3
103.
Lack of appetite and less of sleep gave her a
appearance.
a. lanky
b. haggard
c. easy going
d. superstitious
104.
Who is considered the most outstanding among Filipino playwrights in English?
a. Carlos P. Romulo
b. Severino Montano
c. Leon Ma. Guerero
d. Wilfredo Ma. Guerero
105.
Identify the President known for his “Filipino First Policy”.
a. Diosdado Macapagal
b. Manuel Roxas
c. Carlos P. Garcia
d. Ramon Magsaysay
106.
The line from the Koran, “Woe to every back fighter.” Talks of

a. Sorrow for those who oppose other’s opinion

b. Punishment for those who say good things

c. Anguish for those who depend unrighteousness

d. Misery for those who talks ill of others

107. Thomas Carlyle said, “The man without a purpose is like a ship without rudder a wait…”. It

could be interpreted as

INFINITHINK

Page 1

a. one’s life doesn’t need to be controlled b. there should be sufficient energy to

a. one’s life doesn’t need to be controlled

b. there should be sufficient energy to one’s life

c. direction can never come into ones life

d. there is a strong driving force un one’s life

108. The test was hard for Paul and

a. Myself b. I c. Me d. Himself 109. Ano ang kagamitang dapat gamitin kung
a. Myself
b. I
c. Me
d. Himself
109.
Ano ang kagamitang dapat gamitin kung nais matukoy and layo ng koronadal sa Maynila?
a. Libro
b. Globo
c. Grap
d. Tsart
110.
Who said, “The Filipino is worth drying for?’
a. Carlos P. Garcia
b. Andres Bonifacio
c. Benigno Aquino
d. Jose Rizal
111.
Ito ang mga opisyal na wika mula sa panahon ng Republika hanggang sa kasalukuyan.
a. Filipino at Kastila
b. Ingles at Kastila
c. Ingles at Tagalog
d. Ingles at Filipino
112.
How can you help minimize the heavy pollution that is caused by excessive carbon dioxide
emissions in the surroundings?
a. Burn garbage in your own backyard
b. Dispose garbage through incineration
c. Leave the garbage to rot in open space
d. Burry garbage rather than burn it

113. The temperature in late autumn went 16to – 8. By how much do these tow temperatures

differ?

a. –8degrees

b. 24 degrees

c. 8 degrees

d. –24 degrees

INFINITHINK

Page 2

114. No person may be elected a President of the Philippines unless she/he is a

114. No person may be elected a President of the Philippines unless she/he is a

a. Resident for at least 1 year

b. At least 21 years old

c. Natural born citizen

d. Professional

115. His apocalyptic views seemed to doom the human race. His views are taken as

a. apathetic b. lethargic c. spiritless d. prophetic 116. The edges of a rectangular solid
a. apathetic
b. lethargic
c. spiritless
d. prophetic
116.
The edges of a rectangular solid have these measures; 1.5 feet x 0.5 feet by 3 inches. What is its
volume in cubic inches?
a. 272 cu. in
b. 324 cu. in.
c. 225 cu. in
d. 27 cu. in.
117.
Who is the author of the “Without seeing the Dawn”?
a. Maximo Ramos
b. Stevan Javellana
c. Paz M. Benitez
d. Madalena Jalandoni
118.
How do oil wastes on the surface of a river affect the organisms in it?
a. Becomes sticky
b. Accumulate other wastes
c. Blocks sunlight
d. Absorbed by them
119.
Her childhood faith in fairy tales is partly to blame for her
nature, which now
makes her an easy victim of all sorts of tricks.
a. superstitious
b. gullible
c. easy-going

d. trustworthy

120. Glass breaks easily. Which property of matter is exhibited?

a. Tenacity

b. Malleability

c. Ductility

d. Brittleness

INFINITHINK

Page 3

121. What phenomenon occurs when the length of day and night varies depending on the

121. What phenomenon occurs when the length of day and night varies depending on the

inclination of the earth’s axis?

a. Coriolis effect

b. Spring

c. Solstice

d. Equinox 122. She described her classmate’s statement as too SOPHOMORIC. This means a. Wise
d. Equinox
122.
She described her classmate’s statement as too SOPHOMORIC. This means
a. Wise
b. Immature
c. Grown-up
d. Mature
123.
What does the expression “love begets love” mean?
a. Love is offered, not waiting for love in return
b. Love is not freely expected from everyone
c. Don’t expect love, though you love others
d. If you offer love, you will be loved in rerun
124.
Humble winners don’t GLOAT about the prize.
a. Scoff
b. Deride
c. Brag
d. Belittle
125.
A 737-model jet plane has 29 rows with 5 seats per row, except for the last three rows which
had 3 seats each. What is the seating capacity of the lane?
a. 144
b. 145
c. 139
d. 142
126.
Who was the general who said “I shall return” after training troops in Australia?
a. Gen. Claveria
b. Gen. Dela Torre

c. Carlos P. Romulo

d. Douglas MacArthur

127. Why does the greenhouse effect result temperature near the earth’s surface?

a. Ozone traps ultraviolet radiation

b. Carbon Dioxide traps infrared radiation

c. Clouds trap infrared radiation

INFINITHINK

Page 4

d. Soil absorbs incoming radiation 128. The statement, “She is a rose” is an example

d. Soil absorbs incoming radiation

128. The statement, “She is a rose” is an example of a

a. Simile

b. Metaphor

c. Hyperbole

d. Idiom 129. Memories of brutality during the Japanese regime were associated with a group
d. Idiom
129.
Memories of brutality during the Japanese regime were associated with a group called:
a. Samurai
b. Kempetal
c. Kalibapi
d. Kamikaze
130.
“Yumanig ang gusali sa mga yabag”. Ito’y isang
a. metafor
b. sinekdoke
c. hyperbole
d. personifikasyon
131.
History is the witness that
passing of time
a. Testifies
b. Testifies for
c. Testifies the
d. Will testify
132.
An abstract is a
form of an academic article
a. concrete
b. comprehensive
c. curious
d. concise
133.
“Pare pareho kayo. Wala akong maagpilian, wika ng isang gurong puno ng galit sa mga lalaking
mag-aaral” Ano ang nais niyang ipahiwatig?
a. Walang gana sa pagtuturo
b. Nawalan ng tiwala sa mga lalaki

c. Pagasa sa buhay

d. Walang gana sa buhay

134. Which of the following factors contribute the “greenhouse effect”?

a. Excessive use of solar energy

b. Destruction of our forests

c. Use of carbon dioxide by green plants

INFINITHINK

Page 5

d. Depletion of materials by over-farming 135. He conducted extensive experiments on pea plants formulated

d. Depletion of materials by over-farming

135. He conducted extensive experiments on pea plants formulated the laws of heredity, is

considered father of genetics.

a. C. Barr

b. Gregor Mendel

c. J. Lamarck

d. Charles Darwin 136. Environmental pollution is classified as violence that is termed a. Direct
d. Charles Darwin
136.
Environmental pollution is classified as violence that is termed
a. Direct
b. Ecological
c. Socio-cultural
d. Structure
137.
Parents admit that text messaging is an easy means of knowing their children’s whereabouts.
However, they are worried about its effect on
a. Shortening messages effectively
b. Ability to guess words correctly
c. Ability to spell words correctly
d. Communicating through guessing
138.
“The principal goal of education is to create people who are capable of new things-people who
are creative, inventive and discoverer.” We learned this from the almost kind early childhood
educator named
a. Maria Montessori
b. John Dewey
c. B.F. Skinner
d. Jean Piaget
139.
At the base of a triangle that shapes us into what we are, is one of the following. Name it
a. School attended
b. Training
c. Environment
d. Heredity

140. The Bilingual Project of the DECS encourage our students to

a. Be proficient in English and the dialect

b. Be proficient in English as well as Filipino

c. Use Filipino in tagalog-speaking regions

d. Use English in teaching all subjects

141. Why is plastic commonly used as handle of kitchen utensils?

INFINITHINK

Page 6

a. It is lighter than metal b. It is a good conductor of heat c.

a. It is lighter than metal

b. It is a good conductor of heat

c. It is a poor conductor of heat

d. It is denser than metal

142. I

a. have

walked two kilometers by the time you catch up with me

b. will have c. had d. would have 143. Siya ang kaunaunhang nagsalin sa Tagalog
b. will have
c. had
d. would have
143.
Siya ang kaunaunhang nagsalin sa Tagalog ng Mi Ultimo Adios ni Jose Rizal
a. Jose Gatmaitan
b. Apolinario Mabini
c. Andres Bonifacio
d. Jose Corazon de Jesus
144.
“Do not leave for tomorrow what you can do today. Such is a good for those who
a. proliferate
b. predict
c. profess
d. procrastinate
145.
Ano ang karaniwang iisahing pantig lamang at walang katuturang maibibigay kung nagiisa?
a. Parirala
b. Salita
c. Kataga
d. Sugnay
146.
“I die just when the dawn breaks to herald the day.” This is the famous quote from
a. Benigno Aquino
b. Manuel L. Quezon
c. Jose P. Rizal
d. Andres Bonifacio
147.
What does a speedometer: of a moving car show?

a. Average Acceleration

b. Instantaneous speed

c. Average speed

d. Instant acceleration

148. A telephone company charges P18for the first 3 minutes plus P 2.50 for every additional

minute. At this how much will a 15-minute call cost?

INFINITHINK

Page 7

a. P 55.50 b. P 48.00 c. P 37.50 d. P 90.00 149. The space

a. P 55.50

b. P 48.00

c. P 37.50

d. P 90.00

149. The space age

a. ended

in October, 19 57 when Sputnik was launched by the Soviet Union

b. commenced c. cited d. flourished 150. The statement, “Speak evil of no man,” refers
b. commenced
c. cited
d. flourished
150.
The statement, “Speak evil of no man,” refers to
a. Truth
b. Amazing
c. Shocking
d. Gossips

Answer Key

INFINITHINK

Page 8

General Education – Set 19 101. b 128. b 102. d 129. b 103. b

General Education – Set 19

101. b 128. b 102. d 129. b 103. b 130. c 104. a 131.
101. b
128. b
102. d
129. b
103. b
130. c
104. a
131. c
105. c
132. b
106.
d
133.
b
107. d
134. b
108. d
135. b
109. d
136. b
110. c
137. c
111. d
138. d
112. d
139. d
113. b
140. b
114. c
141. c
115. a
142. d
116. b
143. c
117. b
144. d
118. c
145. c
119. a
146. c
120. d
147. c
121. d
148. b
122. b
149. b
123. d
150. a
124. b
125. c

126. d

127. b

INFINITHINK

Page 9

Interessi correlati