Sei sulla pagina 1di 10

Questions and Answers

1. This is the file extension of a web page created in HTML programming.


A.
B.
C.

2.

.html/htm
Text/txt
Jpeg/jpg
This serves as the unique identifier of a website
HTTP

A.
B.
C.

3.

URL
TCP/IP
When clicked using mouse, it takes you to the linked document.
Hyperlink

A.
B.
C.

Table

4.

UTP
These are elements that are paired and have a starting and ending tag

5.

Empty Elements
Container Elements
Hyperlink
These are elements that do not have ending tag but only the start tag

6.

Empty Elements
Container Elements
HTML
This is basic and first tag that is written when creating an HTML document.

A.
B.
C.
A.
B.
C.
A.
B.
C.

7.
A.
B.
C.

8.

HTML element
Empty Elements
Container Elements
This is the element that contains the <title> element.
HEAD elements
HTML elements
Empty elements
This contains all the text and images that make up the page.
Head
Body

A.
B.
C.

9.
A.
B.
C.

10.

Hyperlink
This Element allows the author to create a scrolling text
Hyperlink
HTML
Marquee
This is a block formatting for address format

A.
B.
C.

11.

This is the Element used to incorporate/insert inline graphics into an html


Image element

A.
B.
C.

12.
A.
B.

13.

Form
Table
One of the most important elements in HTML that use to wrap the content
Table element
Image element
A basic structure of a frame, except that this changes the <body>.

A.
B.
C.

14.

1 4. Enumerates the devices used in internet connection.

15.
16.

Enumerate the three basic structure elements of HTML.


Enumerate all the Design Principles in creating a web site

Ques 1 :
How do you add a background color for all <h1> elements?
(A) all.h1 {background-color:#FFFFFF}

(B) h1 {background-color:#FFFFFF}

(C) h1.all {background-color:#FFFFFF}

Ques 2 :
When is the content of a table shown ?
(A) In pieces as it loads

(B) Before the border loads

(C) After the table is loaded

Ques 3 :
One should never combine the "start" and "type" option ?
(A) True

(B) False

(C) Sometimes True, sometimes False

Ques 4 :
Which property is used to change the background color?
(A) color:

(B) background-color:

(C) bgcolor:

Ques 5 :
The DOCTYPE declaration has no closing tag
(A) True

(B) False

Ques 6 :
A Web document is broken into sections. What are the tags called that
create these sections?
(A) Structure tags

(B) HTML tags

(C) Heading tags

(D) Body tags

Ques 7 :
Which is the correct CSS syntax?
(A) body:color=black

(B) body {color: black}

(C) {body;color:black}

(D) {body:color=black(body}

Ques 8 : Which of the following tags below are used for a multi-line text
input control?
(A) textarea tag

(B) textml tag

(C) text tag

(D) Both b and c above

Ques 9 :
All normal webpages consist of what two parts ?
(A) Head and body

(B) Top and bottom

(C) Body and frameset

Ques 10 :
What is the REFRESH meta tag used for ?
(A) Refresh your keywords

(B) Redirect to a new domain

(C) Allow search engines to relist your page

Ques 11 : Well formed XML document means


(A) it contains a root element.

(B) it contain an element.

(C) it contains one or more elements.

(D) must contain one or more elements and root element must contain all other elements.

Ques 12 :
What does vlink mean ?
(A) visited link

(B) vlink

(C) active link

Ques 13 :
What is correct XHTML for a line break?
(A) < br />

(B) < br >

(C) < break />

Ques 14 :
What does the GENERATOR meta tag tell ?
(A) Who designed the page

(B) Which program was used to produce the page

(C) What type of server your page is on

Ques 15 :
How many characters can be written with 1 Kilobyte ?
(A) 1024

(B) 1

(C) Depends on the font used

Ques 16 :
What tag adds a paragraph break after the text ?
(A) < P >

(B) < PARAGRAPH >

(C) < BR >

Ques 17 :
What is cell padding?
(A) Used to set space between cells

(B) Used to separate cell walls from their contents.

(C) Both a and b above

(D) Used to provide width to a cell

Ques 18 :
Increasing the cellpadding value will what ?
(A) Increase the distance between cell and content

(B) Increase the softness of your site

(C) Increase the space between cells

Ques 19 :
What is the most important tool for adding colors to certain areas of
the page rather than the entire background ?
(A) Tables

(B) Fonts

(C) Images

Ques 20 :
What is extension of html file?
(A) html

(B) xhtml

(C) xml

Ques 1 :
How do you add a background color for all <h1> elements?
(A) all.h1 {background-color:#FFFFFF}
(B) h1 {background-color:#FFFFFF}

(C) h1.all {background-color:#FFFFFF}


Answer : h1 {background-color:#FFFFFF}

Ques 2 :
When is the content of a table shown ?
(A) In pieces as it loads
(B) Before the border loads
(C) After the table is loaded
Answer : After the table is loaded

Ques 3 :
One should never combine the "start" and "type" option ?
(A) True
(B) False
(C) Sometimes True, sometimes False
Answer : False

Ques 4 :
Which property is used to change the background color?
(A) color:
(B) background-color:
(C) bgcolor:
Answer : background-color:

Ques 5 :
The DOCTYPE declaration has no closing tag
(A) True
(B) False
Answer : True

Ques 6 :
A Web document is broken into sections. What are the tags called that
create these sections?
(A) Structure tags
(B) HTML tags
(C) Heading tags
(D) Body tags
Answer : Structure tags

Ques 7 :
Which is the correct CSS syntax?
(A) body:color=black
(B) body {color: black}
(C) {body;color:black}
(D) {body:color=black(body}
Answer : body {color: black}

Ques 8 : Which of the following tags below are used for a multi-line text
input control?
(A) textarea tag
(B) textml tag
(C) text tag
(D) Both b and c above
Answer : textarea tag

Ques 9 :
All normal webpages consist of what two parts ?
(A) Head and body
(B) Top and bottom
(C) Body and frameset
Answer : Head and body

Ques 10 :
What is the REFRESH meta tag used for ?
(A) Refresh your keywords
(B) Redirect to a new domain
(C) Allow search engines to relist your page
Answer : Redirect to a new domain

Ques 11 : Well formed XML document means


(A) it contains a root element.
(B) it contain an element.
(C) it contains one or more elements.
(D) must contain one or more elements and root element must contain all other elements.
Answer : must contain one or more elements and root element must contain all other elements.

Ques 12 :
What does vlink mean ?
(A) visited link

(B) vlink
(C) active link
Answer : visited link

Ques 13 :
What is correct XHTML for a line break?
(A) < br />
(B) < br >
(C) < break />
Answer : < br />

Ques 14 :
What does the GENERATOR meta tag tell ?
(A) Who designed the page
(B) Which program was used to produce the page
(C) What type of server your page is on
Answer : Which program was used to produce the page

Ques 15 :
How many characters can be written with 1 Kilobyte ?
(A) 1024
(B) 1
(C) Depends on the font used
Answer : 1024

Ques 16 :
What tag adds a paragraph break after the text ?
(A) < P >
(B) < PARAGRAPH >
(C) < BR >
Answer : < P >

Ques 17 :
What is cell padding?
(A) Used to set space between cells
(B) Used to separate cell walls from their contents.
(C) Both a and b above
(D) Used to provide width to a cell
Answer : Used to separate cell walls from their contents.

Ques 18 :
Increasing the cellpadding value will what ?
(A) Increase the distance between cell and content
(B) Increase the softness of your site
(C) Increase the space between cells
Answer : Increase the distance between cell and content

Ques 19 :
What is the most important tool for adding colors to certain areas of
the page rather than the entire background ?
(A) Tables
(B) Fonts
(C) Images
Answer : Tables

Ques 20 :
What is extension of html file?
(A) html
(B) xhtml
(C) xml
Answer : html