Sei sulla pagina 1di 10

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the other words

1/. A. talked
B. painted
C. asked
D. liked
2/. A. thoughts
B. feelings
C. dreams
D. ideas
Choose the word that has stress pattern different from that of the other words
3/. A. compete
B. event
C. football
D. postpone
4/. A. tropical
B. establish
C. October
D. dependent
5/. The FIFA was ... in 1904 in England.
A. set up
B. set off
C. put up
D. put off
6/. Jack Dawson is a person in the film Titanic.
A. decade
B. character
C. cinema
D. scene
7/. The baby was __________of being left alone in the room.
A. terrible
B. terrified
C. terrific
D. terrifying
8/. I havent been to cinema for a decade.
A. five years
B. seven years
C. twenty years D. ten years
9/. The International football _____ is held every four years.
A. match
B. contest
C. game
D. tournament
10/. Germany was the _____ nation of the 2006 World cup final.
A. house
B. host
C. hold
D. held
11/. Look out! The tree ________.
A. will fall
B. will be falling
C. is going to fall
D. falls
12/. Fortunately, nobody _______ in the accident.
A. damaged
B. was injured
C. injured
D. was damaged
13/. ... do you like classical music? Because it helps me relax.
A. How
B. What
C. Which
D. Why
14/. I came there ______ my parents
A. meet
B. meets
C. to meet
D. meeting
15/. I was _____ with the program.
A. to bore
B. bore
C. boring
D. bored
16/. The weather is _______.
A. depress
B. to depress
C. depressing
D. depressed
17/. It was ____ I was ten that I can swim.
A. not until
B. until
C. the time
D. at the time
18/. I saw ____ accident this morning.
A. an
B. a
C. the
D. X
19/. How far is it from here?. ________.
A. Two kilometers, at least
B. No, it isn't
C. Yes, it's rather far
D. Dont worry
20/. Won't you have something to drink? ________.
A. No, I won't.
B. Not at all.
C. Not for me, thank you.
D. Thank you
21/. If energy___________ unlimited, many things in the world would be different.
A. is
B. will be
C. were
D. would be
22/. We __________good health if we do morning exercises.
A. will get
B. would get
C. would have got
D. get
III. NHN DIN LI
23/. If your son were old enough, he will be able to take the competition now.
A
B
C
D
It was not until his father came home which he did his homework.
Rewrite each sentences beginning as shown, so that the meaning stays the same:
24/. My aunt is living in Chicago now. (Make Wh-question).

25/. I didnt know how to swim until I was 10 years old.


26/. People have built this bridge for 2 years

27/. He doesnt buy that house because he doesnt have enough money.
Vocabulary and grammar
Cu 1: Choose the best alternative to complete the sentence: We decided to keep walking ________ the rain.
A. because of
B. though
C. in spite of
D. in case
Cu 2: Water pollution is more and more serious due to the tests of nuclear weapons in the seas and oceans
A. circulation
B. environment
C. elimination
D. contamination
Cu 3: What do you usually have for _______breakfast? - I never eat ___breakfast and I just have ___ cup of _____coffee.
A. the / the / a / the
B. a / a / the / the
C. a / a / /
D. / / a /
Cu 4: Football is considered to be the most ____________ sport all over the world.
A. popularity
B. popular
C. popularly
D. popularize
Cu 5: He was an __________ storyteller. We were ____________and laughed a lot.
A. amused / amusing
B. amused / amused
C. amusing / amusing
D. amusing / amused
Cu 6: If I had gone to the bank this morning, I _______ money from you now.
A. will no have borrow
B. would not borrow
C. will no borrow
D. would not have borrowed
Cu 7: He is always interested in the mysteries that lie beneath the blue depths of the ocean.
A. above
B. on
C. over
D. under
Cu 8: By July 2006, the world had witnessed eighteen World Cup tournaments.
A. seen
B. noticed
C. hosted
D. planned
Cu 9: It was not until 1904 that FIFA was set up.
A. 1904 is the year when FIFA was set up.
B. When FIFA was set up is 1904.
C. FIFA was set up after the year 1904.
D. FIFA had been set up before 1904.
Cu 10: He shouted crazily. He seemed to lose control his emotions
A. entertainments
B. feelings
C. communications
D. delights
Cu 11: Sperm whale populations are at risk due to hunting.
A. on purpose
B. in use
C. at hand
D. in danger
Cu 12: Actors are those whose appear in front of a camera and take part of the characters in a film
A. cinematographers
B. persons in a film
C. scriptwriters
D. directors
Cu 13: There are many bridges above ______________________
A. The River Thames flows through London
B. The River Thames, that flows through London
C. The River Thames, which flows through London
D. The River Thames which flows through London
Cu 14: The little boy ______parents were killed in the accident was sent to an orphanage
A. whose
B. whom
C. that
D. who
Cu 15: Watching ________ TV is one of _______ cheapest kinds of entertainment.
A. / a
B. / the
C. the /
D. a / a
Choose the word which has a different stress pattern from others:
Cu 16:
A. honesty
B. engine
C. valuable
D. conceal
A. disappointment
C. situation
A. ability
A. accomplished
C. expectation
A. discussion
C. assistant

B. factory
D. introduced
B. important

C. informal
B. approximate
D. invaluable
B. character
D. expensive

D. difficult

Choose the word that has the underlined part pronounces differently from the rest:
Cu 21:
A. fought
B. bought
C. shoulder
D. thought
Cu 22:
A. tough
B. though
C. rough
D. enough
Cu 23:
A. airplanes
B. calls
C. accidents
D. newspapers
Cu 24:
A. face
B. nation
C. stay
D. says
Cu 25:
A. material
B. adventure
C. tomorrow
D. volunteer
Choose one alternative which has the same meaning as the sentence given:
Cu 26: I / write / invite / you / your brother / join.
A. That is I am writing to invite you and your brother to join us.
B. I am writing because I want inviting you and your brother to join us.
C. I am writing to invite you and your brother to join us.
D. I am writing in order that to invite you and your brother to join us.
Cu 27: The error on my taxes was made by my accountant.
A. I made an error because I didnt have a tax accountant.
B. My accountant made the error on my taxes.
C. My tax accountant found the errors that I made
D. Tax accountants usually do not make errors.
Cu 28: If it hadnt been so late, I would have called you.
A. It was late, but I call you.
B. It was not late when I call you.
C. It was late, so I did not call you.
D. It was not late but I did not call you.
Cu 29: Although they are sisters, they do not look alike.
A. They do not look alike because they are not sisters.
B. The sisters look alike.
C. They do not look alike even though they are sisters.
D. They look alike but they are not sisters.
Cu 30: John didnt attend the class because he was seriously ill.
A. John was absent from class many times.
B. John was too ill to attend the class.
C. Johns class was not serious.
D. John never attended the class
Cu 36: It took us quite a long time to get here. It was a three-hours journey.
A. here
B. us
C. a long time
D. a three-hours
Cu 37: Hardly I could make out what the message was.
A. I could
B. what
C. make out
D. message was
Cu 38: Most babies will grow up to be as cleverer as their parents.
A. Most
B. cleverer
C. up
D. parents
Cu 39: The injured man was taken to the hospital.
A. The
B. the hospital
C. taken
D. injured
Cu 40: A jellyfish, which isnt really a fish, it has no brain, no bones and no face.
A. isnt
B. it
C. a
D. bones
Cu 1: Who ____________ this cake? It looks delicious. - My mother.
A. made
B. was make
C. make
D. did you make
Cu 2: He worked all day. He was really _________.
A. tiring
B. frightened
C. frightening
D. tired
Cu 3: English is an important language ___________
A. whom we master
B. that masters
C. which need to master
D. to master
Cu 4: An __________ is a person who is concerned with the protection of nature and environment.
A. environmentalist
B. engineer
C. architect
D. archeologist
Cu 5: John Smith is ___________ engineer.
A. a
B. one
C. an
D. the
Cu 6: Of the four boys, Tom is ________.
A. the least annoying
B. most annoying
C. as annoying
D. more annoying

Cu 7: In this way we can protect rare species _________ extinction.


A. away
B. off
C. from
D. of
Cu 8: If the worlds tropical forests continue to disappear at their present rate, many animal species __________ extinct.
A. became
B. will become
C. would become
D. would have become
Cu 9: Florida, _________ the Sunshine State, attracts many tourists every year.
A. is known as
B. known as
C. is
D. that is known as
Cu 10: My uncle is taking a business trip to the United States. I think tonight hell fly across __________.
A. the Pacific Ocean
B. the Ocean Pacific
C. Ocean Pacific
D. Pacific Ocean
Cu 11: ______________, the people coming from the Philippines, speak English.
A. Filipino
B. Filipinos
C. Philippino
D. Philippinese
Identify the underlined word(s) or phrase(s) that must be changed in order for the sentence to be correct.
Cu 12: Driving on the left side of the road made Lan very surprising when she first visited London.
A. visited
B. surprising
C. driving
D. made
Cu 13: Ludmilla Turkevich, was known as a translator in the field of Russian literature, became a member of the Princeton
University during the Second World War.
A. in the field
B. during
C. translator
D. was known
Cu 14: The child was told to be apologized for being rude to his brother.
A. to be apologized
B. was told
C. rude
D. for being
Cu 15: My cousin works in a Japanese __________ corporation and he often goes to the main office in Japan for training.
A. multilingual
B. multipurpose
C. multiracial
D. multinational
Cu 16: My family loves this house. It __________ the family home since my grandfather built it 60 years ago.
A. will be
B. has been
C. was
D. is
Cu 22: I had never expected to be offered the job. I was really ____________ when I was offered it.
A. amazing
B. disappointed
C. amazed
D. disappointing
Cu 23: ________ did you phone him? - To ask for Annes number.
A. What
B. What for
C. When
D. Why
Cu 24: There are many regions in the world _____________ animal life is threatened.
A. where
B. there
C. which
D. that
Pronunciation
Cu 25: Choose the word whose stress pattern is different from the others:
A. musician
B. interest
C. violence
D. natural
Cu 26: Choose the word with the different pronunciation of the underlined part.
A. endangered
B. needed
C. invited
D. accepted
Cu 27: Choose the word whose stress pattern is different from the others:
A. temperature
B. develop
C. establish
D. condition
Cu 28: Choose the word whose stress pattern is different from the others:
A. damage
B. preserve
C. discover
D. consider
Cu 29: Choose the word whose stress pattern is different from the others:
A. composer
B. romantic
C. classical
D. Canadian
Cu 30: Choose the word with the different pronunciation of the underlined part.
A. ecology
B. culture
C. climate
D. species
Cu 31: If it hadnt been so late, I would have called you.
A. It was late, but called you.
B. It was not late when I called you.
C. It was not late, but I did not call you.
D. It was late, so I did not call you.
Cu 32: He hadnt turned on the television set until his daughter finished her homework.
A. It was not until he had turned on the television set that his daughter finished her homework.
B. It was not until his daughter finishes her homework that he turns on the television set.
C. It was not until his daughter finished her homework that he had turned on the television set.
D. It was not until he turns on the television set that his daughter finishes her homework.
Cu 33: She was the first person _________ here.

A. to come
B. who came
C. that came
D. All are correct
Cu 34: Can you _________ a table for three at the New World Restaurant?
A. reserve
B. preservation
C. preserve
D. reservation
Cu 35: This medicine ____________before dinner.
A. should be taken
B. should have taken
C. ought to take
D. should take
Cu 36: My sister is fond of _________ music. She is learning ___________ piano.
A. the / a
B. a /
C. the
/ the
D.
/ the
Cu 37: - It might rain this evening. Why dont you take an umbrella? - ______________. May I borrow yours?
A. Thats good.
B. I agree.
C. I think so.
D. Thats a good idea.
Cu 38: You may not play on-line games all day like that. This is a _____________ regulation.
A. non-negotiable
B. non-refundable
C. non-alcoholic
D. non-violent
Cu 39: Are you sure you can run __________ me?
A. as fast so
B. faster than
C. more faster than
D. the fastest of
Cu 40: She can participate ________ the festival if she wants.
A. of
B. on
C. in
D. at
III. Choose the best option:
9: If I had gone to the bank this morning, I ....................................... money from you now.
A. would not have borrowed
B. would not borrow
C. will no have borrowed
D. will no borrow
10: Which sentence has the same meaning as "Although he took a taxi, Bill still arrived late for the concert"?
A. Bill arrived late for the concert whether he took a taxi or not.
B. Bill took a taxi to the concert, but he couldn't catch it.
C. Bill arrived late for the concert because of the taxi.
D. In spite of taking a taxi, Bill arrived late for the concert.
11: Choose the underlined part among A, B, C or D that needs correcting:
Tom Hain, who with Gilson had previously worked, contacted him about the role.
A
B
C
D
12: She has saved a sum of money for her .............................. .
A. retiring
B. retire
C. retired
D. retirement
13: Do you know .................. name of ..................... Queen of ................... England?
A. no article / no article / the
B. a / no article / no article
C. a / the / an
D. the / the / no article
14: Choose the best answer to fill the blank in each sentence.
Mary: ". .................................................at Christmas?"
Peter: "I went home for Christmas."
A. For what did you do
B. Where did you went
C. What did you do for
D. What did you do
15: Choose the best answer to fill the blank in each sentence.
Mary: ".....................................................................there?"
Anne: "I spent three wonderful weeks there."
A. How often did you stay
B. How long did you stay
C. How far you stayed
D. How long you stayed
16: That's my friend ......................... comes from Japan.
A. where
B. who
C. which
D. whom
17: Choose the best answer to fill the blank in each sentence.
Hung: "Thank you very much for a lovely party."
Hoa: "........................................................."
A. Thanks
B. Cheers
C. You are welcome
D. Have a good day
18: Chinese ............................. by more than one billion people all over the world.
A. is spoken
B. speaks
C. is speaking
D. spoken
19: Which word has the stress differently from the rest?
A. release
B. marine
C. receive
D. horror

20: Which phrase has the same meaning as the underlined part in the sentence below?
He felt very proud to be a player of the national football team.
A. angry and upset
B. sad and unhappy
C. pleased and satisfied D. out-going and unpleased
21: Choose the underlined part among A, B, C or D that needs correcting:
My younger brother prefers pop music than traditional music.
A
B
C
D
22: Which underlined and bold part has the different pronunciation from the rest?
A. important
B. tone
C. emotion
D. excited
23: Many fishes are in .......................... of dying out because of fishing and pollution in the marine area.
A. dangerously
B. dangerous
C. endanger
D. danger
24: Which word has the same meaning as the underlined part in the sentence below?
How many countries took part in the first World Cup?
A. co- operated
B. participated
C. competed
D. interested
25: Choose the underlined part among A, B, C or D that needs correcting:
If you hadn't left the car unlocked, it wouldn't have be stolen.
A
B
C
D
26: Which underlined and bold part has the different pronunciation from the rest?
A. losing
B. open
C. close.
D. hold
27: Which sentence has the same meaning as "You ignored my advice, so you got into trouble"?
A. If you don't ignore my advice, you don't get into trouble.
B. If you don't ignore my advice, you won't get into trouble.
C. If you didn't ignore my advice, you wouldn't get into trouble.
D. If you hadn't ignored my advice, you wouldn't have got into trouble.
28: Which word has the stress differently from the rest?
A. quality
B. example
C. tropical
D. industry
29: Which sentence has the same meaning as "The performers did not appear on the stage until all of the lights went out"?
A. It was not until all of the lights went out that the performers appeared on the stage.
B. Because all of the lights went out the performers appeared on the stage.
C. Until the performers appeared on the stage all of the lights went out.
D. It was until all of the lights went out so the performers appeared on the stage.
30: Which sentence has the same meaning as "They were carrying two injured players out of the field"?
A. Two players were injured and carrying out of the field.
B. Two injured players were being carried out of the field.
C. The field was being carried two injured players.
D. Two players were injured and carried out of the field.
31: ................................ do you prefer, love story films or thrillers?
A. Whom
B. Which
C. For which
D. What
32: Choose the best answer to fill the blank in each sentence.
Mai: ". .......................................................?"
Lan: "Not bad."
A. How are you
B. Who are you
C. What are you
D. Where are you from
33: ..................... household chores can be done more quickly than before by modern appliances, it still takes a lot of time to
do housework.
A. If
B. Unless
C. And
D. Although
34: Mary finds it .................. to do homework every day. She feels ................... with it.
A. bored / bored
B. boring / boring
C. boring / bored
D. bored / boring
35: What would Tom do if he ......................... the truth?
A. would know
B. knows
C. has known
D. knew
36: Choose the underlined part among A, B, C or D that needs correcting:
Philip was exceptionally annoying at Joan's behavior.
A
B
C
D
37: I am fond ............................ football but I am not good ...................... kicking.
A. of / at
B. out / of
C. on / in
D. in / for
38: Peter disconnected the phone ................................................................ .
A. so as not to be disturbed
B. to disturb
C. to be disturbed
D. in order to disturb
39: Jessie ............ a beauty contest next month. She ............... everything with excitement at the moment.
A. is taking / will make
B. will take apart in / is going to make

C. takes / makes
D. is going to take part in / is making
40: Which word has the same meaning as the underlined part in the sentence below?
The water is so contaminated that it is not suitable for drinking.
A. salty
B. polluted
C. toxic
D. threatened
1C
5D
9B
13D
17C
21C
25D
29A
33D
2C
6C
10D
14D
18A
22C
26A
30B
34C
3C
7B
11A
15B
19D
23D
27D
31B
35D
4D
8A
12D
16B
20C
24B
28B
32A
36C
III- PHONETICS
Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others.
11. A. answer
B. listen
C. music
D.solemn
12. A. business
B. serious
C. compose
D. easily
13. A. news
B. songs
C. feelings
D. delights
14. A. design
B. classical
C. music
D. museum
15. A. summer
B. suitable
C. sugar
D.Sunday
Choose the word whose stress pattern is different from the others.
16. A. tempo
B. solemn
C. serene
D. rousing
17. A. African
B. Westerner
C. Mexican
D. Vietnamese
18. A. lyrical
B. favorite
C. emotion
D. classical
19. A. composer
B. funeral
C. musician
D. tradition
20. A. entertain
B. joyfulness
C. serious
C. atmosphere
46. apologize / coming / he / me / for / late / telephoned / to.
A. He telephoned me for apologize to coming late.
B. He telephoned me to apologize for coming late.
C. He apologize me for coming late to telephoned.
D. He coming to apologize me for telephoned late.
47. will / do / it / this / what / you / if / rain / afternoon ?
A. If it rains this afternoon what you will do ?
B. What will it do if you rains this afternoon ?
C. What will you do if rains this afternoon ?
D. If you do this afternoon what will it rains ?
48. job / to / going / the / to / a / are / capital / you / find / it ?
A. Are you going to the capital to find a job ?
B. Are you to find a job to the capital going ?
C. Are you a job to find going to the capital ?
D. Are you to the capital going to find a job ?
49. why / do / Tam / listening / jazz / you / enjoys / to / know ?
A. You know why do Tam enjoys listening to jazz ?
B. Why do Tam know you enjoys listening to jazz ?
C. Do you know why Tam enjoys listening to jazz ?
D. Why Tam know do you enjoys listening to jazz ?
50. often / go / concert / how / your / to / do / the / family ?
A. How do your family go to the concert often ?
B. How your often family do go to the concert ?
C. How go to the concert often your family do ?
D. How often do your family go to the concert ?
VIII. Make questions for the underlined parts of the following statements
1- Every day I go to school by bicycle.
__________________________________________________________?
2- Our teacher lives in a small house in this town.
__________________________________________________________?
3- The police will come here in ten minutes.
__________________________________________________________?
4- The farmers are working in the field now.
__________________________________________________________?
5- She went to market to buy some bread.
__________________________________________________________?

37A
38A
39D
40B

Choose the best answer


31. Music in general and pop music in particular make people ______.
A. excite
B. exciting
C. excited
D. excitement
32. As a nurse, I learned to control my ______.
A. hopes
B. emotions
C. abilities
D. thought
33. Folk music ______ babies to sleep.
A. makes
B. wakes
C. lulls
D. lets
34. Music adds ______ to the atmosphere of a festival.
A. sadness
B. joyfulness
C. disappointment
D. happy
35. Van Cao is one of the most well-known ______ in Vietnam.
A. actors
B. authors
C. musicians
D. singers
36. Ill post the card today ______ there on my mothers birthday.
A. to get it
B. in order to get it C. so as it gets D. so that it gets
37. Did the teacher explain how ______ this problem.
A. do we solve
B. can we solve
C. to solve
D. solve
38. ______ is it from here to the theatre?
A. How
B. How far
C. How long
D. How often
39. Would you like to go out ______ a meal tonight, Joan?
A. to
B. with
C. of
D. for
40. We started early in order ______ miss the first part of the concert.
A. to not
B. not for
C. not to
D. for no
VI- GRAMMAR
Identify the one underlined word or phrase (A, B, C, or D) that must be changed for the sentence to be correct.
41. I often switch off the heating for saving money.
A
B
C
D
42. Scott Joplin, a well-known African American piano player, was born in 1868 and had died in 1917.
A
B
C
D
43. We gave Nick a map so that he will be able to find the way all right.
A
B
C
D
44. Do you know what kind of music does Minh like?
A
B
C
D
45. Perhaps mankinds first importance music influence was the songs of birds.
A
B
C
D
V- VOCABULARY:

31C

VI- GRAMMAR:

41D

32B
42D

33C
43C

34B
44D

35C

36D

37C

38B

39D

40C

45B

VII- WRITING:
46B 47C 48A 49C 50D
Give the correct form of the verbs in the brackets.
1. My friend Lan and I ________________ each other for ages. (know)
2. What ___________ you _____________ now? (do)
3. My parents first ______________each other at the Olympic Games in 1982. (meet)
4. When I came to visit her last night, she ________________________ a bath. (have)
Complete sentences using the words given.
5. Who/tall/person/your family?
_______________________________________________________________________________________________
6. It/ exciting/hear/she/won/first prize.

1. She didnt become a teacher until 1915.


It was___________________________________________________________________________________________
2. She is a slower and more careful driver than I am.
She drives_______________________________________________________________________________________
3. Although his leg was broken, he managed to get out of the car.
In spite of_______________________________________________________________________________________
4. I cant help you because I have too much to do.

She told me______________________________________________________________________________________


5. He has good salary. He feels unhappy.
In spite of_______________________________________________________________________________________
6. She is the singer. She has just signed a contract with a recording company.
She_____________________________________________________________________________________________
Give the correct form of the verbs in brackets.
7. Yesterday, I was reading an interesting book when my friends____________________.
(come)
8. She worked for this company after she ________________from university.
(graduate)
9. He ________________carelessly since his serious accident.
(not drive)
10. Ann spent a lot of money ________________the new car last summer.
(buy)
11. If I had enough money, I _______________________all over the world.
(travel)
IV. Give the correct form of the words:
1.Conservation is the safeguarding of _______(nature) resources.
2.Vehicles also account for air _________(pollute) in the city.
3. our environment is being ______(damage) greatly.
4.Clean air provide us with a _____(health) supply of oxygen.
5.The farmers (product)_____ rice ,crop ,and dairy products.
6.We come to school to enrich our minds with (know)_______ .
7. Forests must be (manage)______carefully.
8.Burning coal and oil releases gases( harm )______ to human.
V. Write a sentence with If for each situation:
1. Today is a holiday, so all the shops are closed.
- If
2.He didnt prepare for the interview, so he didnt get the job.
- If .
3.The house didnt burn down because the fire brigade came immediately.
- If
4.He never polishes his shoes, so he never looks smart.
- If
5.He goes to school late because there is a traffic jam.
- If
6.I dont have enough money so I cant buy that car.
- If .
7.I wasnt hungry because I had breakfast.
- If
8.I was very tired, so I couldnt go to work yesterday.
- If
12. She didnt become a teacher until 1915.
It was___________________________________________________________________________________________
13. She is a slower and more careful driver than I am.
She drives_______________________________________________________________________________________
14. Although his leg was broken, he managed to get out of the car.
In spite of_______________________________________________________________________________________
15. I cant help you because I have too much to do.
She told me______________________________________________________________________________________
16. He has good salary. He feels unhappy.
In spite of_______________________________________________________________________________________
17. She is the singer. She has just signed a contract with a recording company.
She_____________________________________________________________________________________________
Give the correct form of the verbs in brackets.
18. Yesterday, I was reading an interesting book when my friends____________________.
(come)
19. She worked for this company after she ________________from university.
(graduate)
20. He ________________carelessly since his serious accident.
(not drive)
21. Ann spent a lot of money ________________the new car last summer.
(buy)
22. If I had enough money, I _______________________all over the world.
(travel)