Sei sulla pagina 1di 3

Practice Test in General Education Mathematics-LET

TEST
1. What is the missingPRACTICE
term in the series?
2, 5,IN
11, MATHEMATICS
23, 47, ____
a. 115
b. 95
c. 105
d. 125

2015

2. A store owner makes a 25% profit by selling an item for P800.00. How much is his profit?
a. P 1,400.00
b. P 200.00
c. P 250.00
d. P 160.00
3. The simplest expressions for 25/100 is ______
a. 1
b. 4
c.
d. 1/4
4. If the ratio of women to men in a meeting is 4 to 1, what percent of the persons in the meeting are
men?
a. 80%
b. 20%
c. 33 1/3 %
d. 25%
5. Joel repacks a 60 kg sack of sugar into small packs of 750 g. How many small packs can be made?
a. 90
b. 45
c. 55
d. 80
6. How much bigger is 550 than 375?
a. 175
b. 73
c. 45

d. 431

8. The product of 2 numbers is 36, and their ratio is 1: 4. Which of these is the smaller number?
a. 9
b. 12
c. 3
d. 2
9. An Arithmetic book is 2 cm thick. How many copies can be placed in a meter long shelf?
a. 44
b. 40
c. 36
d. 45
10. What is the smallest positive number that is a multiple of both 12 and 14?
a. 36
b. 42
c. 84
d. 168
11. 40% of 35 is what percent of 140?
a. 28%
b. 29%
c. 10%

d. 14%

12. An employee earning P 9,200.00 a month will receive 15% increase next month. How much will
his/her new salary be?
a. P10,500 b. P10,530
c. P10,580
d. 10,560
13. In a certain school, the ratio of boys to girls is 3 to 7. If there are 150 boys and girls in the school,
how many boys are there?
a. 45
b. 90
c. 105
d. 75
14. A park has a triangular shape. It has a base of 12m and a height of 9m. What is the area?
a. 122 sq. m
b. 42 sq. m.
c. 108 sq. m. d. 54 sq. m.
15. The length of a new piece of chalk is about _________.
a. 1mm
b. 10mm
c. 10cm
d. 1 cm
16. If 50% of x is 20, what is 30% of x?
a. 30
b. 12
c. 20
d. 16
17. Which of these fractions has the greatest value?
a. 4/5
b. 9/16
c. 7/10
d. 5/8
18. Which of the following is exactly divisible by 3 and 11?
a. 357404 b. 114345
c. 991111
d. 135792
19. If the variance of distribution is 25, then the standard deviation is _________.
a. 30
b. 5
c. 625
d. 12.5

20. Which of these numbers is greater than ?


a. 0.04
b.0.09
c. 1/8
d. 1/0.04
23. A senior class of 50 girls and 70 boys sponsored a dance. If 40% of the girls and 50% of the boys
attended the dance, approximately what percent attended?
a. 44
b. 46
c. 42
d. 40
24. What is the smallest positive integer that has 6, 8, and 10 as factors?
a. 300
b. 240
c. 80
d. 120
25. Joseph has more money than Mila but less than Billy. If the amounts held by Joseph, Mila and Billy
are x, y, and z respectively, which of the following is TRUE?
a. Z<X<Y b. X<Z<Y
c. Y<X<Z
d. Y<Z<X
26. How many ounces of pure acid must be added to 20 ounces of a solution that is 5% acid in strength?
a. 2
b. 1
c. 3
d. 5
28. Michael is 15 years older than this brother Rafael. However, y years ago Michael was twice as old as
Rafael. If Rafael is now x years old and x>y, find the value of x y.
a. 13
b. 14
c. 15
d. 16
29. What percent is of ?
a. 65%
b. 90%
c. 80%

d. 75%

30. What is the median of the following numbers? 8,5,7,5,9,9,1,8,10,5 and 10.
a. 9
b. 8
c. 5
d. 7
31. A certain pole casts a shadow 24 feet long. At the same time another pole 3 feet high casts a shadow 4
feet long. How high is the first pole, given that the heights and shadows are in proportion?
a. 20 ft.
b. 24 ft.
c. 18 ft.
d. 21 ft.
33. The perimeter of an isosceles triangle is 42 in. The 2 equal sides are each 3 times as long as the third
side. What are the lengths of the three sides?
a. 18, 21, 3 c. 21, 21, 21
b. 6, 6, 8 d. 18, 18, 6

36. If a certain job can be finished by 18 workers in 26 days, how many workers are needed to finish the
job in 12 days?
a. 45
b. 39
c. 24
d. 30
38. A box is 12 inches wide, 16 inches long, and 6 inches high. How many square inches of paper would
be needed to cover it on all sides?
a. 192
b. 720
c. 360
d. 900
39. P 8,000.00 is invested at 12% simple interest. What is the amount at the end of 2 years?

a. P 9,600 b. P 8,960

c. P 8,240

d. P9,920

Answer Key
1.B
2.B
3.D
4.B
5.D
6.A
7.D
8.C
9.B
10.C

11.C
12.C
13.A
14.D
15.C
16.B
17.A
18.B
19.B
20.D

21.A
22.C
23.B
24.D
25.C
26.B
27.C
28.C
29.D
30.B

31.C
32.C
33.D
34.D
35.B
36.B
37.B
38.A
39.D