Sei sulla pagina 1di 3

6/19/2015

Admission Tests: Computers MCQs (Practice Test 2 of 21)- Examrace

CBSE UGC NET-JRF: Computers MCQs (Practice Test 2 of 21)

CBSE UGC NET-JRF: Computers MCQs (Practice Test 2 of 21) Previous Practice Test (1) Practice Test…

Practice Test…

Practice Test…

1. A (n)

1. pointer

2. menu

contains commands that can be selected.

3. icon

4. button

5. None of these

2. An error is also known as:

1. bug

2. debug

3. cursor

4. icon

5. None of these

3. Arithmetic Operations:

3. cursor 4. icon 5. None of these 3. Arithmetic Operations: Answer: b Answer: a 1.

Answer: b

Answer: a

1. involve matching one data item to another to determine if the first item is greater than, equal to, or less than the other item

2. sort data items according to standard, predefined criteria in ascending order or descending order

3. use conditions with operators such as AND, OR and NOT

4. include addition, subtraction, multiplication and division

5. None of these

4. Sending an e-mail is similar to:

1. picturing an event

2. narrating a story

3. writing a letter

Answer: d

6/19/2015

4. creating a drawing

5. None of these

Admission Tests: Computers MCQs (Practice Test 2 of 21)- Examrace

 

Answer: c

5. Promotion in Marketing means:

1. passing an examination

2. elevation from one grade to another

3. selling the products through various means

4. selling the product in specific areas

5. None of these

 

Answer: c

6. Microsoft Word is an example of:

1. an operating system

2. a processing device

3. application software

4. an input device

5. None of these

 

Answer: b

7. Sources of Sales Leads are:

1. Data Mining

2. Market Research

3. Media Outlets

4. Promotional Programs

5. All of these

 

Answer: e

8. Any data or instruction entered into the memory of a computer is considered as:

1. storage

2. output

3. input

4. information

5. None of these

6/19/2015

Admission Tests: Computers MCQs (Practice Test 2 of 21)- Examrace

Answer: a

9. Which part of the computer displays the work done?

1. RAM

2. printer

3. monitor

4. ROM

5. None of these

10. One of the methods for Market Monitoring is:

1. to watch TV serials

2. to discuss with other sales persons

3. to monitor media outlets

4. All of these

5. None of these

Latest @ CBSE UGC NET-JRF:

Answer: c

Answer: c

Examrace congratulates thousands of students who have benefitted from our resources. The result for the CBSE NET JRF examination held in December 2014 is now declared, you can check out the result at CBSE NET Official website by entering

Exam to be conducted on 28th June 2015 (on Apr 14, 2015) View/Subscribe to All CBSE