Sei sulla pagina 1di 2

1. What is the highest possible value of signed 16-bit integer data type variable?

Answer: 2^15-1 or 32767


2. ILOVEYOU virus, the 3rd most destructive virus yet, causing about $15 billion damage. This 275
line code was programmed by a Filipino programmer, Onel de Guzman, which had recently
dropped-out on his last year in college because of rejected proposal of password stealing
software. Anyway, the question is, in what programming language was ILOVEYOU virus
written?
Answer: Visual BASIC Script or Visual BASIC
3. Anong ahensiya ang nagsasagawa, naguugnay at nagtataguyod ng pananaliksik para sa
pagpapaunlad, pagpapalaganap at preserbasyon ng Wikiang Filipino at ng iba pang mga
katutubong wika ng Pilipinas? Ito rin ang responsible sa pagpapalit ng pangalan ng ating
pambansang wika.
Answer: Komisyon sa Wikang Filipino
4. What is the octal value of decimal 40?
Answer: 50
5. Bill Gates and a certain someone co-founded Microsoft Corporation. Unfortunately, like what
happened between Steve Jobs and Steve Wozniak, this certain someone left Bill Gates and the
mentioned company. Who is this someone?
Answer: Paul Allen
6. Oculus VR started developing this headset which is considered to be the breakthrough to Virtual
Reality. What is the name of this headset?
Answer: Oculus Rift
7. Mathematics Chaos ( 1 = 2 ?)
Let a = b
Statements
Proofs
1
a=b
Definition
2
a2 = ab
Multiplication Property of Equality
3
a2 + a2 = a2 + ab
Addition Property of Equality
4
2a2 = a2 + ab
Simplification
2
2
5
2a -2ab = a +ab 2ab
Subtraction Property of Equality
6
2a2 -2ab = a2 ab
Simplification
2
2
7
2(a ab) = a ab
Factorization
8
2=1
Division Property of Equality
Which statement-proof pair is wrong here?
Answer: (8)
Why?
It is defined in (1) that a = b . 8 was a result of division of (a2 ab) on both side of (7).
a2 ab = a2 a(a) = a2 - a2 = 0
Dividing by 0 is a mathematical error, thus the proof is invalid and invalid at (8)

8. Mathematics Chaos (-1 = 1)?


Statements

Proofs

-1 = -1

Reflexive Property of Equality

= -1 =

5
6
7

Square Root of both side

=
=

Law of Exponent

( ) =

=
) = ( )
-1 = 1

Cross Product Rule


Law of Exponent

Simplification

Which is wrong?
Answer: 4, The law of Exponent ( ) =

has exception and that is when is a negative number.

9. Who is the Time Person of the Year 2006?


Answer: You
10. Who is the Earl of Chester? (Not specific)
Answer: Prince of Wales
11. Who is the first emperor of China?
Answer: Quin shi wang ti (spelling doesnt matter, but is pronunciation dependent)
12. What is the name of the very first computer game
Answer: Pong
13. What is the old name of Iran?
Answer: Persia
14. R.O.S.E stands for _________ in R.O.S.E. Online.
Answer: Rush on Seven Episodes
15. Who is the first pope?
Peter or Simon Peter