Sei sulla pagina 1di 38

Just be Confident and don't bluff them . If you don't know the answer just tell them that "I can't recall it".

Interview depends upon the HR it was from 5 to 45 minutes I literally say 5 minutes.

Prepare with your Resume(Just include the technologies you know better) and About IBM.

Interview went like this:

Interviewer: Hello, Good Morning!!

Me: Good Morning Sir!!

Interviewer:Please take the seat

me: Thank you sir,

Interviewer: Please give me 2 minutes(Mean while he is verifying some data in his lappy)

Me: Sure Sir , (I'm tensed) Can i have some water sir(Just saw the bottle on the table).

Interviewer: Yeah Yeah You can !!

Me: Thank you sir(Had a sip and waiting for the next talk).

Interviewer: Ok (My Name)!! Tell me your self , your education and your strength(He didn't mentioned about the family).

Me: Started telling about myself, My education, What I'm up to , My short term goals.

Interviewer:Tell me what you know about IBM.

Me: (Just prepare well about the IBM you can see in the official website), Started telling all I knew Specifically, Mentioned the company policy i.e gender equality,How IBM is innovative

Interviewer:Oh !! Anything more about IBM.

Me: I just smiled.

Other Questions Like

what is the challenged situation in your life and how you faced it?

When conflicts arise in a Team .

Interviewer: Tell me the subject you like most

Me: Just thought a while and said Java (Asked few questions on the OOps concepts).

Interviewer: Do you have any questions ?

Me: Asked questions about the Project i have seen in the website.

Interviewer: He explained clearly .

Interviewer: Any questions more.

Me: No sir.

Interviewer: Nice conversation and All the Best.

Me: Thank you very much sir.

Q) You are assigned to a project & while working on that, you found a problem, now you have to report

your senior manager then in which way you Will communicate with him?

Q)

Are you flexible with technology as per project requirement?

1)

Tell me about yourself.

2)

Project.

3)

What is your role.

4)

Are you team lead.

5)

Total how many members.

6)

If your colleague is not having interest how you convince her.

7)

Write program in any one of the language.

1.

1

1.

1 1 1 1.

8) What do you about company.

9) What is the rank in fortune for ibm.

10) What you did from last 8 months.

11) Any questions for him.

I remembered these questions only.

A set of questions which I was asked were:

1. Tell me about yourself.

2.

Something innovative that you have done.

3. Difficult situation for you.

4. Crazy thing that you have done.

5. Why do want to work in software field when you have all the interest in electronics (As I am from ECE

domain).

6. Explain your project (This question was asked because I somewhere mentioned my project in some

answer).

7. How do you define success.

8. If one of your team member is not working, will you still call it success.

9. Do you have any question for me.

2.

A series like this 41.45 ,41.5 ,42 ,18.23 ,18.2 ,18

3. 11 ,8 ,17 ,14 ,23 ,24 ,31 ,32

4. 4 ,3 ,144 ,1.5 ,2 ,9 ,3.2 ,2

5. 4.2 ,7.2 ,11.4 ,6.1 , 9.1 , 15.2 ,3.8 , 6.8

6. 1/5 , 1/2 , 1/3 , 2/5 ,1, 2/3, 3/5, 1 1/2 ,1, 4/5

7. 5, 1, 2, 8, 8, 1, 0, 9, 9, 2, 3

8. 5, 1, 2, 8, 1, 0, 9, 2, 3, 14, 1, 3

9. 6, 3, 3, 9, 12, 5, 7, 35, 8, 6, 2

10.

24, 42, 1/2, 2, 65, 56, 1 1/5, 5/6, 73, 37

11.

4, 2, 5, 9, 5, 11, 13, 7, 16, 17, 9

12.

8, 16, 3, 27, 4, 8, 7, 19, 2, 0, 7

13.

5/6, 1/3, 1/2, 1/2, 2/8, 1/4, 5/6, 1/6, 2/3, 1/2, 1/3

14.

115, 100, 86, 74, 65, 60

15.

100, 98, 95, 90, 83

16.

0, 8, 12, 26, 23

17.

7.2, 2.2, 3.2, 16, 11, 12, 60, 55, 56

18.

18, 24, 5, 21, 8, 27, 17, 23, 4, 24, 30

1)

.7 , 1.2, 1.2 , 2.2 , 1.7, 3.2, 2.2, 4.2 , ?

.7+.5=1.2+.5=1.7 ans 2.7

2) 81, 9^2, 162, 49, 7^2, 98, 25, 5^2, 50, 64, 8^2 ?

81*2=162 so,ans = 64*2= 128

3) 1, 1, 2, 4 , 6, 36, 39, 1521, ?

1+1=2

4+2=6

36+3=39

1521+4= 1525 (ans)

4) 2, 3, 10, 15, 26, 35,50, ?

5) 2, 8, 3, 27, 4, 64, 5, 125, 6, 216, ?

See alternate no.s -> 2, 3, 4.ans=7

6) 2, 3, 6, 13, 28, ?

*2-1, *2+0, *2+1.ans= 28*2+3= 59

7) 38, 36, 76, 35, 114, 34, ?

Alternate -> 38+38=76

76+38=114

114+38=152 (ans)

8) 1/5, 1/2, 1/3, 2/5 , 1, 2/3,3/5, 3/2, 1, 4/5, ?

Alternate starting with 1/2 ; skip 2 and ï -> 1/2, 1, 3/2 , 2 (ans =2)

9) 96, 64, 128, 192, 128, 256, 288, 192, ?

Break such questions like this (96, 64, 128,) (192, 128, 256,) (288, 192, ?)

First*2=second set\'s numbers. First*3= third set. Ans=128*3

10) 1370, 1320, 1070, -180, ?

difference -> -50, -250, -1250 -> 50*5, 250*5, next will be -1250*5

11) 3, 2, 1, 4, 5, 4, 5, 1, 0, 6, 3, 2, ?

3,( 2, 1), 4,( 5, 4), 5, (1, 0), 6, (3, ?) second term one less . so ans = 2

12) 1 1 1 2 2 2 3 4 3 3 5 6

?

(1 1) 1 2 (2 2) 3 4 (3 3) 5 6 ? ans=4

13) 507, 169, 248, 62, 36, 12, 168, 42, 168 ?

(507= 169*3), 248, 62, (36=12*3), 168, 42, (168=x*3)-> x=56 (ans)

14) 7.2, 2.2, 3.2, 16, 11, 12, 60, 55, 56, ?

7.2 + 8.8= 16+ 44= 60 + 2.2= 62.2 (ans) [not sure abt answer]

15) 2, 6, 5, 14, 11, 26, 17 , ?

Alternate starting with first: +3 , +6 , +6

Now starting with second number: +8, +12 , +12 . so ans = 26+12

16) 115, 100, 86, 74, 65, 60, ?

Difference : 15, 14, 12,9, 5 Now difference of these : 1, 2, 3, 4, next 5

So 5-5=0

Ans=60-0=60

17) 8 5 9 7 2 25 5 1 16 8 6 ?

18) -5 1 -11 23 29 17 -20 -14 ?

-5 (1 -12=-11) 23 (29 -12=17) -20 (-14 -12=-26) ans=-26

a)3,7,10,8,4,12,0,5,5,3,2,?

Ans:(Divide the 3 elements into one group ) 3+7=10,8+4=12,0+5=5,so 3+2=5 is the answer.

b)0,1,1,2,0.5,2,2,4,2,2,4,3,7,2,?

c)1,1,2,4,6,36,39,1521,?

d)7,4,6,3,4.5,1.5,2.25,? Ans: -0.75

e)2,9,5,49,11,169,? Ans:22

f)49,7,98,16,4,48,9,3,36,25,5,?

g)2,6,5,14,11,26,17,? Ans:60

h)7,0,1,8,5,12,9,26,3,23,2,? Ans:28

i)2,3,10,15,26,? Ans:35

j)5,16,22,68,28,87,36,106,11,? Ans:45

k)7776,625,64,9,?

l)13,24,36,23,34,56,33,44,96,43,54,? Ans:116

m)0,1,2,0.5,2,2,2,2,4,3,2,? Ans:3.5

n)18,24,5,21,27,8,17,23,4,24,30,? Ans:9

o)3,5,2,100,4,7,3,196,1,6,5,? Ans:144

p)8,5,9,7,2,25,5,1,16,8,6,? Ans:15

q)-3,6,1,-2,4,-1,-1,2,-3,?

r)1/4,1/4,1/2,3/2,6,? Ans:30

1) 1/4, 1/4, 1/2, 3/2, 6, ?

2) 0.8, 1.8, 3.6, 3.6, 4.6, 9.2, 9.2, 10.2, ?

3) 22, 19.5, 21.45, 33, 30.5, 33.55, 44, 41.5, ?

4) 15 3/4, 16, 26, 9 1/5, 9, 19, 64 2/3, 65, 75, 30 3/8, ?

5) 3, 2, 1, 4, 5, 4, 5, 1, 0, 6, 3, ?

6) 3/2, 2 1/4, 9/4, 7/2, 12 1/4, 49/4, 4/3, 1 1/7, 16/9, ?

7) 18, 24, 5, 21, 27, 8, 17, 23, 4, 24, 30, ?

8) 100, 98, 95, 90, 83, ?

9) 1, 3, 3, 2, 8, 10, 3, 4, 12, 4, 8, ?

10) 49, 7, 98, 16, 4, 48, 9, 3, 36, 25, 5, ?

11) 9, 12, 4, 8, 12, 15, 5, 9, 3, 6, 2, 6, 6, 9, ?

12) 5/6, 1/3, 1/2, 1/2, 2/8, 1/4, 5/6, 1/6, 2/3, 1/2, 1/3, ?

13) 33, 8, 41, 21, 67, 72, 47, 119, 124, ?

14) 1/7, 3/4, 4/9, 5/6, 7/11, 7/8, ?

15) 7, 4, 6, 3, 4.5, 1.5, 2.25, -0.75, ?

1) 1,2,3,6,11,20,37,68,

(sum of previous two+ current face value Ans=20+37+68)

2)9,3,24,4,9,3,36,6,9,3,30,

(pattern is x*3,x*6 Ans=5)

3)44,4.4,.88,.264,0.1056,

(x*.1,x*.2,x*.3

Ans=0.5*0.1056)

4)38,36,76,35,114,34,

(Ans=38*4)

5)-12,6,-15,-5,28,-14,9,3,-18,

(Ans=9)

6)5,1,2,8,8,1,0,9,9,2,3,

(Ans=14)

7)56,89,33,21,57,88,35,19,60,85,30,

(Ans=24)

8)3,4.5,7,4,6,5.5,5,7.5,10,6,

(Ans=9.0)

9)7,-35,-34,-3,15,16,4,

(Ans=-20)

10)11,8,17,14,23,24,31,32,

(Ans=43)

11)1.8,3,0.6,2.5,5,0.5,3.4,2,1.7,

(Ans=4.5)

12)1,2,3,611,20,37,68,

(This question got repeated for me twice same as 1)

13)9,3,6,21,9,12,33,15,

(Ans= 33-15)

14)-16,-8,4,24,12,-6,-40,

(Ans=-20)

15)4.2,26.0,8.9,8.4,52.0,17.8,16.8,104.0,

(Ans=17.8*2)

16)340,680,1428,3141.6,

17)7,-14,-4,15,-30,-20,-21

1)8,0.5,16,4,15,0.3,50,4.5,6,0.2,30,?

3)4,2,5,9,5,11,13,7,16,17,9,?

4)33,8,41,46,21,67,72,47,119,124,?

5)3,2,1,4,5,4,1,0,6,3,?

6)30.5,31,30,0,67.2,67,70,100,183.9?

7)48,24,35,7,16,8,75,15,80,40,?

8)1.8,3,0,6,2.5,5,0.5,3.4,2,1.7,4.8,6,?

9)1370,1320,1070,-180,?

Ans=0.8

->

9,3,24,4,9,3,36,6,9,3,30,?

->

52,62,42,78,89,68,49,61,39,63,76,?

->

-16,-8,4,24,12,-6,-40,?

->

49,6,25,4,36,5,81,5,?

->

9,3,6,21,9,12,33,15,18,?

->

12,3,15,14,6,19,9,23,18,12,?

->

-15,-14,34,32,-42,-39,58,54,-61,?

->

38,36,76,35,114,34,?

->

30.5,31,30,0,67.2,67,70,100,183.9,?

->

11,8,17,14,23,24,31,32,?

->

10,12,-36,-7,-5,15,19,21,?

->

44,4.4,0.88,0.264,0.1056,?

->

11.5,17.5,35.5,89.5,?

->

2,3,10,15,26,35,50,?

->

1/3,1/2,1/4,2 1/3,3 1/2, 4 1/4, 4 1/3, 6 1/2,?

->

5,1,2,8,1,0,9,2,3,14,1.3,2,?

1) 3,7,10,8,4,12,0,5,5,3,2,?

Ans:(Divide the 3 elements into one group ) 3+7=10,8+4=12,0+5=5,so 3+2=5 is the answer.

2) 0,1,1,2,0.5,2,2,4,2,2,4,3,7,2,?

3) 1,1,2,4,6,36,39,1521,?

4) 7,4,6,3,4.5,1.5,2.25,? Ans: -0.75

5) 2,9,5,49,11,169,? Ans:22

6) 49,7,98,16,4,48,9,3,36,25,5,?

7) 2,6,5,14,11,26,17,? Ans:60

8) 7,0,1,8,5,12,9,26,3,23,2,? Ans:28

9) 2,3,10,15,26,? Ans:35

10) 5,16,22,68,28,87,36,106,11,? Ans:45

11) 7776,625,64,9,?

12) 13,24,36,23,34,56,33,44,96,43,54,? Ans:116

13) 0,1,2,0.5,2,2,2,2,4,3,2,? Ans:3.5

14) 18,24,5,21,27,8,17,23,4,24,30,? Ans:9

15) 3,5,2,100,4,7,3,196,1,6,5,? Ans:144

16) 8,5,9,7,2,25,5,1,16,8,6,? Ans:15

17)-3,6,1,-2,4,-1,-1,2,-3,?

18)1/4,1/4,1/2,3/2,6,? Ans:30

19) 8,0.5,16,4,15,0.3,50,4.5,6,0.2,30,?

20) 9,4,16,6,36,21,441,?

Ans:421

21) 4,2,5,9,5,11,13,7,16,17,9,?

22) 33,8,41,46,21,67,72,47,119,124,?

23) 3,2,1,4,5,4,1,0,6,3,?

24) 30.5,31,30,0,67.2,67,70,100,183.9?

25) 48,24,35,7,16,8,75,15,80,40,?

26) 1.8,3,0,6,2.5,5,0.5,3.4,2,1.7,4.8,6,?

27) 1370,1320,1070,-180,?

Ans=0.8

28) 9,3,24,4,9,3,36,6,9,3,30,?

29) 52,62,42,78,89,68,49,61,39,63,76,?

30)

-16,-8,4,24,12,-6,-40,?

31)

49,6,25,4,36,5,81,5,?

33)

12,3,15,14,6,19,9,23,18,12,?

34)

-15,-14,34,32,-42,-39,58,54,-61,?

35)

38,36,76,35,114,34,?

36)

30.5,31,30,0,67.2,67,70,100,183.9,?

37)

11,8,17,14,23,24,31,32,?

38)

10,12,-36,-7,-5,15,19,21,?

39)

44,4.4,0.88,0.264,0.1056,?

40)

11.5,17.5,35.5,89.5,?

41)

2,3,10,15,26,35,50,?

42)

1/3,1/2,1/4,2 1/3,3 1/2, 4 1/4, 4 1/3, 6 1/2,?

43)

1.25,3,7.1,1.5,1,8.1,1.75,-1,9.1,0.75,2. 00

44)

5,1,2,8,1,0,9,2,3,14,1.3,2,?

45)

1 ,3 ,1 ,2.5 ,5 ,1 ,4 ,5 ,4 ,8 ,7

46) A series like this 41.45 ,41.5 ,42 ,18.23 ,18.2 ,18

47) 11 ,8 ,17 ,14 ,23 ,24 ,31 ,32

48) 4 ,3 ,144 ,1.5 ,2 ,9 ,3.2 ,2

49) 4.2 ,7.2 ,11.4 ,6.1 , 9.1 , 15.2 ,3.8 , 6.8

50) 1/5 , 1/2 , 1/3 , 2/5 ,1, 2/3, 3/5, 1 1/2 ,1, 4/5

51) 5, 1, 2, 8, 8, 1, 0, 9, 9, 2, 3

52) 5, 1, 2, 8, 1, 0, 9, 2, 3, 14, 1, 3

53) 6, 3, 3, 9, 12, 5, 7, 35, 8, 6, 2

54) 24, 42, 1/2, 2, 65, 56, 1 1/5, 5/6, 73, 37

55) 4, 2, 5, 9, 5, 11, 13, 7, 16, 17, 9

56) 8, 16, 3, 27, 4, 8, 7, 19, 2, 0, 7

58) 115, 100, 86, 74, 65, 60

59) 100, 98, 95, 90, 83

60) 0, 8, 12, 26, 23

61) 7.2, 2.2, 3.2, 16, 11, 12, 60, 55, 56

62) 18, 24, 5, 21, 8, 27, 17, 23, 4, 24, 30

63)

.7 , 1.2, 1.2 , 2.2 , 1.7, 3.2, 2.2, 4.2 , ?

.7+.5=1.2+.5=1.7 ans 2.7

64) 81, 9^2, 162, 49, 7^2, 98, 25, 5^2, 50, 64, 8^2 ?

81*2=162 so,ans = 64*2= 128

65) 1, 1, 2, 4 , 6, 36, 39, 1521, ?

1+1=2

4+2=6

36+3=39

1521+4= 1525 (ans)

66) 2, 3, 10, 15, 26, 35,50, ?

67) 2, 8, 3, 27, 4, 64, 5, 125, 6, 216, ?

See alternate no.s -> 2, 3, 4.ans=7

68) 2, 3, 6, 13, 28, ?

*2-1, *2+0, *2+1.ans= 28*2+3= 59

69) 38, 36, 76, 35, 114, 34, ?

Alternate -> 38+38=76

76+38=114

114+38=152 (ans)

70) 1/5, 1/2, 1/3, 2/5 , 1, 2/3,3/5, 3/2, 1, 4/5, ?

Alternate starting with 1/2 ; skip 2 and -> 1/2, 1, 3/2 , 2 (ans =2)

71) 96, 64, 128, 192, 128, 256, 288, 192, ?

Break such questions like this (96, 64, 128,) (192, 128, 256,) (288, 192, ?)

First*2=second set\'s numbers. First*3= third set. Ans=128*3

72) 1370, 1320, 1070, -180, ?

difference -> -50, -250, -1250 -> 50*5, 250*5, next will be -1250*5

73) 3, 2, 1, 4, 5, 4, 5, 1, 0, 6, 3, 2, ?

3,( 2, 1), 4,( 5, 4), 5, (1, 0), 6, (3, ?) second term one less . so ans = 2

74) 1 1 1 2 2 2 3 4 3 3 5 6

?

(1 1) 1 2 (2 2) 3 4 (3 3) 5 6 ? ans=4

75) 507, 169, 248, 62, 36, 12, 168, 42, 168 ?

(507= 169*3), 248, 62, (36=12*3), 168, 42, (168=x*3)-> x=56 (ans)

76) 7.2, 2.2, 3.2, 16, 11, 12, 60, 55, 56, ?

7.2 + 8.8= 16+ 44= 60 + 2.2= 62.2 (ans) [not sure about answer]

77) 2, 6, 5, 14, 11, 26, 17 , ?

Alternate starting with first: +3 , +6 , +6

78) 115, 100, 86, 74, 65, 60, ?

Difference : 15, 14, 12,9, 5 Now difference of these : 1, 2, 3, 4, next 5

So 5-5=0

Ans=60-0=60

79) 8 5 9 7 2 25 5 1 16 8 6 ?

(8 -5=3 ) -> 3^2=9 (7-2=5)->5^2= 25 5 1 16 (8- 6=2) so answer 2^2=4

80) -5 1 -11 23 29 17 -20 -14 ?

-5 (1 -12=-11) 23 (29 -12=17) -20 (-14 -12=-26) ans=-26

81) 3,7,10,8,4,12,0,5,5,3,2,?

Ans:(Divide the 3 elements into one group ) 3+7=10,8+4=12,0+5=5,so 3+2=5 is the answer.

82) 0,1,1,2,0.5,2,2,4,2,2,4,3,7,2,?

83) 1,1,2,4,6,36,39,1521,?

84) 7,4,6,3,4.5,1.5,2.25,? Ans: -0.75

85) 2,9,5,49,11,169,? Ans:22

86) 49,7,98,16,4,48,9,3,36,25,5,?

87) 2,6,5,14,11,26,17,? Ans:60

88) 7,0,1,8,5,12,9,26,3,23,2,? Ans:28

89) 2,3,10,15,26,? Ans:35

90) 5,16,22,68,28,87,36,106,11,? Ans:45

91) 7776,625,64,9,?

92) 13,24,36,23,34,56,33,44,96,43,54,? Ans:116

93) 0,1,2,0.5,2,2,2,2,4,3,2,? Ans:3.5

94) 18,24,5,21,27,8,17,23,4,24,30,? Ans:9

95) 3,5,2,100,4,7,3,196,1,6,5,? Ans:144

96) 8,5,9,7,2,25,5,1,16,8,6,? Ans:15

98) 1/4,1/4,1/2,3/2,6,? Ans:30

99) 1/4, 1/4, 1/2, 3/2, 6, ?

100) 0.8, 1.8, 3.6, 3.6, 4.6, 9.2, 9.2, 10.2, ?

101) 22, 19.5, 21.45, 33, 30.5, 33.55, 44, 41.5, ?

102) 15 3/4, 16, 26, 9 1/5, 9, 19, 64 2/3, 65, 75, 30 3/8, ?

103) 3, 2, 1, 4, 5, 4, 5, 1, 0, 6, 3, ?

104) 3/2, 2 1/4, 9/4, 7/2, 12 1/4, 49/4, 4/3, 1 1/7, 16/9, ?

105) 18, 24, 5, 21, 27, 8, 17, 23, 4, 24, 30, ?

106) 100, 98, 95, 90, 83, ?

107) 1, 3, 3, 2, 8, 10, 3, 4, 12, 4, 8, ?

108) 49, 7, 98, 16, 4, 48, 9, 3, 36, 25, 5, ?

109) 9, 12, 4, 8, 12, 15, 5, 9, 3, 6, 2, 6, 6, 9, ?

110) 5/6, 1/3, 1/2, 1/2, 2/8, 1/4, 5/6, 1/6, 2/3, 1/2, 1/3, ?

111) 33, 8, 41, 21, 67, 72, 47, 119, 124, ?

112) 1/7, 3/4, 4/9, 5/6, 7/11, 7/8, ?

113) 7, 4, 6, 3, 4.5, 1.5, 2.25, -0.75, ?

114) 1,2,3,6,11,20,37,68,

(sum of previous two+ current face value Ans=20+37+68)

115) 9,3,24,4,9,3,36,6,9,3,30,

(pattern is x*3,x*6 Ans=5)

116) 44,4.4,.88,.264,0.1056,

(x*.1,x*.2,x*.3

Ans=0.5*0.1056)

117) 38,36,76,35,114,34,

(Ans=38*4)

118) -12,6,-15,-5,28,-14,9,3,-18,

(Ans=9)

119) 5,1,2,8,8,1,0,9,9,2,3,

(Ans=14)

120) 56,89,33,21,57,88,35,19,60,85,30,

(Ans=24)

121) 3,4.5,7,4,6,5.5,5,7.5,10,6,

(Ans=9.0)

122) 7,-35,-34,-3,15,16,4,

(Ans=-20)

123) 11,8,17,14,23,24,31,32,

(Ans=43)

124) 1.8,3,0.6,2.5,5,0.5,3.4,2,1.7,

(Ans=4.5)

125) 1,2,3,611,20,37,68,

(This question got repeated for me twice same as 1)

126) 9,3,6,21,9,12,33,15,

(Ans= 33-15)

127) -16,-8,4,24,12,-6,-40,

(Ans=-20)

128) 4.2,26.0,8.9,8.4,52.0,17.8,16.8,104.0,

(Ans=17.8*2)

129) 340,680,1428,3141.6,

130) 7,-14,-4,15,-30,-20,-21

131) 11.5,17.5,35.5,89.5,

132) 4,2,4,8,6,8,16,

133) 3,4,12,6,1,8,8,4,5,6,30,

2nd Part: (Just go through the formula).

Concentrate Mainly on Time and work ,

Time and distance,

Ratio and Proportion ,

Probability

2) English Assessment Test:

Just basic of grammar, tenses, punctuation's, Business mail Formats:

Here is the pattern:

Q1. Which of the following will you choose for a short notice to change the lunch hours?

1)Specific details.

2)Context and problem.

3)Regarding lunch.

4)hours All the above.

Q2. kelly is a good babysitter.Qualified, professional and fun

1) dangling modifier.

2) run on sentence.

3) a sentence fragment.

Q3. The question below consists of a pair of related words followed by four pair of words. Select the pair that best express the relation in the original pair: Deprecate: Credit

a. enhance: disparage.

b. bait: heckle.

c. unfair: biased.

d. discourage: force.

Q4. Convert into passive/active voice.

1. They objected to my proposal(My proposal is objected by them).

3.

The invigilator was reading out the instructions(The instructions were being read by the invigilator).

Q5. Convert into direct/ indirect speech.

1. The preacher said, "Honesty is the best policy."

The preacher told that Honesty is the best policy.

2. I said to my father, "I am coming back after two hours

I told to my father that I will be coming back after two hours.

Q6. What does sexist language means?

(A)

Language indicating towards woman

(B)

Information conveyed as being a male

(C)

language indicating difference between man and woman

Q7. Which is in the correct sense??

(A)

This child, who was misdiagnosed, thrive by spirit.

(B)

This child, who was misdiagnosed, thrives by spirit.

(C)

This child, who was misdiagnosed, thrived by spirit.

Q8. It is considered a breach of etiquette ta have documents signed by administrative assistant

TRUE Or FALSE??

Q9. Sign by blue ink is authentic if done by blue ink TRUE or FALSE

Q10. Introduction should be added

(A)

before brainstorm.

(B)

same time of body of letter.

(C)

at end of letter.

Q11. Which is the correct way to end a business letter?

(A)

Regards.

(B)

Sincerely.

(C)

Respectfully.

(D)

Both B and C.

Ans: A.

Q12.Which is the correct use of pronoun ?

(a)

Each executive.

(b)

Few Of the executive.

(c)

One Of the Executive.

(d)

All Of the above.

Ans: A.

Q13. Which is correct?

(a)

Dear President Smith;

(b)

Dear Mr Smith;

(c)

Dear Mr Smith:

d)

Dear Mr Smith

Q14. The formal business letter contains.

1)

Regards.

2)

Sincerely.

3)

Respectfully.

4)

2&3.

5)

All above.

Q15.**Ranny was with sally n me.

Ranny was with sally n I.

Ranny was with me n Sally.

--find correct one

----------------------

Q16.what to include in business letter.

- purpose.

- reason of writing.

- For whom intended.

- all of above.

---------------------

Q17. Enclosures (3) meaning 3 attachments are there in addition to the letter. true or false?

Ans: True.

Q18. Which of the following will you choose for a short notice to change the lunch hours?

1) Specific details.

2) Context and problem.

3) Regarding lunch hours.

4) All the above.

Q19. how to end business letter.

- Regards.

- sincerely.

- respectfully.

- a & c.

Ans: Regards.

Q20. Is it necessary to include a table of contents regardless of the size of the document. true or false?

Ans: False.

Q21.Name is Roger Smith, who is also the president. What is the proper salutation?

-Dear Mr. Roger Smith,

-Dear Mr. Roger:

-Dear Mr. Smith:

-Dear President Smith:

Q22. The coachy my best friend play with me everyday. Write the sentence using comma at appropriate position

Ans: The Coachy,my best friend,play with me everyday.

Q23. In formal letter for better understanding.

1. Repeat ideas with picture and all.

2. repeat important ideas.

3. Refrain from repeating ideas.

4. One and two.

Ans: Refrain from repeating ideas.

12) Which is in the correct sense??

(A)This child, who was misdiagnosed, thrive by spirit.

(B)This child, who was misdiagnosed, thrives by spirit.

(C)This child, who was misdiagnosed, have thrived by spirit.

-----------------------------

Q. Which of the following will you choose for a short notice to change the lunch hours?

1) Specific details

2) Context and problem

3) Regarding lunch

4) hours All the above

Q. The question below consists of a pair of related words followed by four pair of words. Select the pair

that best express the relation in the original pair: Deprecate: Credit

a. enhance: disparage

b. bait: heckle

c. unfair: biased

d.

discourage: force

Q.

Convert into passive/active voice.

1.

They objected to my proposal

3.

The invigilator was reading out the instructions

Convert into direct/ indirect speech.

1. The preacher said, "Honesty is the best policy."

2. I said to my father, "I am coming back after two hours

---------------

Q. What does sexist language means?

(A)Language indicating towards woman

(B)Information conveyed as being a male

(C)language indicating difference between man and woman

Q. Which is in the correct sense??

(A)This child, who was misdiagnosed, thrive by spirit.

(B)This child, who was misdiagnosed, thrives by spirit.

(C)This child, who was misdiagnosed, thrived by spirit.

In formal document prepared for meeting should contain

1. Purpose of document.

2. User expection from the document.

4. All of these.

Q. Correct form of English:

a) Samuel was with Susan and I

b) Samuel was with Susan and me

c) Samuel was with I and Susan

d) Samuel was with me and Susan

e) None of these

Which one is correct?

Name is Mr.Roger Smith and he is president also.

1)

Dear Mr. Smith:

2)

Dear Mr.Roger,

3)

Dear Mr.Roger Smith:

4)

Dear President Smith;

5)

Dear Smith:

Find the active voice sentence below

1)

The car has driven by him

2)

He cleaned the car

The short form of mail to write regarding changing lunch hours, Which of the following options the form contains?

1) Specific details

2) Context and problem

3) Regarding lunch hours

4)1&3

5) all the above