Sei sulla pagina 1di 2

PELAPORAN SUMMATIF MATEMATIK TAHUN 2

Kod

Pernyataan Deskriptor

B1D1 B1D2 B1D3 B1D4 B1D5 Band 1 (Lengkap B1)

(nama murid) boleh menyatakan nombor bulat kumpulan dan ahli (nama murid) menguasai istilah dan perbendaharaan kata (nama murid) boleh mengenal simbol operasi asas matematik dan simbol sama dengan(=) (nama murid) boleh mengenal mata wang Malaysia (nama murid) boleh mengenal bentuk tiga dimensi (3D) dan bentuk dua dimensi (2D) Syabas diucapkan kepada (nama murid) di atas pencapaian yang amat membanggakan. (nama murid) telah menguasai sepenuhnya Band 1 dan layak ke Band 2.

B2D1 B2D2 B2D3 B2D4 B2D5 B2D6 B2D7 Band 2 (Lengkap B2)

(nama murid) boleh menyatakan kuantiti nombor bulat (nama murid) boleh menentukan nilai tempat dan nilai digit nombor bulat (nama murid) menguasai konsep pecahan (nama murid) menguasai konsep perpuluhan (nama murid) boleh menyatakan nilai wang (nama murid) boleh membaca muka jam dan alat pengukuran (nama murid) boleh menyatakan ciri-ciri bentuk 3D dan 2D Syabas diucapkan kepada (nama murid) di atas pencapaian yang amat membanggakan. (nama murid) telah menguasai sepenuhnya Band 2 dan layak ke Band 3.

B3D1 B3D2 B3D3 B3D4 B3D5 B3D6 Band 3 (Lengkap B3) B4D1 Band 4 (Lengkap B4) B5D1 Band 5 (Lengkap B5) B6D1 Band 6
Updated 8-May-11

(nama murid) boleh menyelesaikan operasi asas matematik (nama murid) boleh membuat pembundaran nombor (nama murid) boleh menyatakan pecahan wajar (nama murid) boleh menyatakan nombor perpuluhan (nama murid) boleh membuat perekodan waktu, pengukuran dan penganggaran dalam unit piawai (nama murid) boleh mengenalpasti bentangan bentuk 3D Syabas diucapkan kepada (nama murid) di atas pencapaian yang amat membanggakan. (nama murid) telah menguasai sepenuhnya Band 3 dan layak ke Band 4. (nama murid) boleh menyelesaikan masalah matematik Syabas diucapkan kepada (nama murid) di atas pencapaian yang amat membanggakan. (nama murid) telah menguasai sepenuhnya Band 4 dan layak ke Band 5. (nama murid) berjaya menyelesaikan masalah matematik yang kompleks menggunakan pelbagai strategi Syabas diucapkan kepada (nama murid) di atas pencapaian yang amat membanggakan. (nama murid) telah menguasai sepenuhnya Band 5 dan layak ke Band 6. (nama murid) dapat mengaplikasikan pengetahuan dan kemahiran matematik bagi menzahirkan idea, kreativiti dan inovasi Syabas diucapkan kepada (nama murid) di atas pencapaian yang sangat membanggakan.

PELAPORAN SUMMATIF MATEMATIK TAHUN 2

Kod
(Lengkap B6)

Pernyataan Deskriptor
(nama murid) telah menguasai sepenuhnya Matematik KSSR Tahun 2.

Updated 8-May-11

Valuta