Sei sulla pagina 1di 1

Avaluaci 1

NActivitat 1

Tema El planeta Terra

Activitat Qu s un terratrmol?

Nom i cognoms: Andrea Santiago Cuenca 1. Un terratrmol s un moviment que provoquen les plaques, ja que es troben en forma de puzzle, i que, amb el lent moviment d'aquestes, quan una xoca amb l'altra, es produeix una deformaci de la roca fins que supera la seua resistncia, provocant una srie d'ondes(sacsejades). 2.

A la litosfera. En sacsejades ssmiques. L'hipocentre s el punt de l'interior de la terra on s'origina el terratrmol i l' epicentre es el punt de la superfcie situat en la vertical de l'hipocentre. El sismgraf. Els sismgraf bsic i antic funcionava utilitzant un suport, que es posava al terra i un pndol i, baix d'aquest un paper per a que quan hi haguera un corriment de terra, el pndol anara dibuixant i anara registrant el moviment amb traos quebrats. L'escala de Richter. En factors numerats de l'1 al 10. Si un terratrmol s un punt ms greu que un altre, vol dir que s deu vegades ms potent que l'altre.

Coincideix perqu la majoria dels terratrmols es troben al sud de la pennsula i part nord d'frica, que s on es junten les plaques Ibrica i Africana. El lloc on es produeixen ms terratrmols s en la zona d'Amrica cap a l'oest, la part del Jap, d'Indonsia, Nova Celanda i Turquia (25 d'octubre del 2011). En aquestes s on limiten les plaques Nord americana, Pacfica, Sud americana, de Nazca, Australiana, Arbica i Euroasitica.