Sei sulla pagina 1di 6

Activitat sobre el meu pas

Nana Diakite, 4t D INS La Serreta . Rub, Valls Occidental

Mali

Pesca al llac sagratAntogo, Mali. Increble !

Els dogons sn un poble del meu pas que conserven les seves tradicions .. Aquesta s pescar un cop a lany a llac sagrat Antogo. Hi ha moltes persones que participenen aquesta pesca, per noms els homes- no importa si sn grans o petits. L'objectiu s pescar el
2

peix ms gran.Cal esperar el llanament dun tret per commenar . I desprs de pescar fan festes al poble . Situat a la regi Mali de Gao, el petit llac Antogo s considerat sagrat per l'tnia Dogon. La pesca est prohibida en les seves aiges, la presncia de les dones en els seus voltants, tamb. Noms un dia a l'any, en plena poca seca, quan la cruesa del clima i la manca de precipitacions amenacen amb despullar per complet del lquid element, quan sembla que est donant els seus ltims raneres, centenars de dogons procedents de tots els racons del pas es concentren en els seus marges i esperen ansiosos sota un sol abrasador al fet que el xaman del poble de Bamba acabi de pronunciar uns cntics ancestrals i obtingui el beneplcit dels dus per llanar-se laigua massivament i donar forma i color a un espectacle nic al mn.

Aquestes dones sn de dues tnies diferent que tenen la seva manera prpia de vestir ,de tatuatges ,de menjar,i de portar les trenes .Tamb, per tothom porta mocador als cabells .Els homes tamb han de dur mocador ,per l han de portar quan tenen 30 anys o ms i si comencen a portar mocador no poden sortir sense ell.

Aix sn les disfresses que porten en les seves festes per ballar .Quan comencen a ballar ningn no pot pasar per davnat dels dansaires ,i si cap persona est malalta perqu de les disfresses que porten estan fabricades dun material que foragita els mals esperits.

Activitat sobre el meu pas


Nana Diakite, 4t D INS La Serreta . Rub, Valls Occidental