Sei sulla pagina 1di 24

4/2/2015

TalentCoachingCentre:MCQTESTChapter=1"HOMEOSTASIS"

More NextBlog moazzambutt56@gmail.com Dashboard SignOut

TALENTCOACHINGCENTRE
S A T U R DA Y , J A NU A R Y 16, 2010

ABOU T ME

MCQTESTChapter=1"HOMEOSTASIS"

M AN SOOR AH M E D

Q:1:Homeostasisistheprocessofmaintainingaconstant

Assistantprofessorin

_______________environmentdespite

Biologycell#

_________________conditions.

03337544304
V I EW MY CO MP LET E

(A)External,internal

P R O FI LE

(B)Internal,external
LAB ELS

(C)BothAandB

MCQTESTCHAPTER#2SUPPORT
ANDMOVEMENT(1)

(D)Noneofthese
Q:2:Homeostasisisbasedon

MCQTESTChapter#3
COORDINATIONAND
CONTROL(1)

(A)Thermoregulationonly

MCQTESTChapter#4
REPRODUCTION(1)

(B)Catabolism

MCQTESTCHAPTER#5VARIETY
OFLIFE(1)

(C)Feedbackmechanism

MCQTESTChapter#5GROWTH
ANDDEVELOPMENT(1)

(D)Anabolism

MCQTESTCHAPTER#6DNAand
Chromosomes(1)

Q:3:Twomajorcontrolcentersforhomeostasisare

MCQTESTChapterNo:4THE
CELL(1)

(A)ExocrineandEndocrineglands

MCQTESTChapter=1(THE
BIOLOGY)(1)

(B)ApocrineandHeterocrineglands

MCQTESTChapter=1
HOMEOSTASIS(1)

(C)ReceptorsandEffectors

MCQTESTChapter=2(BIOLOGICAL
MOLECULES)(1)

(D)BrainandEndocrineglands

MCQTESTChapter=3(ENZYMES)(1)

Q:4:Whichofthefollowingactivityisregulatedby
Homeostasis

http://talentcentre.blogspot.com/2010/01/mcqtestchapter1homeostasis.html

1/24

4/2/2015

TalentCoachingCentre:MCQTESTChapter=1"HOMEOSTASIS"

(A)Temperature
(B)Waterbalance
(C)Bloodsugarlevel
(D)AllA,BandC
Q:5:whatshouldbethe"Regulator"inthischart?

(A)Medullaoblangata
(B)Pituitarygland
(C)Spinalcord
(D)Hypothalamus
Q:6:Whatarethecomponentsoffeedbackmechanism?
(A)Receptors,Insulators,Effectors
(B)Receptors,Suppressors,Effectors
(C)Receptors,Regulators,Effectors
(D)Receptors,Depressors,Effectors
Q:7:Acellisplacedinasolutionandswells.Thissolutionis
(A)Isotonictocell
(B)Hypertonictocell
http://talentcentre.blogspot.com/2010/01/mcqtestchapter1homeostasis.html

2/24

4/2/2015

TalentCoachingCentre:MCQTESTChapter=1"HOMEOSTASIS"

(C)Hypotonictocell
(D)Noneofthese
Q:8:Inanisotonicsolutiontherewouldbe
(A)Nonetmovementofwater
(B)Netmovementofwaterintothecell
(C)Netmovementofwateroutofthecell
(D)Burstingofthecell
Q:9:Acellwhoseinternalsaltconcentrationis0.3/literis
placedinasolutionhavingsaltconcentration0.5/liter.The
solutionis
(A)Isotonictothecell
(B)Hypotonictothecell
(C)Hypertonictocell
(D)Noneofthese
Q:10:Osmosisisdefinedas
(A)Flowofsolvent(water)throughSemipermeable
membranefromhighertoless
Concentratedsolution
(B)Flowofsolvent(water)throughSemipermeable
membranefromlesstohigher
Concentratedsolution
(C)FlowofasolutefromaSemipermeablemembrane
(D)Flowofwaterwithoutmembrane
Q:11:Plasmolysisofahumanredbloodcellwouldoccurifthe
cellwere
(A)Inanisotonicsolution

http://talentcentre.blogspot.com/2010/01/mcqtestchapter1homeostasis.html

3/24

4/2/2015

TalentCoachingCentre:MCQTESTChapter=1"HOMEOSTASIS"

(B)Inahypertonicsolution
(C)Inahypotonicsolution
(D)Noneoftheabove
Q:12:Whenananimalcellisplacedinahypotonic
environment,itwill
(A)Undergocytolysis
(B)Undergoplasmolysis
(C)Beatequilibrium
(D)Itsturgorpressuredecreases
Q:13:Thecontractilevacuoleofaparameciumshouldbe
activewhentheparameciumisin
(A)Anisotonicenvironment
(B)Ahypotonicenvironment
(C)Ahypertonicenvironment
(D)Anyenvironment
Q:14:Thetendencyofasolutiontotakeupwaterwhen
separatedfrompurewaterbyaselectivelypermeable
membraneiscalled
(A)Osmoticpressure
(B)Turgorpressure
(C)Diffusionpressuredeficit
(D)Waterpotential
Q:15:Xerophyteshave
(A)Deeprootsforwateruptake
(B)Succulentstemsforstorageofwater
http://talentcentre.blogspot.com/2010/01/mcqtestchapter1homeostasis.html

4/24

4/2/2015

TalentCoachingCentre:MCQTESTChapter=1"HOMEOSTASIS"

(C)Fewstomatatolimitwaterloss
(D)AllA,BandC
Q:16:Aplantwithoutcuticleinleavesandstem,having
increasednumberofstomata,partiallyorcompletely
submergedinwateris
(A)Mesophyte
(B)Hydrophyte
(C)BothAandB
(D)Halophyte
Q:17:Theentryofwaterfromsaltysoilintotherootsof
halophytestakesplacebecausetherootcellsofhalophytes
develop
(A)Highwaterpotential
(B)Lowosmoticpressure
(C)Lowwaterpotential
(D)Allofthese
Q:18:______________areanimalsthatdonotadjusttheir
internalosmolarityandareisotonicwiththeirenvironment.
(A)Osmoconformers
(B)Osmoregulators
(C)Thermoregulators
(D)Thermoconfermors
Q:19:______________areanimalsthatarenotisotonic
withtheirenvironmentandhavedevelopedmechanismsto
regulatetheirinternalsoluteandwaterconcentrations.
(A)Osmoconformers
http://talentcentre.blogspot.com/2010/01/mcqtestchapter1homeostasis.html

5/24

4/2/2015

TalentCoachingCentre:MCQTESTChapter=1"HOMEOSTASIS"

(B)Osmoregulators
(C)Thermoregulators
(D)BothAandB
Q:20:Whatiscorrectfordiagrambelow?

(A)Cell"A"willloseH2O,Cell"B"willgainH2O,Cell"C"
neithergainnorlosesH2O
(B)Cell"A"neithergainnorlosesH2O,Cell"B"willgain
H2O,Cell"C"willloseH2O
(C)Cell"A"willgain,Cell"B"neithergainnorlosesH2O,Cell
"C"willloseH2O
(D)Cell"A"willgainH2O,Cell"B"willloseH2O,Cell"C"
neithergainnorlosesH2O
Q:21:Anincreaseinbloodsugarleveltriggersthereleaseof
thehormoneinsulinbythepancreas,thehormoneinsulin
lowersbloodsugarlevelrestoringthebodytoitsoriginal
bloodglucoselevelbyconvertingglucosetoglycogen.Thisis
anexampleof
(A)Positivefeedback
(B)Negativefeedback
(C)Homeostaticimbalance

http://talentcentre.blogspot.com/2010/01/mcqtestchapter1homeostasis.html

6/24

4/2/2015

TalentCoachingCentre:MCQTESTChapter=1"HOMEOSTASIS"

(D)Noneofthese
Q:22:Afishinfreshwater
(A)Producesdiluteurine
(B)Haveahypertonicbody
(C)Producesconcentratedurine
(D)AandB
Q:23:Seawateris_________________________toHag
fishes.
(A)Isotonic
(B)Hypotonic
(C)Hypertonic
(D)Noneofthese
Q:24:Afishinmarinewater
(A)Producesconcentratedurine
(B)Haveahypotonicbody
(C)Producesdiluteurine
(D)AandB
Q:25:Metabolicwateris
(A)Wateroutsidethecellsofanimals
(B)Producedbyoxidationoffats
(C)Usefultodesertmammals
(D)BandC
Q:26:Plantsdonotexcreteammonia,ureaanduricacid
because
http://talentcentre.blogspot.com/2010/01/mcqtestchapter1homeostasis.html

7/24

4/2/2015

TalentCoachingCentre:MCQTESTChapter=1"HOMEOSTASIS"

(A)Theylacknitrogenouscompounds
(B)Theirmetabolismisproteinbased
(C)Theirnitrogenousproductsarerecycled
(D)AllA,BandC
Q:27:Plantsexcrete
(A)Excesswater
(B)Excessoxygen
(C)Excesscarbondioxide
(D)AllA,BandC
Q:28:Whichoneofthefollowinghasmaximumtoxicity?
(A)Ammonia
(B)Urea
(C)Uricacid
(D)Creatinine
Q:29:Whichoneofthefollowinghasmediumtoxicity?
(A)Ammonia
(B)Urea
(C)Uricacid
(D)Water
Q:30:Whichoneofthefollowinghasleasttoxicity?
(A)Ammonia
(B)Urea
(C)Uricacid
http://talentcentre.blogspot.com/2010/01/mcqtestchapter1homeostasis.html

8/24

4/2/2015

TalentCoachingCentre:MCQTESTChapter=1"HOMEOSTASIS"

(D)Allarehighlytoxic
Q:31:Guttationtakesplacethrough
(A)Stomata
(B)Injuredtissue
(C)Lenticels
(D)Hydathodes
Q:32:TheexcretoryorgansofPlanariaareknownas
(A)Protonephridia
(B)Flamecells
(C)BothAandB
(D)Metanephridia
Q:33:TubularexcretorysystemofEarthwormconsistof
(A)Protonephridia
(B)Coxalglands
(C)Malpighiantubules
(D)Metanephridia
Q:34:Theinternalopeningofthemetanephridiumisknown
as
(A)Nephrostome
(B)Nephridiopore
(C)Excretorypore
(D)AllA,BandC
Q:35:LiverSynthesize
(A)Nonessentialaminoacids
http://talentcentre.blogspot.com/2010/01/mcqtestchapter1homeostasis.html

9/24

4/2/2015

TalentCoachingCentre:MCQTESTChapter=1"HOMEOSTASIS"

(B)Plasmaproteins
(C)Cholesterol
(D)AllA,BandC
Q:36:Inhumans,excessnitrogeniseliminatedfromthebody
bymainlyconvertingitto
(A)Urea
(B)Uricacid
(C)Ammonia
(D)Aminephosphate
Q:37:Theliveris
(A)Smallestinternalorgan
(B)Mediumsizedinternalorgan
(C)Body'slargestinternalorgan
(D)Alloptionsareincorrect
Q:38:Thethreemajorbodyfuelsmanagedbytheliverare
(A)Protein,vitamins,andminerals
(B)Carbohydrate,fat,andprotein
(C)Glucose,fructose,andsucrose
(D)Glucose,iron,andprotein
Q:39:Pigmentsfoundinbileareformedduring
______________catabolism
(A)Haemcatabolism
(B)Globincatabolism
(C)CholesterolCatabolism
(D)BothAandC

http://talentcentre.blogspot.com/2010/01/mcqtestchapter1homeostasis.html

10/24

4/2/2015

TalentCoachingCentre:MCQTESTChapter=1"HOMEOSTASIS"

Q:40:Thenephronis
(A)Thesiteofurinestorage
(B)Thefunctionalunitofthekidney
(C)ThesitewhereADHisproduced
(D)Alsocalledthe"Bowman'scapsule"
Q:41:Fromthedistalconvolutedtubule,filtratewillthenbe
carriedtothe:
(A)Renalcorpuscle
(B)Collectingduct
(C)Nephronloop
(D)Proximalconvolutedtubule
Q:42:Allofthefollowingarenormallyfoundinurineexcept
(A)Sodiumions
(B)Uricacid
(C)Creatinine
(D)Glucose
Q:43:_______________hormoneregulatesthetransferof
sodiumfromthenephrontotheblood.
(A)Parathormone
(B)Antidiuretic
(C)Aldosterone
(D)Vasopression
Q:44:Conversionofammoniaintourea,occursin
(A)Kidneys
(B)Lungs
(C)Intestine
http://talentcentre.blogspot.com/2010/01/mcqtestchapter1homeostasis.html

11/24

4/2/2015

TalentCoachingCentre:MCQTESTChapter=1"HOMEOSTASIS"

(D)Liver
Q:45:Separationofaminoacidintoaminoandcarboxyl
groupisknownas
(A)Amination
(B)Excretion
(C)Deamination
(D)Egestion
Q:46:Uricacidisthechiefnitrogenouswastematerialinthe
excretorysystemof
(A)Reptiles
(B)Birds
(C)Insects
(D)Allofthese
Q:47:Whichofthefollowingisnotstructureofkidney
(A)Cortex
(B)Medulla
(C)Pelvis
(D)Ureth
Q:48:Inmammaliankidney,thepyramidsareseenin
(A)Cortex
(B)Medulla
(C)Pelvis
(D)Hilus
Q:49:ThenumberofnephronsinONEkidneyofmanis
(A)4million
http://talentcentre.blogspot.com/2010/01/mcqtestchapter1homeostasis.html

12/24

4/2/2015

TalentCoachingCentre:MCQTESTChapter=1"HOMEOSTASIS"

(B)2million
(C)8million
(D)1million
Q:50:ADHincreases__________of___________from
thecollectingduct.
(A)Absorption,sodium
(B)Diffusion,chlorine
(C)Absorption,water
(D)Diffusion,Ammonia
Q:51:Twocountercurrentsystemsareformedinthekidney
bythe
(A)HenlesloopandPCT
(B)HenlesloopandDCT
(C)HenlesloopandCollectingduct
(D)HenlesloopandVasarectae
Q:52:Cholesterolisexcretedinthe
(A)Sebum
(B)Bile
(C)Sweat
(D)BothAandB
Q:53:Malpighianbodyiscomposedof
(A)Bowmanscapsuleonly
(B)Glomerulusonly
(C)Bowmanscapsule&Glomerulus
(D)HenlesloopandVasarectae
http://talentcentre.blogspot.com/2010/01/mcqtestchapter1homeostasis.html

13/24

4/2/2015

TalentCoachingCentre:MCQTESTChapter=1"HOMEOSTASIS"

Q:54:Dailyurineoutputofmanis
(A)12liters
(B)13liters
(C)14liters
(D)15liters
Q:55:Tubularstructurewhichcarriesurinefrombladderto
outside
(A)Ureter
(B)Hilus
(C)Pelvis
(D)Urethra
Q:56:Ultrafiltrationoccursin
(A)Bowmanscapsule
(B)Proximalconvolutedtube
(C)Henlesloop
(D)Distalconvolutedtube
Q:57:Thegreaterthedemandofconservingwater,thegreater
wouldbethenumberof
(A)Juxtamedullarynephrons
(B)Corticalnephrons
(C)Capillariesofglomerulus
(D)BothAandB
Q:58:Eachkidneyisenclosedbyathinmembranous
coveringcalled
(A)Peritonium
http://talentcentre.blogspot.com/2010/01/mcqtestchapter1homeostasis.html

14/24

4/2/2015

TalentCoachingCentre:MCQTESTChapter=1"HOMEOSTASIS"

(B)Peritreme
(C)Perizonium
(D)AllA,BandC
Q:59:pHofhumanurineis
(A)7.4
(B)3.5
(C)5.00
(D)8.00
Q:60:Thehormonewhichincreasesthereabsorptionof
calciumionsinnephronis
(A)Aldosterone
(B)Parathormone
(C)Antidiuretic
(D)Vasopression
Q:61:Theprocessbywhichsomepoisonoussubstancesare
secretedfrompreitubularcapillariesintonephricfiltrateis
termedas
(A)Tubularreabsorption
(B)Tubularsecretion
(C)Countercurrentexchange
(D)Noneofthese
Q:62:Itisacyclicprocessofenzymaticreactionswhich
operatesinthelivercellsasresultofwhichureaisformed
fromammonia,carbondioxideandNH2group
(A)Ornithinecycle
http://talentcentre.blogspot.com/2010/01/mcqtestchapter1homeostasis.html

15/24

4/2/2015

TalentCoachingCentre:MCQTESTChapter=1"HOMEOSTASIS"

(B)Citrulinecycle
(C)Argininecycle
(D)Allofthese
Q:63:Selectthecorrectfornitrogenouswastesinthis
diagram

(A)"A"Urea"B"Ammonia"C"Uricacid
(B)"A"Uricacid"B"Ammonia"C"Urea
(C)"A"Ammonia"B"Urea"C"Uricacid
(D)"A"Ammonia"B"Uricacid"C"Urea
Q:64:Bloodentersthekidneythroughabranchoftheaorta
called
(A)Afferentarteriole
(B)Renalartery
(C)Efferentarteriole
(D)Renalvein
Q:65:Acapillarytuftfromwhichfluidleavesthecirculatory
http://talentcentre.blogspot.com/2010/01/mcqtestchapter1homeostasis.html

16/24

4/2/2015

TalentCoachingCentre:MCQTESTChapter=1"HOMEOSTASIS"

system.
(A)Bowman'scapsule
(B)Proximalconvolutedtube
(C)Glomerulus
(D)LoopofHenle
Q:66:Inectothermsandendothermsheatcanbelostthrough
(A)Evaporation
(B)Radiation
(C)Convection
(D)AllA,BandC
Q:67:About_______%ofkidneystonesarecomposedof
Calciumoxalateorphosphate.
(A)5%
(B)20%
(C)70%
(D)90%
Q:68:About_______%ofkidneystonesarecomposedof
Uricacid.
(A)5%
(B)20%
(C)70%
(D)90%
Q:69:Dialysiscleansthebloodby
(A)Anartificialkidney
http://talentcentre.blogspot.com/2010/01/mcqtestchapter1homeostasis.html

17/24

4/2/2015

TalentCoachingCentre:MCQTESTChapter=1"HOMEOSTASIS"

(B)Filteringitwithinabdomen
(C)Removingglucosefromblood
(D)BothAandB
Q:70:Haemodialysismeans
(A)Removingtheblood
(B)Cleaningtheblood
(C)Dilutingtheblood
(D)Alloptionsarecorrect
Q:71:Theseareanimalsthatproducemetabolicheatatlow
ratesandrelyprimarilyonthermalconditionsoftheir
surroundings.
(A)Endotherms
(B)Heterotherms
(C)Ectotherms
(D)BothBandC
Q:72:Theseareanimalscapableofvaryingdegreesof
endothermicheatproduction,buttheygenerallydonot
regulatebodytemperaturewithinasnarrowarangeas
endotherms.
(A)Ectotherms
(B)Poikilotherms
(C)Heterotherms
(D)Noneofthese
Q:73:Itistechniqueofbreakingkidneystonesinsidekidneys,
ureters,andurinarybladder
(A)Lithotrophy
http://talentcentre.blogspot.com/2010/01/mcqtestchapter1homeostasis.html

18/24

4/2/2015

TalentCoachingCentre:MCQTESTChapter=1"HOMEOSTASIS"

(B)Lithography
(C)Lithotripsy
(D)Alloptionsarecorrect
Q:74:Mammalsmaintaintheirbodytemperaturewithina
rangeof
(A)25Cto35C
(B)30Cto40C
(C)36Cto43C
(D)36Cto38C
Q:75:Birdsmaintaintheirbodytemperaturewithinarange
of
(A)25Cto35C
(B)30Cto40C
(C)41Cto43C
(D)36Cto38C
Q:76:Regulationofbodytemperatureinhomiothermsduring
highenvironmentaltemperatureinvolve
(A)Vasodilation
(B)Loweringthehairs
(C)Reductioninsubcutaneousfat
(D)AllA,BandC

Q:77:Regulationofbodytemperatureinhomiothermsduring
coldenvironmentaltemperatureinvolve
(A)Vasoconstriction
(B)Erectionofhairs
http://talentcentre.blogspot.com/2010/01/mcqtestchapter1homeostasis.html

19/24

4/2/2015

TalentCoachingCentre:MCQTESTChapter=1"HOMEOSTASIS"

(C)Increaseinsubcutaneousfat
(D)AllA,BandC
Q:78:_____________displacethesetpointof
hypothalamusabovethenormalpointof37C
(A)Pyrenins
(B)Pyridoxins
(C)Pyrogens
(D)AllA,BandC
Q:79:Ananimalwhentakenintohotarealoosesheatby
sweatingandwhentocoldareaincreasesmuscularactivityto
producemoreheat.Theanimalinthisthoughtis
(A)Homiothermic
(B)Poikilothermic
(C)Ectothermic
(D)Noneofthese
Q:80:Whichcycleisshowninthisdiagram

http://talentcentre.blogspot.com/2010/01/mcqtestchapter1homeostasis.html

20/24

4/2/2015

TalentCoachingCentre:MCQTESTChapter=1"HOMEOSTASIS"

(A)Ornithine
cycle
(B)Ureacycle
(C)Urinecycle
(D)BothA
andB

AnswerKey:>

1.B
2.C
3.D
4.D
5.D
6.C
7.C
8.A
9.C
10.B
11.B
12.A
13.B
14.A
http://talentcentre.blogspot.com/2010/01/mcqtestchapter1homeostasis.html

21/24

4/2/2015

TalentCoachingCentre:MCQTESTChapter=1"HOMEOSTASIS"

15.D
16.B
17.C
18.A
19.B
20.D
21.B
22.D
23.A
24.D
25.D
26.C
27.D
28.A
29.B
30.C
31.D
32.C
33.D
34.A
35.D
36.A
37.C
38.B
39.A
40.B
41.B
42.D
43.C
44.D
45.C
46.D
47.D
48.B
49.D
50.C
51.D
52.B
53.C
54.A
55.D
56.A
57.A
58.A
59.C
http://talentcentre.blogspot.com/2010/01/mcqtestchapter1homeostasis.html

22/24

4/2/2015

TalentCoachingCentre:MCQTESTChapter=1"HOMEOSTASIS"

60.B
61.B
62.A
63.C
64.B
65.C
66.D
67.C
68.A
69.D
70.B
71.C
72.C
73.C
74.D
75.C
76.D
77.D
78.C
79.A
80.D
P O S T ED B Y MA NS O O R A H MED A T 12: 10 A M
LA B ELS : MCQ T ES T CH A P T ER =1 H O MEO S T A S I S

1CO MMENT:
way2college February26,2013at6:12AM
NICEBLOG!!!Yourblogisveryinformative.Iwouldreallylike
tocomebackagainrighthereforlikewisegoodarticlesorblog
posts.Thanksforsharinganiceinformation.
TopMBACollegesinBhopal
MBAcollegesinBhopal

Reply

http://talentcentre.blogspot.com/2010/01/mcqtestchapter1homeostasis.html

23/24

4/2/2015

TalentCoachingCentre:MCQTESTChapter=1"HOMEOSTASIS"

Enteryourcomment...

Commentas:

Publish

NewerPost

MoazzamButt(Google)

Signout

Notifyme

Preview

Home

OlderPost

Subscribeto:PostComments(Atom)

LAB ELS

MCQ TESTCH A P TER#2SU P P O RTA N D MO V EMEN T( 1 )


MCQ TESTCH A P TER#5 V A RIETY O F L IF E( 1 )
MCQ TESTCH A P TER#6D N A A N D CH RO MO SO MES( 1 )
MCQ TESTCH A P TER#3CO O RD IN A TIO N A N D CO N TRO L ( 1 )
MCQ TESTCH A P TER#4REP RO D U CTIO N ( 1 )
MCQ TESTCH A P TER#5 GRO W TH A N D D EV EL O P MEN T( 1 )
MCQ TESTCH A P TERN O :4TH ECEL L ( 1 )
MCQ TESTCH A P TER=1 ( TH EBIO L O GY ) ( 1 )
MCQ TESTCH A P TER=1 H O MEO STA SIS( 1 )
MCQ TESTCH A P TER=2( BIO L O GICA L MO L ECU L ES) ( 1 )
MCQ TESTCH A P TER=3( EN Z Y MES) ( 1 )

http://talentcentre.blogspot.com/2010/01/mcqtestchapter1homeostasis.html

24/24