Sei sulla pagina 1di 4

View Attempt https://scholar.uh.edu/webct/urw/lc305051878.tp305053160/ViewStudent...

View Attempt 6 of unlimited


Title: Chapter 13
Started: September 20, 2009 10:58 PM
Submitted: September 20, 2009 11:22 PM
Time spent: 00:24:15
Total score: 9/12 = 75% Total score adjusted by 0.0 Maximum possible score: 12

1. IMF in solution 42
What is the strongest form of intermolecular force between solute and solvent in a solution
of CH4(g) in C6H14(l)?

Student Correct
Value Feedback
Response Answer
1. ion-dipole 0%
2. dipole- 0%
dipole
3. hydrogen 0%
bonding
4. dipole- 0%
induced
dipole
5. dispersion 100%

Score: 1/1

2. Relative Solubility 43
Which of the following is less soluble in hexane, ethanol or CH3Br(l). Don't try to type the
subscripts, just use letters and numbers.

Student Response Value Correct Answer


1. ethanol 100% Equals ethanol (100%)

Score: 1/1

3. Solution Energetics 2
An ionic compound has a very negative heat of solution in water. Would you expect it to be
very soluble, slightly soluble or nearly insoluble in water?

Student Response Value Correct Answer


Equals very soluble (100%)
1. very soluble 100%
Contains very (0%)

1 of 4 20-Sep-09 11:27 PM
View Attempt https://scholar.uh.edu/webct/urw/lc305051878.tp305053160/ViewStudent...

Score: 1/1

4. Henry's Law Calculation 1


The partial pressure of CO2 gas about the liquid in a carbonated drink is 4.0. Assuming that
the Henry's law constant for CO2 in the drink is that same as that in water, 3.7 x 10-2 mol/L
atm, calculate the solubility of carbon dioxide in this drink.

Student Response Value Correct Answer


Answer .148 100% 0.148

Score: 1/1

5. Chapter 8 Molality 8
Determine the molality of a solution prepared by dissolving 4.93 g of heptane in 95.1 g of
benzene.

Student Response Value Correct Answer


Answer .517 100% 0.52

Score: 1/1

6. Chapter 8 MF to molal 6
Determine the molality of a solution of ethanol dissolved in water for which the mole fraction
of ethanol is 0.12.

Student Response Value Correct Answer


Answer 2.96 0% 7.58

Score: 0/1

7. Ionic Dissociation Calculation 7


How many moles of solute particles are present in 1.32 mL of 0.522 M Na2SO4? Use
scientific notation with 3 significant figures!!!!

Student Response Value Correct Answer


Answer 3.07E-3 0% 2.07E-3 (2.07 × 10-3)

Score: 0/1

2 of 4 20-Sep-09 11:27 PM
View Attempt https://scholar.uh.edu/webct/urw/lc305051878.tp305053160/ViewStudent...

8. General Properties Comparison 2


Consider the solutions, 0.06 m urea [(NH2)2C=O)], 0.03 m AgNO3 and 0.02 m CaCl2. Which
has (i) the lowest osmotic pressure, (ii) the highest vapor pressure, (iii) the highest boiling
point?

Student Correct
Value Feedback
Response Answer
1. (a) 0.06 0%
m urea
(b) 0.03
m AgNO3
(c) 0.02
m CaCl2
2. (a) 0.06 0%
m urea
(b) 0.06
m urea
(c) 0.02
m CaCl2
3. (a) 0.06 0%
m urea
(b) 0.02
m CaCl2
(c) 0.02
m CaCl2
4. (a) 0.02 0%
m CaCl2
(b) 0.06
m urea
(c) 0.06
m urea
5. all will 100%
be the
same

Score: 0/1

9. Chapter 8 BP 4
Calculate the boiling point (in degrees C) of a solution made by dissolving 2.09 g of fructose
(C6H12O6) in 53.4 g of water. The Kbp of the solvent is 0.512 K/m and the normal boiling
point is 373 K.

Student Response Value Correct Answer


Answer 100.55 100% 100.111

Score: 1/1

3 of 4 20-Sep-09 11:27 PM
View Attempt https://scholar.uh.edu/webct/urw/lc305051878.tp305053160/ViewStudent...

10. Chapter 8 BP 11
Calculate the boiling point (in degrees C) of a solution made by dissolving 8.39 g of
anthracene{C14H10} in 18.7 g of benzene. The Kbp of the solvent is 2.53 K/m and the
normal boiling point is 80.1 degrees C.

Student Response Value Correct Answer


Answer 86.5 100% 86.48

Score: 1/1

11. Chapter 8 MM bp 2
When 8.7 g of an unknown non-electrolyte is dissolved in 50.0 g of benzene, the boiling
point increased by 3.558 degrees C. If the Kbp of the solvent is 2.53 K/m, calculate the
molar mass of the unknown solute.

Student Response Value Correct Answer


Answer 123.7 100% 124

Score: 1/1

12. Chapter 8 VP MM 1
When 6.1 g of an unknown, non-volatile, non-electrolyte, X was dissolved in 100. g of
benzene, the vapor pressure of the solvent decreased from 100 torr to 93.4 torr at 299 K.
Calculate the molar mass of the solute, X.

Student Response Value Correct Answer


Answer 67.43 100% 67

Score: 1/1

Done

4 of 4 20-Sep-09 11:27 PM