Sei sulla pagina 1di 4

View Attempt https://scholar.uh.edu/webct/ViewStudentAttempt.dowebct?attempt=1780...

View Attempt 1 of unlimited


Title: Chapter 20
Started: November 20, 2009 6:31 PM
Submitted: November 20, 2009 7:40 PM
Time spent: 01:09:03
Total score: 9/12 = 75% Total score adjusted by 0.0 Maximum possible score: 12

1. Comparative S 2
1 mole of HCl(g) has a greater entropy than 1 mole of HBr(g). True or false

Student Correct
Value Feedback
Response Answer
1. True 0%
2. False 100%

Score: 1/1

2. Sign of Delta S 43
Answer this question without using numbers from the book (or anywhere else!)

DS for the following reaction is positive. True or false?

2 CO(g) + O2(g) => 2 CO2(g)

Student Correct
Value Feedback
Response Answer
1. True 0%
2. False 100%

Score: 1/1

3. Calculate S from S values 11

Given the values of So given below in J/mol K, calculate the value of DSo in J/K for the
combustion of 1 mole of ethane to form carbon dioxide and liquid water.
S (C2H6(g)) = 229.4
S (O2(g)) = 204.5
S (CO2(g)) = 212.3
S (H2O(l)) = 71.4

Student Response Value Correct Answer


Answer -306.35 100% -306

Score: 1/1

1 of 4 20-Nov-09 7:50 PM
View Attempt https://scholar.uh.edu/webct/ViewStudentAttempt.dowebct?attempt=1780...

4. Spontaneous 2
The process of a radioactive nucleus decay is spontaneous. True or False?

Student Correct
Value Feedback
Response Answer
1. True 100%
2. False 0%

Score: 1/1

5. Calculate G from G values 26

Given the values of DGfo given below in kJ/mol calculate the value of DGo in kJ for the
reaction,

CH4(g) + 3 Cl2(g) => CHCl3(g) + 3 HCl(g)

DGfo (CH4(g)) = -52.9


DGfo (CHCl3(g)) = -65.0

DGfo (HCl(g)) = -90.7

Student Response Value Correct Answer


Answer -284.2 100% -284.2

Score: 1/1

6. Calc all 3 1

Given the values of So given below in J/mol K and of DHfo given in kJ/mol, calculate the
value of DGo in kJ for the combustion of 1 mole of ethane to form carbon dioxide and
gaseous water at 298 K.
S (C2H6(g)) = 230.8
S (O2(g)) = 204.6
S (CO2(g)) = 214.9
S (H2O(g)) = 188.7
DHfo (C2H6(g)) = -83.3
DHfo (CO2(g)) = -393.5
DHfo (H2O(g)) = -244.0

Student Response Value Correct Answer


Answer -16037.7 0% -1,450

2 of 4 20-Nov-09 7:50 PM
View Attempt https://scholar.uh.edu/webct/ViewStudentAttempt.dowebct?attempt=1780...

Score: 0/1

7. G from H and S 1

A particular reaction has a DHo value of -171 kJ and DSo of 70 J/mol K at 298 K. Calculate
DGo at 432 K in kJ, assuming that DHo and DSo hardly change with temperature

Student Response Value Correct Answer


Answer 201.24 0% -201.2

Score: 0/1

8. T from S and H 1

A particular reaction has a DHo value of -180 kJ and DSo of -254 J/mol K at 298 K. Assuming
that DHo and DSo hardly change with temperature, determine the temperature in K at which
the spontaneity of this reaction changes.

Student Response Value Correct Answer


Answer 709 100% 709

Score: 1/1

9. Delta G Combining Equations 9


Given the following data,

4 Al(s) + 3 O2(g) => 2 Al2O3(s) DGo = -3,346.3

4 Al(s) + 3 MnO2(s) => 3 Mn(s) + 2 Al2O3(s) DGo = -1,787.5

Determine DGfo for MnO2(s)

Student Response Value Correct Answer


Answer 519.6 0% -519.6

Score: 0/1

10. Chapter 9 Delta G and K 34

At 1,741 K, DGo equals 131.7 kJ for the reaction,


N2(g) + 3 H2(g) <=> 2 NH3 (g)
Calculate the value of K for the reaction at this temperature. Give your answer in scientific
notation to 3 significant figures (i.e., 2 decimal places).

3 of 4 20-Nov-09 7:50 PM
View Attempt https://scholar.uh.edu/webct/ViewStudentAttempt.dowebct?attempt=1780...

Student Response Value Correct Answer


Answer 1.12E-4 100% 1.12E-4 (1.12 × 10-4)

Score: 1/1

11. Chapter 9 K and Delta G 26


At a certain temperature, 1,027 K, Kp for the reaction,
2 H2S(g) <=> 2 H2(g) + S2(g), is 4.97 x 106.
Calculate the value of DGo in kJ for the reaction at 1,027 K.

Student Response Value Correct Answer


Answer -1.32E2 100% -131.7

Score: 1/1

12. Non Standard G 2

The value of DGo for the reaction,


N2(g) + 3 H2(g) <=> 2 NH3(g) is -32.90 kJ at 298 K.

Calculate the value of DG in kJ at 298 K if the partial pressures of N2, H2 and NH3 are 8.517,
4.608, and 4.117 atm respectively.

Student Response Value Correct Answer


Answer -42.6 100% -42.6

Score: 1/1

Done

4 of 4 20-Nov-09 7:50 PM