Sei sulla pagina 1di 4

FEM TURISME A OLOT!

NOM: DATA:

Exercici 1: Sou guies turstics i espereu un grup de persones que visiten la nostra ciutat. Per comenar, la vostra feina s fer un recull de dades sobre tots els preus del sector que el mestre us digui. Ho fareu en grups de 3 guies turstics. Encercla el teu sector:

HOTELS

RESTAURANTS

TRANSPORT OCI

CULTURA

Escriu al quadre segent les dades que has recollit desprs de voltar per Olot i preguntar els preus del teu sector.
(Fes un cop dull a les paraules clau que et proposem a continuaci, potser et serveixen a lhora de recollir dades)

Habitaci - Nit - Men - Bitllet - Entrada - Viatge - Volcans - Museu

Exercici 2: Una vegada recollides les dades, s lhora de posar-les en com amb la resta de companys dels altres sectors. A la taula segent, hi haurs de collocar el nom del lloc on volem fer la visita i el seu preu. Per comenar, ja pots omplir les dades del teu sector:

Restaurant 1: Restaurant 2: Restaurant 3:

SECTOR RESTAURANTS Men (): Men (): Men (): SECTOR HOTELS (pinta les estrelles) Nit (): Nit (): Nit (): SECTOR TRANSPORTS Aproximadament quan gastem si venim des de Girona? Preu bitlet Teisa Girona-Olot Preu viatge des de Girona (1 per km) SECTOR OCI Preu activitat: Preu activitat: Preu activitat: Preu activitat: Preu activitat: SECTOR CULTURA Preu entrada: Preu entrada: Preu entrada:

Hotel 1: Hotel 2: Hotel 3:

Cotxe Bus Taxi Activitat 1: Activitat 2: Activitat 3: Activitat 4: Activitat 5:

Museu 1: Museu 2: Museu 3:

Exercici 3: Com a guies turstics, rebreu una familia que ve a passar el cap de setmana a la nostra ciutat. Contant que passaran tres dies sencers, i que noms es volen gastar 400 durant lestada, programa un cap de setmana perqu sho passin dall ms b a Olot, mitjanant les dades que hem posat en com.

Quin transport utilitzaran? A quin hotel sallotjaran?

Preu: (anada/tornada): Preu: (2 nits)

Hora Esmorzar Mat Dinar Tarda Sopar PREU TOTAL

DIVENDRES Hotel

DISSABTE Hotel

DIUMENGE Hotel

Per comprovar que els nmeros quadrin, suma els diners que hem gastat durant els tres dies i no et descuidis del preu de lhotel i del transport. Quan ho tinguis, resta aquest nombre del total de diners que t la familia (400)
d d c u c u DIA 1 DIA 2 DIA 3 HOTEL TRANSPORT TOTAL ---------------------------------------------------Diners familia 4 0 0 c d u

TOTAL

------------------------------------------------------------Ens sobren

Exercici 4: Un cop fet el pressupost, respn les preguntes segents segons la teva opini:

Tha sorprs el preu dalgun hotel o restaurant en especial? Pensaves que era ms car o ms barat? ____________________________________________________________ ____________________________________________________________ ____________________________________________________________ Et sembla car visitar Olot? ____________________________________________________________ ____________________________________________________________ ____________________________________________________________

Creus que s ms car visitar una ciutat petita com Olot o visitar una gran ciutat com Londres, Nova York o Barcelona? Per qu? ____________________________________________________________ ____________________________________________________________ ____________________________________________________________ Penses que si hi hagus tren el preu del transport es reduiria de manera considerable? ____________________________________________________________