Sei sulla pagina 1di 2

RANCANGAN TAHUNAN 2013 (UNIT RMT/ SUSU/VITAMIN) JENIS TERAS PROGRAM/AKTIVITI

1.Mesyuarat Jawatankuasa

STRATEGI PERLAKSANAAN 1. Membentuk dan perlantikan AJK. 2. Membincangkan perancangan dan aktiviti tahunan. 3. Menyatakan tugas dan tanggungjawab AJK. *Mengedarkan: -Borang maklumat murid-KP/RMT/C -Borang maklumat murid yang menyertai RMT-KP/RMT/A -Borang KP/RMT/B-Rekod penyertaan murid -Borang KP/RMT/C1.

DESKRIPSI 3 kali setahun (Jan,Mei,Okt)

JANGKAAN HASIL Meningkatkan prestasi gerak kerja dan melicinkan aktiviti. Makanan tambahan berzat dan seimbang membantu mengatasi masalah dari segi pertumbuhan badan dan kekurangan tenaga.

INDIKATOR PENCAPAIAN Mendapat kerjasama semua AJK dan kesungguhan melaksanakan.

SOKONGAN 1.RMT *Pemilihan peserta *Penghantaran borang ke PPD *Perjanjian dan suntikan *TY2- Pengusaha kantin

Dis/Awal Jan Tindakan ketua Tindakan ketua Tindakan ketua Tindakan ketua

Memperbaiki keadaan kesihatan sebagai satu usaha selaras dengan Dasar Pembangunan Negara.

2.PSS dan VITAMIN *Pemilihan peserta

*Menyediakan nama peserta Jan mengikut bilangan yang ditetapkan oleh JPN/PPD.

3.KANTIN *Mesyuarat AJK dengan pengusaha Nov *Perjanjian dengan pengusaha kantin. kantin *Mematuhi peraturan.

KHAS

1.RMT Perlaksanaan

*Menentukan menu harian mengikut Jan-Okt keputusan mesyuarat AJK. *Memastikan unsur-unsur pendidikan dipatuhi *Merekod berat dan tinggi murid. Awal tahun (Jan) dan Akhir Tahun (Nov) Jan Meningkatkan kesihatan murid Membimbing murid dan membentuk pengetahuan, sikap dan amalan pemakanan berat.

*Mengumpulkan borang-borang *KP/RMT/A *KP/RMT/C KP/RMT/C1 *Mengemaskini dan merekod fail *Mengemaskini stok *Laporan tahunan dan borang RMT maklumat 1 (Pln.2) *Bimbingan/pemantauan penyeliaan dan Dari PK HEM/GB

Jan-Okt Tindakan guru kelas Jan Tindakan ketua Awal Nov Tindakan ketua Sepanjang tahun

DISEDIAKAN OLEH: .................................................................... (PN NORFADHILAH BINTI OTHMAN) SETIAUSAHA, UNIT PROGRAM BERSEPADU SEKOLAH SIHAT/KESIHATAN DAN RAWATAN SK RAMUAN CHINA BESAR .

DISEMAK OLEH: .......................................................... (PN SITI NORLAILASARI BINTI MAT SAAID) KETUA, UNIT PROGRAM BERSEPADU SEKOLAH SIHAT/KESIHATAN DAN RAWATAN SK RAMUAN CHINA BESAR.