Sei sulla pagina 1di 21

Atlantic Ocean Road

Msica: The Long and Winding Road

15.08.2013 00:06:33

Drumul principal din Atlanterhavs veien ( Atlantic Ocean Road) este o infrastructura, deosebit de spectaculoasa, sarind de la o insula la alta, conectand insula Averfy de continent. Acest drum, cu vedere la Oceanul Atlantic, este a doua mare destinatie turistica din Norvegia.

Atlanterhavsveien

Constructia sa a inceput in anul 1983 si a intampinat lupta cu furia naturii, astfel nct n 6 ani de munc au fost nregistrate mai multe de 12 uragane. 8.3 km de sosea se intinde, pentru a face legatura intre cele 7 insule mici i a ajunge la ultima, 8 poduri au fost construite peste mare.

Punctul crucial este Podul Storseisundet, cel mai lung din cele opt (260 m, la o nlime de 23 m.), dar se poate spune ca este si puin "dramatic".

Acest drum are o mare importan pentru norvegieni, astfel c a fost votat drept "construcia secolului". Potrivit ziarului britanic "The Guardian" este cel mai frumos bulevard din lume.

n unele perioade ale anului, n partea de vest a fiordului, pot fi identificate foci i balene. Pescuitul este una dintre cele mai mari atractii din regiune, astfel nct muli oameni prefera s pescuiasc de pe podurile autostrazii. Prin urmare, trebuie s fii foarte atent la conducere.

ncepnd cu anul 2009, a inceput constructia tunelului care leag Oceanul Atlantic Road Averfy n Kristiansund, numit Atlanterhavstunnelen (tunel Atlantic).

Cel mai bun mod de a merge de la Molde, ajungnd la Atlanterhavsveien pe autostrada 64. Dup 450 km de cltorie, caracterizat printr-o gam larg de fiorduri, vei ajunge la centrul istoric al oraului von Bergen, care este la aproximativ 600 de km de capitala Oslo.

AND HOPE YOU

Si sper sa ai o zi minunata !