Sei sulla pagina 1di 2

Nivelul IQ-ului

Persoane care au valoarea IQ-ului mai mare de 140 sunt extraordinar de abile n activitai creatoare i i conduc pe alii. Valorile de IQ dintre 131 i 140 ating mai puin de 3% din populaie. Este valoarea de IQ extraordinar de nalt.

Nivelul IQ-ului peste 140


Persoane care au valoarea IQ-ului mai mare de 140 sunt extraordinar de abile n activitai creatoare i i conduc pe alii. Sunt genii n timuri lor. Descoper teorii i aparate noi. Reprezint 0,2% din populaie. Dintre personajele cunoscute au valoarea asemntoare a IQ-ului de exemplu Bill Gates sau Stephen Hawking.

Nivelul IQ-ului 131 - 140


Valorile de IQ dintre 131 i 140 ating mai puin de 3% din populaie. Este valoarea de IQ extraordinar de nalt. Persoane cu IQ-ul acesta sunt specialiti, cercettori sau manageri foarte buni. Valoarea asemntoare a IQ-ului . au de exemplu guvernerul de California i fostul actor Arnold Schwarzenegger sau actria Nicol Kidman.

Nivelul IQ-ului 121 - 130


Valorile dintre 121 sunt 130 sunt mult peste medie. Persoane cu valorile acestea absolvesc universitate cu uurin i pot obine rezultate extraordinare n funcii de conducere sau n activitai creatoare. Persoane cu valorile acestea reprezint 6% din populaie.

Nivelul IQ-ului 111 - 120


Este inteligena peste medie. Persoane cu inteligena aceasta absolvesc universitatea fr probleme. Dac este vorba de o persoan laborioas poate gsi un loc de munca extraordinar. n populaie gsim aproximativ 12% de persoane cu valorile acestea de IQ.

Nivelul IQ-ului 101 - 110


Valorile IQ dintre 101 i 110 sunt considerate cele medii. Persoana cu valorile acestea va absolvi universitate cu dificultai dar dac este persevernt i laborioas poate gsi un loc de munca extraordinar. Persoane cu valorile acestea reprezint 25% din populaie.

Nivelul IQ-ului 91 - 100


Valorile IQ-ului dintre 91 i 100 sunt considerate cele de inteligena medie. Inteligena asemntoare au 25% de pesoane din populaie. Cei cu inteligena aceasta dau examen de bacalaureat fr probleme i pot lucra n management inferior.

Nivelul IQ-ului 81 - 90

Persoane cu valorile IQ-ului dintre 81 i 90 pot absolvi coala elementar i se afirm cu succes n meserii i profesii manuale. Este inteligena uor sub medie. Reprezint 10% din populaie.

Nivelul IQ-ului 71 - 80
Este cazul de gradul inferior de deficiena mintal. Persoane cu valorile acestea au probleme cu studiu la coal elementrar dar pot absolvi fr probleme coala special. Persoanele acestea reprezint o zecime din populaie.

Nivelul IQ-ului 51 - 70
Persoane cu IQ-ul dintre 51 i 70 pot absolvi coala special dac sunt ncurajai i condui corect i intensiv. Sunt n stare s se ngriji singure i s fac munca de fiecare zi. Este cazul de deficiena mintal uoar (debilitate). Reprezint aproape 7% din populaie.

Nivelul IQ-ului 21 - 50
Este cazul de deficiena mintal medie (imbecilitatate). Persoane cu valorile acestea sunt needucabile dar sunt n stare s se ngriji singure i de a trii destul de independent. n populaie gsim aproximativ 2% de persoane asemntoare.

Nivelul IQ-ului sub 20


Este cazul de deficiena mintal grav (idioie). Persoane acestea sunt needucabile i de de obicei sunt dependeni de ajutorul altora, nu sunt n stare s se ngriji singure. Adeseori triesc ntr-o lumea proprie i nu percep lumea exterioar. Reprezint 0,2% din populaie.